Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet leszámolni ezzel a "nem vagy elég jó hozzá", "túl jó hozzád" szemlélettel ami csak az önbizalmat rombolja?
Lehet nem jó helyen teszem fel ezt a kérdést, mert itt is sokat találkoztam ezzel a szemlélettel, de azért megpróbálom. Olyan szintű önbizalomhiány tör rám néha, hogy azt hiszem, hogy a barátaim is kibeszélnek és kiderül, hogy csak én beszéltem be magamnak, félrehallottam. Minden problémámnak az a forrása, hogy elhihetették velem azt, hogy valakinek nem vagyok elég jó, túl jót akarok. Már a gyerekkoromban kezdődtek ezek problémák mikor anyám elvárásainak nem tudtam megfelelni és néha megalázott. Azt látom, hogy rajtam kívül sokan szenvednek ezzel a problémával, ezért önbizalom hiányosak. Nem szeretném azt érezni, hogyha valaki megtetszik akkor már biztos nem lehet esélyem, mert túl jó hozzám.
Olyanoktól kérdezném elsősorban akik egy csónakban eveztek velem ezzel a problémával, de kitörtek belőle. Nektek ez hogy sikerült? Titeket is bántottak ezzel a szemlélettel?
Olvasgass pszichológiai cikkeket erről a problémakörről, hátha az segít felismerésekre jutni, meg adhat tippeket, amik bevállnak.
Menj el pszichológushoz végre.
De a legfontosabb, hogy a félelmek azért vannak, hogy érezzük, nem azért, hogy irányítsanak. Nem kell elnyomni a szorongást, csak nem szabad hagyni, hogy befolyással legyen a viselkedésedre, döntéseidre.
"nem vagy elég jó hozzá", "túl jó hozzád"
Kérdező, te kidobnál valakit akit szeretsz, azért, mert nem teljesít elég jól? Onnantól, hogy szerettek egymás társaságában lenni, már nem tökmindegy? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!