Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nekem tényleg ilyen szintű...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nekem tényleg ilyen szintű segítség kell? Még szűz vagyok.

Figyelt kérdés

25+ nő vagyok. Sok 20 feletti ismerősöm van, senki se szűz és szinte mindenki kapcsolatban él. Sőt ez pont az az időszak, amikor szilvesztert és ilyesmiket is szinte lehetetlen leszervezni, mert mindenkinek a párkapcsolat az elsődleges (tudom, később meg házasság lesz, meg gyerekek, ami miatt még kevésbé lesz idő barátokra).

Mindig elég kínosan érint ez az egész. Persze elmondom, hogy szingli vagyok, és akkor nem firtatják a témát, ennyi. Új társaságban értelmes embereket amúgy se érdekel más nemi élete.

A legjobb barátaim tudják. Nyilván úgy vannak vele, ha meglett volna a szerelem valakivel, akkor biztos nem lennék ebben az állapotban. Mert ez tényleg egy állapot és becsülendő, hogy a szerelemre várok, van tartásom stb.

De mégis úgy érzem, ennek az állapotnak ma már nincs értéke, sőt, a biológiai órám úgysem lehet visszatekerni. Mégsem tudtam belemenni Tinderes kalandokba, pedig őszintén próbáltam, de senki se volt nyitott normális kapcsolatra. Így meg nem érdekel az egész.

Pszichológushoz járok, bár lehet ide szexuálpszichológus kéne vagy család-és párterapeuta. De néha úgy érzem a pszichológusomat is csak annyire érdekli a problémám, hogy kezdjek bele új hobbikba, járjak új emberek közé, hátha lesz ott valaki (ez eddig se ment). 25 felett rengeteg fiatalnak nem azért vannak hobbijai, fiatalos munkahelye, mert párt akarnak keresni. Nem nyitottak rá, vagy foglaltak. :/ Emiatt is próbáltam a társkeresőket, mert néha úgy érzem 100 helyre is elmehetek, ha nem lesz ott senki.

Voltam Facebook csoportokban, kaptam egy javaslatot sématerápiára (nem vagyok Bp-i), amúgy igen, olvastam erről, és lehet ide a tudatosságom kevés lesz, mert az öröklött sémák elvileg a legrosszabbak, a családállítás is hasznos módszer annak, aki hisz benne és hasonlók.

Mostanában próbálok vizualizalni. Hogy mire vágyom, miben érezném jól magam stb. De persze egy hús-vér kapcsolat úgysem lesz ilyen, legfeljebb törekedhetek rá.

Ami talán pozitívum, hogy a társkeresős élmémyeimből rájöttem, hogy bizonyos állapotokat én már meghaladtam, vagy igyekszem.

Nem szeretnék olyan férfival járni, akivel erősödnek bennem a "nem szeretem" részeim, vagy ami ellen küzdök éppen, van elég bajom ezek nélkül is...

Nem kéne ennyi red flaget látnom magam körül. :/

Egy dolog biztos, az életre nincs recept. Ez a része valamiért bukta nekem...

2022. dec. 21. 22:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
96%
Ezek szerint igen, ha valami trauma ért a múltban akkor jó a pszichológiai segítség.
2022. dec. 21. 22:50
 2/20 anonim válasza:
12%
Írj privit 31 éves szintén szűz lány vok
2022. dec. 21. 23:03
 3/20 anonim ***** válasza:
72%

Azért a biológiai órád még jócskán délelőttöt mutat. ;-)

Egyébként meg két lehetőséged van.

1. Vagy vársz továbbra is, hogy megtaláld a megfelelő partnert.

2. Összejössz, és lefekszel olyasvalakivel, akibe nem vagy szerelmes. Mondjuk ezt azért sem tudom jó szívvel javasolni, mert ezzel átvered a másikat.

2022. dec. 21. 23:05
 4/20 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem egy probléma van itt. Az, hogy azt gondolod, hogy baj van veled. Hogy valami szakemberre van szükséged. Legalábbis ebből, amit itt leírtál semmi olyan nincs, ami valami lelki difire utalna. Miért gondolod, hogy valami ilyen van? Szerintem pont ezt a részt kellene letenned, hogy jobban érezd magad. Persze, ha nincs valami, amiről itt nem írsz.
2022. dec. 21. 23:17
 5/20 anonim ***** válasza:
88%

Nem teljesen tiszta a problémád nekem.

Tehát te akkor most nem vagy aszexuális, meg semmi ilyesmi? Átlag hetero nő vagy, egészséges libidóval?

Tehát minden párkapcsolati pánikos problémád oka lelki eredetű?

Az a gond, hogy ez esetben nem igazán tudunk segíteni. Ott a pszichológus, ő szakember. Ő tudja igazán, hogy mit tudnál tenni. Ő ismer. Nála jobbat mi sem tudunk mondani.

Illetve ahogy érzékelem, aszerint még csak nem is az ismerkedéssel van gondod, mert simán lehetnének randijaid, hanem azzal, hogy bele merj kezdeni valamibe?

Mert félsz, hogy... csalódnál? Nem illetek össze?

Tehát úgy állítod be, mintha folyton ezen görcsölnél egy randiszituációban ahelyett, hogy a közös pontokra fókuszálnál.

Tehát kicsit át kéne állítanod az agyadat, hogy az ismert és valós pozitívumokra figyelj, és ne vélt feltételezett negatívumokra, félelmekre.

Persze, sok az olyan, akivel tényleg nem illesz össze, de biztos vagyok benne, hogy ismerkedtél már olyannal, akivel megérte volna folytatnod, és nem kellett volna elmenekülnöd a szorongásba.

Dolgozni kell rajta, feszegetni a határokat, mindig egy lépéssel a komfortzónán kívül.

Valahol el kell kezdeni... nem várhatod a szőke herceget, a tökéletesnél is tökéletesebbet. Persze nyipván aki csak kuforcot akar, azt el kell zavarni, meg akivel nincs meg a kémia, nincs bennetek semmi közös, azt is. De az már nem igaz, hogy nem volt olyan randipartner, aki legalább egy picit megütötte volna a mércét nálad.

Szóval egy kis komlromisszum kell... lehet szakítani néhány hónap után is, ha nem mélyülnek el az érzéseid, de érdemes lenne belekezdeni végre valamibe, ami kicsit több, mint egy randi.

2022. dec. 22. 00:47
 6/20 A kérdező kommentje:

4-es depressziós vagyok, gyógyszeresen kezelnek. A pszichológusom szerint semmi más nem fog segíteni, csak ha elkezdek végre élni...

5-ös: voltam már szerelmes, többször, de hát egyirányú volt. A tinderes randikban nem volt kompromisszum. Senki sem akart komolyat, volt aki nyíltan vállalta, hogy munkanelküliként csak az alkalmi szex jut neki. Ebben nem volt perspektíva.

A távkapcsolat nekem baj. Így is túl sok időm elmegy a tömegközlekedéssel. Nem tudom, Tinderes sztorikért megéri-e. Egy jó barátom anno belémzúgott, nem tudtam neki bevallani, hogy a legnagyobb bajom az, hogy ő miért akar távkapcsot működtetni... hát, ő most már 5 éve él távkapcsolatban egy lánnyal.

Ami az egyiknek oké, nekem nem. Az nem óriási elvárás, hogy ne kelljen a világ végére elmenni érte és kontrolláltan szervezni a találkozókat (pl: hétvégén csak Ő van, és nehogy legyen időm magamra vagy a barátaimra vagy a családomra...). Én azt sem értem pl: Tinderen h miért kéne minden este beszélgessek X-szel. Mert neki erre igénye van, de nem érti meg, hogy ennyi időm sajnos nincs.

Minden este beszélgetni kell egy alakuló párkapcsolatban. De nem Tinderen, ahol csak annyit kell eldőnteni, lesz-e élő randi vagy sem. A chatelés időhúzás.

2022. dec. 22. 01:43
 7/20 anonim ***** válasza:
63%

Túlbonyolítod a dolgokat, ami miatt valószínűleg megnehezíted a saját életedet.

Ha nem jársz el új emberek közé, akkor nagy valószínűséggel nem is fog rád találni a szerelem sem.

Ha görcsölsz a dolgokon attól csak rosszabb lesz és mélyebbre fogsz süllyedni.

Az emberek nagyobb részét csak is kizárólag a saját maga élete érdekli, ezért a dokitol nem várhatod el hogy megváltsa helyetted is a világot.

Megfogadod a tanácsait vagy aszerint cselekszel ahogyan te azt gondolod,érzed.

Gyere menjünk el valahová szilveszterkor,aztán kezdjük az új évet új lehetőségekkel.

2022. dec. 22. 04:29
 8/20 anonim ***** válasza:
64%

Lehet észre kellene venni az átlag, normális srácokat is. Biztos vagyok abban, hogy körülötted is "kering" néhány átlagos srác, akiknek nagyon is megfelelnél normális, hosszú távú kapcsolatra is. Ha van ismerősi, baráti köröd ott kellene keresgélned. Szerintem a te bajod, hogy irreális igényeid vannak, valamiféle álomvilágban élsz és túl sokat gondolsz egy kapcsolatról. Ami amúgy nem feltétlen rossz, de arra, hogy pont belebotlasz egy olyan férfibe, aki külsőleg-belsőleg tökéletesen a te álmaidat testesíti meg, gyakorlatilag 0% az esély.

Szerintem nyugodtan adhatnál esélyt az olyan srácoknak is akikről nem gondolnád elsőre, hogy "na ő az igazi".

Nem azt mondom, hogy feküdj le mindenkivel vagy gondolkodás nélkül mondj igent bárkinek, de egy beszélgetéssel, egy találkozóval (randi) nem veszítesz semmit.

"Minden este beszélgetni kell egy alakuló párkapcsolatban. De nem Tinderen, ahol csak annyit kell eldőnteni, lesz-e élő randi vagy sem. A chatelés időhúzás."

Ezt meg felejtsd el, nem kell minden este végig dumálni a másikkal, de egyrészt ha az a másik fél valóban bejön neked (és te is neki) akkor ez magától értetődő lesz, tehát nem azon fogsz gondolkodni, hogy "úr isten már megint egész este chatelnem kell vele", hanem alig várod majd, hogy írhass neki, hogy lásd a válaszait, és hogy találkozzatok élőben is.

A Tindert meg felejtsd el, statisztika, hogy a like-ok 90%-át a férfiak 5%-a kapja. Gondolom te is csak a legeslegjobb külsejű srácokat húzod jobbra, de abban biztos lehetsz, hogy egyetlen egy ilyen srác sem pont melletted fog megállapodni. Miért is tenné, hisz ő tudja magáról hogy extrém ritka és kelendő és nagyon sok sikere lehet egy ilyen oldalon.

Jó, persze nem kizárt, hogy pont kifogsz magad mellé egy ilyen pasit, de ha így is lesz, az biztos, hogy nem elsőre. Addig meg rengeteg csalódás fog érni az garantált és jön majd a "minden pasi disznó" korszak...

Összefoglalva, itt minden sikertelen srácnak aki feltesz valami csajozással kapcsolatos kérdést, azt a választ adják, hogy "adja lejebb az igényeit". Most én is ezt teszem, add lejjebb az igényied. TUdom ezért majd kapi fogok, mert hát érdekes módon ha nőnek mondják ezt, akkor az nem "píszí", de férfiaknak bármikor, bárki mondhatja ugyanezt...

2022. dec. 22. 06:19
 9/20 A kérdező kommentje:

8-as félreértetted kicsit. Nem én várom el, hogy minden este beszélgetni kell, hanem interneten (mindegy hogy Tinderen, vagy fórumokon próbálkoztam), jellemzően ezt vàrták el a pasik. Volt akivel jól működött, rengeteget dumáltunk, találkoztunk is, de nem volt semmi kémia élőben. :/

Volt, akivel volt kémia, de kb. Sosem akarna dolgozni. Ez meg szerintem a normális alatt van, ennyire nem adhatjuk le, én gyerekeket is akarok egyszer. :D

Van munkahelyem, 2 félállásom van, mert itt nem tudom máshogy megoldani. Jó fej, fiatalos csapatok, de nyilván itt sem szingli senki. Baràtok többsége egyetem után, Covid alatt elszivárgott. Így maximum új hobbik által tudok becsatornázni embereket az életembe.

Nem tudom, hogy oldom meg, 200-300 ezer között keresek, amivel bármit nem engedhetek meg magamnak, sőt, az álmaim érdekében inkább lemondok a fizetős sportokról, ilyenek... :/

Sajnos ez valahol alap, hogy mindkét nem felfigyel azokra, akik kinézetre minimum 10/7-esek. Én rá sem merek nézni ilyen emberekre, mert nem vagyok 10/7. Nem is érdemes erőltetni. Egyetemen se éreztem magam nyeregben, miért pont velem akarna randizni bárki is?

Túl nagy piás-cigizős társaságokban voltam eleinte. Nem dohányzom, az alkoholt se bírom túl jól. Akinek ez az élete, halálra unná magát mellettem én meg nem tolerálom a legtöbb káros szenvedélyt.

Egyszerűen unalmasnak tartom magam. Nem elég kedvesnek lenni, dolgozni, főzni, ez ma már nőként is annyira kevés a férfiak többségének. :/

A legtöbb barátnőm pedig nem adta lejjebb. Mindenkinek olyan párja van, akivel egy szinten vannak. Anyagilag is (származási család anyagi helyzete is), kinézetre is és szellemileg is. Így teljes a harmónia, ezzel jó alapot tudtak kialakítani egy házasságra is.

Ha külsőre kb. 6 vagyok, szellemileg 7-nek érzem magam, akkor nem hiszem, hogy 5-ös szinten jól működnék lelkileg.

Amúgy gusztustalannak tartom ezt a számmisztikás baromságot, egyszerűen csak látom a baráti körömben mi megy, mi nem megy és én ösztönösen érzem, mi az, ami, nekem nem megy.

Nem lehet ráerőltetni egy 2. Randit se nőre, se férfira, ha minimálisan sem érzem, hogy menne.

A szimpátia sajnos nem objektív dolog. Nem számít a másik külseje, a pénze, ezek irracionális dolgok.

Se férfi, se nő nem érzi jól magát, ha erőlködős, nyögvenyelős a kémia.

2022. dec. 22. 11:43
 10/20 A kérdező kommentje:

Visszaolvasva... igazából az egyetlen mondanivalója a szövegemnek annyi, hogy se férfi, se nő ne legyen inkább álszent. Ha nincs kémia, akkor nincs kémia. Ezen nem segít semmi.

Amúgy az összes kémiai szintű vonzalmam egyirányú volt. Igen, ekkor jöttem rá, hogy bizonyos adottságú (mindegy h külső-belső) férfiakra inkább rá se nézzek. Kb. Külön kaszt voltunk. :)

2022. dec. 22. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!