Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj ha a pasi be van oltva covid elleni vakcinával?
Figyelt kérdés
Ma néztem a facebookos társkeresőt, hogy egy nő a dohányzás mellett azt is kikötötte, hogy oltva se legyen a pasi. De miért baj ez? Mindenki rokonságában volt akit elvitt a járvány, és nekem ismerős is dolgozik intenzíven, aki mesélte, hogy minden műszakjában 2-3 beteg halt meg, és nem tudtak rajta segíteni, akkor el kell ítélni azt aki nem hazárdírózik az életével? Nem vitaindítónak szánom a kérdést, mert tudom, hogy megoszlanak a vélemények, pusztán arra lennék kíváncsi, hogy társkeresés szempontjából ez miért szempont?
#29! Én csak ebből az oldalból tudok kiindulni. Nem vagyok Facebook-on, se más közösségi oldalon, így a nagy online háborúkból szerencsére kimaradtam. Az ismerőseim meg szerencsére többnyire normálisak. Egy-egy kivétel volt. Az egyik nem hajlandó erről vitázni, mert az oltás az kell és pont. Azzal érvel, hogy a dokija is meghalt covidban. (2oltás után.) Ja, értem. Akkor ütős érv. A másik meg oltatlan. Neki, ha lehet, közelében se legyen oltott, mert megfertőzik a génmanipulált DNS-eikkel, vagy mit tudom én mi. Na, egyik se százas, de az a durva, hogy pont barátok 😂 A többiekkel téma se volt, senkit nem érdekelt, hogy ki oltat, ki nem.
2022. nov. 25. 11:56
32/34 anonim válasza:
Az, hogy valaki be van-e oltva vakcinával vagy nem, valamit elmond az értékrendjéről, vagy legalábbis felvet opciókat. Ha valakinek szélsőséges gondolkodása van erről (jelen esetben gyaníthatóan az a típus, aki szerint az van beoltatva, aki agymosott birka meg "rettegős" stb.), persze, hogy nem lesz neki szimpatikus valaki, aki máshogy gondolkodik... és ez így van rendjén. Megmondom őszintén, nekem ez még mindig érthetőbb szűrő, mint az, hogy "tudjon nokedlit szaggatni", "x cm magas / x kiló / ilyen meg olyan melle legyen", "ki van csukva, ha szereti a mulatós zenét"... még ha nem is értek egyet az ő nézeteivel.
2022. nov. 25. 16:37
33/34 anonim válasza:
32.
Mondjuk ez igaz, én ha valaki ezzel indítana, hogy "jajj ön van-e oltva", akkor azt gondolnám, hogy ez egy hipochonder személy, tehát számomra rendkívüli mértékben idegesítő, ismertem egy párat az életem során.
Ha viszont azért kérdi, mert "jajj, az oltás veszélyes" akkor pedig azt, hogyha ezt valami őrült elmélet miatt kérdezi, akkor őrült, ha csak simán megkérdőjelezi a vezetőség szavát, akkor talán lehetünk jóban is, szimpatikusabb az ilyen téren szkeptikus ember, mint a "bemontaja tévé, szóval úgyvan, mer mondta a híradó" személy.
2022. nov. 25. 17:12
34/34 anonim válasza:
Könnyen téved az ember rossz társaságba, és berántják az összeesküvéselméletek, vallások, babonák... olyat kell keresni, aki nagyon sokat olvasott gyerekkorában. Az valamennyire ad egy alapot arra, hogy kevésbé legyen megvezethető, legyen bátorsága kételkedni önmagában, utána nézni dolgoknak, kiszúrni az érvelési hibákat, észrevenni ha manupilálják, ha valaki érzelemből vitázik, stb. Mindenféle agyament hiedelem elő tud fordulni, de ezeket az embereket kerülni kell. Nem csak azon az egy téren lesznek hajlamosak kognitív disszonanciára amit te észreveszel hanem másban is, ami akadályozni fogja a személyes életüket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!