Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik azt tanácsolják, hogy mindenki a saját szintjén keressen mennyire 21. századi? Nem olyan, mint a feudalizmus, magyarán tipikus magyar találmány a szintezés?
Tetszik neked vagy sem, de egy bulizós ember nem passzol össze egy nem bulizóssal. Vagy egy több nyelvet beszélő cégvezető nem passzol össze egy betanított munkással.
Gondolkodás és világnézetbeli eltéréseik miatt.
Én senki nem vagyok, hogy megmondjam kit válassz. Felőlem azt választasz akit akarsz.
nincs ebben semmi önbizalom romboló. Ha valaki azt mondja rád, hogy sz@r vagy akkor 2 dolgot tehetsz. mérlegeled hogy igaza van e vagy sem. Ha igaza van, akkor elkezdesz fejlődni, ha nincs igaza, akkor meg éled tovább az életedet.
Ezen a "szintezésen" mindig az van kiakadva, aki magánál sokkal szebb, tanultabb, jobban élő társat akar.
Ki vagyok én? AZ, aki nem jön össze olyannal, aki nem tetszik neki, aki nincs hasonló szellemi színvonalon, akivel nincs közös metszet. Tudod, egy kapcsolatohoz két ember közös akarata kell.
Én ugyan nem mondom meg neked, hogy kit válassz, azzal kezdj, akivel jól esik. Nincs semmiféle kasztrendszer. A másik félnek viszont ugyanúgy megvan az a választási szabadsága, hogy azzal kezdjen, akivel akar, mint neked. Ha ő esetleg visszautasít, potenciálisan azért, mert nem érzi magát veled egyenrangúnak, akármilyen okból is, akkor ahhoz is ugyanúgy megvan minden joga. Kb mintha te azért utasítanál vissza egy lányt személyi edzőként, mert ő lusta és túlsúlyos és látványosan egészségtelen életmódot él. Egyszerűen nem vagytok egy kategória, és nem azért, mert egyikőtök rosszabb, mint a másik, ez nem alá-fölé rendeltség (ellentétben a kasztrendszerrel), simán csak más. Két totál eltérő életvitelű, világnézetű ember akkor sem fog összeilleni, ha a fene fenét eszik is.
Bár amúgy én sem értek egyet ezzel a "keress a szinteden" dologgal, próbálkozz be annál, aki tetszik, aztán ha ez kölcsönös, akkor a jelek szerint ő a "szinted" lesz. Legalábbis ezt a dolgot hadd döntsétek el ti, akik a valódi résztvevői vagytok a kérdésnek és nem az állam meg az interneten anonim válaszadók egy ilyen kétes hírű fórumon, mint a gyakori.
Pontosan!
A Chad , és a loofypoofy , tinder , pill - mind,mind magyar fogalom egytől-egyig
Jó Istenke 😂
" Ki vagy te, hogy azt mond nekem, hogy nem a szintemen van? "
Oké, akkor azt mondom, hogy "nem téged kereslek".
Én magával azzal, hogy szintek vannak elvben egyáltalán nem értek egyet! Igenis lehet együtt alacsony, kövér, szép, ronda, extroveltált, introveltált, ha egymásban megtalálják a párjukat, és boldogok együtt.
"Mivel aki megtetszik nekem, ki ő, hogy magasabbra pozicionálja magát és én kevesebb legyek? Ki vagy te, hogy azt mond nekem, hogy nem a szintemen van?" Ilyet senki nem mond, akinek van érzelmi intelligenciája, egyszerűen megmondja, hogy nem érdekled pont.
Az viszont komoly probléma, ha nem méred fel, hogy olyan helyen keresgélsz, ahol neked fű nem terem, és lejjebb kellene vinni az igényekből, ha tényleg párt szeretnél, és nem egy insta cicát mert van 500 like-ja.
Nekem sem tetszik, hogy úgy hivatkozunk ezekre a két ember közötti különbözőségekre, mint stintekre és kategóriákra... Viszont ettől még a tények makacs dolgok.
Nem éreztem jól magam például egy olyan kapcsolatban, ahol a másiknak nem volt alapvető a fogkefe és fogkrém használata, a súrolószer heti szintű alkalmazása, az, hogy nem dohányzunk a lakásban, vagy hogy mit is jelent a jobbkéz-szabály. Őt úgy rugdalták át az általánoson, de ez meg is mutatkozott olyan dolgokban, amik egy tízévesnek alapok, de neki nem... Például hogy fél kiló kenyér ötszáz grammal egyenlő. Hogy ha jobbra megyek ki autóval egy parkolóból, akkor először alászedem balra tolatva és úgy megyek kifelé. Hogy minden szandál cipő, de nem minden cipő szandál...
Fárasztó egy értelmileg tőled messze álló partner hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!