Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Ti mennyire néztek le egy diplomás férfit, ha nem a szakmájában dolgozik az államnak nem túl magas bérért (pl mentős, ápoló, tanár, köztisztviselő, stb), hanem elmegy kukásnak 100 ezer ft-ért többért?
1-esnek teljesen igaza van, van kukás barátunk.
Az meg nálam alap, hogy nem nézek le embereket a munkakörük vagy a szakmájuk alapján.
Nem nehéz, csak párszázezer forint ha nem állja a munkáltató. És nem állja, mert alapfeltétele a jelentkezésnek.
Ismételni tudom csak magamat, hogy 1-esnek igaza van, kihalásos alapon megy a kukás szakma.
Az a baj, ahogy előttem is írják, hogy nem vesznek fel szar munkára sem.
Ott is ugyanúgy meg kell küzdeni, sőt lehet még jobban. Gondolj bele, ennyi pénzért hány tanulatlan ember jelentkezik, mondván ez pont neki való?
Évek óta próbálok munkahelyet váltani, van egy fos semmit érő diplomám, de egyszerűen nem tudok, mert nem vesznek fel még a legszarabb gyári melókra sem. Igazából a mostani helyem jó, csak megalázó a fizetés (hasonlóan mint a tanárok, közszolgák esetében).
Szóval amikor valaki azzal jön válaszként a "panaszkodásra", hogy el lehet menni 3 műszakban gyárba melózni ha nem tetszik, az bekaphatja. Mert nem vesznek fel, hiába mennék én fos melót is csinálni, nem kellek.
Nem mese. Nem vettek fel eddig sehova. A legtöbb meghirdetett munka egyébként is kamu, legalábbis itt a környéken biztosan.
Helyi újságban nézem rendszeresen, van egy cég amely két pozíciót hirdet már több, mint egy éve. Oké, ezek nem operátor, sori melók, hanem konkrétan mindegyikhez 1 A4-es oldalnyi leírás tartozik...
Kizárt dolog, hogy 1-1,5 év alatt ne találnának embert.
Ahova jelentkeztem cég, gépbeállítót és minőségellenőrt keresett, egyikhez sem volt semmi konkrét elvárás (középfokú végzettség, meg pár év tapasztalat)... Na most én lassan 5 éve vagyok gépbeállító, ebből 2 évig "más néven futottam", de a lényeg ugyanez volt. Azt írták nem felelek meg XD
Aztán nemrég egyik kolléganőm mondta, hogy egy ismerőse ott dolgozik, mint gépbeállító, aki eredetileg szakács... Szóval egy szakács megfelelő, de egy gépbeállító nem. Ja és azóta is hirdetik a pozíciót. Szóval ennyit a munkaerőhiányról. Mese az egész.
Szerintem ha most kirúgnának évekig nem találnék semmit, maximum tényleg valami nagyon legalja munkát, de ahhoz is azt kellene kamuznom, hogy max 8 általánosom van. Talán akkor felvennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!