Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Így gondolkodik egy incel:
Tegnap láttam egy inceles beszélgetést, szerintem semmi baj nem volt vele, sőt jókat mondott, de ennek ellenére erősen betámadták szegényként.
14
A probléma az, hogy amikor nemi szerepekről beszélünk, valahogy mindig oda lyukadunk ki, hogy a férfiak rá akarnak oktrojálni a nőkre valamit, ami számunkra kényelmetlen, megalázó vagy egyszerűen csak meghaladott.
Mert mire jó a nő? Gyereket szülni és nevelni, vinni a háztartást és esetleg dolgozhat a segítő szakmák egyikében.
Ehhez képest mire jó a férfi? Választhat hasonló utat, lehet gondoskodó férj, melegszívű apa, nagyapa, akinek a család a legfontosabb, de lehet nagymenő üzletember, lehet elvont művész, nagyszerű tudós, sztárügyvéd, nagyhatalmú politikus, de lehet tanár, pszichológus vagy éppen szociális munkás. Akármelyik szerepben 'igazi férfi' marad, míg a nőket rögtön savazni kezdi (egy elmaradott) réteg, ha egy kicsit is kitört a sztereotípiákból.
A másik borzalom az volt, amikor az (amúgy egyáltalán nem csúnya, csak kib-szott igénytelen) incel a férfi-nő és a felnőtt-gyerek viszony közé egyenlőségjelet tett. Volt szerencsém egy korábbi videójához, és ott bővebben kifejtette ezt a védhetetlen álláspontot.
Komolyan... Ezt cáfolni sem kell. Olyan mérhetetlen cinizmussal átitatott szexizmus van benne, ami viszolyogtatóvá teszi az egész gondolatmenetet, amellett nemhogy tudományosan nem bizonyított, de még a józan paraszti ész is ledobja magáról.
Nem értetted a lényeget, a srác arról beszélt, hogy jogilag nincsen egyenlőség, a férfiakra és nőkre, felnőttekre és gyerekekre más jogszabályok vonatkoznak.
A hasonlat lényege szerint a nőket és a gyerekeket védi a törvény, ezzel szemben a férfiakat nem. Gondolom ezt a hasonlatot ítélted meg sértőnek, mert párhuzamot fedeztél fel a nők és a gyerekek között.
Igazad van, szerintem is volt párhuzam, de egyben utalás is rá, hogy a gyengébbeket védeni kell és itt már én is felismerem, hogy ez számodra miért is lehetett sértő, hiszen a védendő, védelmezendő nő képe jelenik meg előtted.
"Volt szerencsém egy korábbi videójához, és ott bővebben kifejtette ezt a védhetetlen álláspontot."---Tudnád linkelni a korábbi videót??? Lehet az már más megközelítést ad a látottaknak.
Előre is köszönöm!
16: "nőket rögtön savazni kezdi (egy elmaradott) réteg, ha egy kicsit is kitört a sztereotípiákból."
Gondolod nem cikiznék a férfit a kollégák hetekig, ha kiderülne, hogy ő marad otthon gyesen a gyerekkel? Dehogynem! Pontosan ugyanúgy a férfi sem térhet el a "férfi dolgoktól".
16-os, ha megkérdezel 100 hardcore feministát 100 azt fogja mondani, hogy nem kell a védelmed, meg tudom védeni magamat és elítél még a gondolata miatt is..., de 100-ból 100 el fog ítélni, ha nem véded meg!
A korábbi videóban is kapta szegény incel az oltást, mert felmerült benne a gondolat, hogy ő kockáztatná a saját épségét másért, erre ő tették meg agresszornak.
Hetente 2-3 ilyen történik:
https://www.youtube.com/watch?v=44-IpvZRfAw
Láttam egy kimutatást, miszerint 5 év alatt 27-er adták meg az elkövető bőrszínét "fehér férfi", a többit gondolom ki lehet találni.
Részemről szintén nem csináltam volna semmit a mai modern kori elvárásoknak megfelelően, már 15 éve megtanultam a leckét!
BP-i villamoson egy részeg fehér srác molesztált egy segítséget kérő lányt, leszedtük róla és lefogtuk, köszönet nuku, de semmi gond nem lett belőle, ugyan ez a szitu, viszont fekete sráccal a csaj lefújt minket paprikasprével. A kedves romákkal meg alapból nem akasztunk bajszot, mert azok elöl még a rendőrök is bemenekülnek az őrsre.
17
Nem, nem értettem rosszul, főleg nem a korábbi videójának ismeretében:
18
Igen, ebben igazad van. De ez is pontosan annak a toxikus múltszázadi, begyöpösödött világnézetnek az eredménye, amely a nőt elnyomja, a férfit pedig dehonesztálja, ha enged a gyöngéd/feminin/érzelmes késztetéseinek. De köszi a példát, mert abszolút helyénvaló volt!
19
Már bocs, de ez miféle érvelés?
Amikor arról beszélünk, hogy a 'férfiak' megvédik a 'nőket', akkor mégis mi a búbánatról van szó? Megvédtek a vadállatoktól? Kétlem. Megvédtek az éhhaláltól? Ó, dehogy. Megvédtek a természeti katasztrófáktól? Nem, hanem megvédtek MÁS FÉRFIAKTÓL. Itt nem az az elsődleges probléma, hogy valaki involválódik-e egy utcai konfliktusba, vagy nem, hanem, hogy a társadalmunkban miért van jelen még mindig ilyen mértékben a nők elleni erőszak? Miért normális az, hogy beszólogatnak, megfogdosnak, ráncigálnak, molesztálnak nőket láthatóan minden előzmény nélkül?
Nekem ezzel van problémám. Azt meg megértem, hogy az emberek nem segítenek. Párizsban megfagyott egy ember az utcán, mert miután összeesett, senki sem ment oda, hogy segítsen. Ez nem a férfiak és a nők közti kapcsolatról, hanem a társadalom kiüresedéséről szól, és teljesen más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!