Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, ha szemkontaktusba kerülök valakivel, akit nem ismerek?
Sziasztok!
Szóval, borzasztó gáz, de 24 éves vagyok, és még nem volt senkim. Alapból egy zárkózott figurának tartom magam, ezért is esik nehezemre ez, mindegy is.
Újabban van a buszon (amelyikkel dolgozni megyek) egy lány, és örökké keresi a tekintetem. Nem tudom, ki lehet, de akárhányszor felszáll, pillantásokat vet rám, illetve néha én is rá. Bár, amikor valahogy egymást kezdjük el nézni, hirtelen elviszem a tekintetem, meg ő is. Nem tudom, hogy miért néz (bár sejtem :D ), és azt sem, hogy mit kéne ilyenkor csinálni. Úgy vagyok vele, hogy ha akar valamit, akkor beül mellém aztán beszélgetünk, de eddig még nem tette, viszont bennem kissé van egy ilyen félelem a zárkózottságom miatt, hogy ha most sokáig nézzük egymást, akkor mit is kéne csinálni, emiatt van az hogy általában 1-2 mp után elfordulok és másfele nézek, mert megijedek a szitutól.
Szóval, mi erre a jó megoldás? :D
Elég kicsi az esélye, hogy egy nő kezdeményezzen. Legközelebb menj oda hozzá, kérdezd meg szabad-e a hely mellette. Leülsz, mondhatod neki hogy szoktad látni a buszon, kíváncsi vagy a nevére. Megkérdezed hogy hívják, elmondod a keresztneved te is, azaz bemutatkoztok. Már ezekből látni és érezni fogod mennyire érdekled, mennyire akar levakarni magáról, így megelőzheted a teljes leégést.
Ez egyrészt kármentés, másrészt a jövőbeli utazások miatt nem lenne rossz, kevésbé lenne kellemetlen állandóan látni ezután.
Ha úgy érzed nyitott feléd, normálisan viselkedik, akkor felhozol valami témát is beszélgetsz vele. Megkérdezed valami általános dologról, hogy elinduljon egy párbeszéd. A többi pedig jön magától, így vagy úgy.
Ha bunkózik, paraszt, lenézően beszél, akkor zárd le azonnal a társalgást és nézd levegőnek.
Ő valószínűleg nem fog kezdeményezni. Van olyan helyzet, hogy meg tudd szólítani? Pl egy helyen száltok fel?
Különben én is hasonló szituban vagyok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!