Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Lehet, hogy ez áll az incelpro...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet, hogy ez áll az incelprobléma hátterében?

Figyelt kérdés

A nők évezredeken keresztül tárgyiasítva voltak, nem nagyon számítottak többnek, mint egy házicseléddel kombinált szexmunkás. Aztán eljött az idő, amikor rendkívül fontossá vált a kinézetük, egész iparágak nőttek ki a földből a nők (ösztönös vagy tanult?) hiúságának kiaknázására:

Ma már teljesen természetes, hogy a nő kozmetikushoz jár, havonta-kéthavonta elmegy a fodrászhoz, szőrtelenít, napi bőrápoló rutinja van, sminkeli magát, a legújabb divat szerint öltözködik, megcsináltatja a körmeit esetleg szoláriumozik.

Ehhez képest - egy kis rosszindulattal - a férfiak felkelnek reggel az ágyból, oszt' kész vannak. Szerencsés esetben fogat mosnak, de ennyi. :D

Nyilván épeszű ember nem hisz a Gyakoris incelek összeesküvéselméleteiben, a légből kapott 10%-90% arányban, és főleg nem akar felhúzni itt valami Black Mirror epizódba illő disztópikus rendszert, de annyit azért el lehet (és kell) ismerni, hogy csajozni picit nehezebb, mint pasizni.

Ennek az oka vajon nem az, hogy a nők arra lettek idomítva, hogy muszáj szépnek lenni, a férfiak meg kb jól vannak úgy, ahogy vannak? Így viszont megnőtt a nők igénye, hiszen ha valakinek heti 5-10 órája van abban, hogy jól nézzen ki, akkor ő sem áll le akárkivel.

Szerintetek van ebben ráció?

2022. márc. 25. 11:11
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
#10: Ja, hat egymas melle allithato a 800.000-es hajbeultetes az 1000 forintos ruzzsal, ugye? :D
2022. márc. 25. 12:03
 12/38 anonim ***** válasza:
74%
#11. Az csak egy példa volt, inkább a mellimplantátummal vagy az arcfelvarrással hasonlítsd össze. Az "1000 forintos rúzst" a fogyó termékekkel hasonlítsd össze, ne egy műtéttel, okostojás.
2022. márc. 25. 12:07
 13/38 anonim ***** válasza:
66%
#12: A mellmutet sem elvart, de nem gond. Hany honapnyi ruzs kell 800.000 forinthoz? :O
2022. márc. 25. 12:12
 14/38 anonim ***** válasza:
61%
#: Akkor értelmes kérdést kéne feltenni.
2022. márc. 25. 12:15
 15/38 anonim ***** válasza:
95%

"hogy a nők régebb óta benne vannak ebben az egész "looksmaxxolásban", magassarkú cipők, smink, alapozó, "

csak tájékoztatlak, hogy a magassarkú cipőket először férfiak hordták. Miért is? mert hiúk voltak és magasabbnak akartak látszani.

2022. márc. 25. 12:18
 16/38 A kérdező kommentje:

Kicsit eltértünk a témától :))

Magam is azt gondolom, hogy a 800 ezres hajbeültetést hát baromira nem akárki tudja megengedni magának. Ugyanakkor tény, hogy a női szépségápolás sem egy 1000 ft-os rúzsból áll: (többféle) alapozó, szemceruza, szemfesték, tus, púder, szempillaspirál, rúzs, sminklemosó, különböző eszközök (pl ecsetek) - a teljesség igénye nélkül, és még csak a sminkről beszéltünk. Még ha a legolcsóbbakat veszed, akkor sem olcsó.

Hosszú távon egy nő is simán elver százezreket a szépségére, és azért teszi, mert meg akar felelni a férfiaknak.

2022. márc. 25. 12:20
 17/38 Laylah ***** válasza:
74%
Az incelprobléma az, hogy olyan nőkre buknak, akik adnak magukra, azok viszont nem buknak olyanokra, akik nem. Meg olyanokra sem, akik nem tudnak férfiként viselkedni, csak nagyra nőtt óvodásként meg nyápicként. És minderre nekik az lenne a megoldás, hogy alkalmazkodjon hozzájuk a társadalom, véletlenül sem az, hogy azt keressék, hol és miben tudnának magukon javítani, mert, ahogy te is írtad, jóvanazúgy, ahogy reggel kikelt az ágyból. Személyiségre dettó.
2022. márc. 25. 12:30
 18/38 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nem minden nő a férfiaknak akar megfelelni, legalábbis nagyon remélem hogy elsősorban inkább maguknak.
2022. márc. 25. 12:39
 19/38 anonim ***** válasza:
28%

Egy nő nem azért költ a szépségére, mert a FÉRFIAKNAK akar “megfelelni”. Hanem saját magának. Én sem a pasim miatt festetem a hajam, hanem mert NEKEM így tetszik.

Nőként kicsit beleáshatnád magad a feminizmusba, vannak nagyon jó könyvek a témában (pl jóindulatú szexizmus elég érdekes).

Az incelek nőgyűlölők, a feminizmust teljes egészében elítélik, a nőket haszonállatként, birtokolható tárgyként akarják viszontlátni.

Azt is kiemelném, a sok férfi kommentet megelőzve, hogy a feminizmus alapjaiban véve jó. Ennek köszönhetjük, hogy a nők többek közt DOLGOZHATNAK, TANULHATNAK, lehetnek vagyontárgyaik, kimehetnek az utcára férfi kíséret nélkül, stb. Ez gondolom mindenki szerint pozitívum (kivéve persze az incelek).

De vannak a feministáknak is különböző “alfajai”, radikális-szociális, stb. Akik néha “túltolják” a dolgot, ez van. De a feminizmus nem a leszbikus, dagadt, ronda nők gyülekezete attól függetlenül, hogy sokan ezt látják a tv-ben vagy az interneten.

25N

2022. márc. 25. 12:42
 20/38 A kérdező kommentje:

19-es:

Kicsit tényleg úgy tűnhet, mintha gőzöm sem lenne a feminizmusról, de nyilván nekem sem a férfiaknak való megfelelés jár a fejemben, miközben reggel készülődöm. :D Ahogy mindenkinek, természtesen nekem is van egy saját stílusom, ami vagy tetszik bizonyos férfiaknak, vagy nem, különösebben nem zavartatom magam emiatt.

Az viszont már más kérdés, hogy ez a saját stílus minek a hatására alakult ki. Én nem gondolom magam (vagy bárki mást) manipulálhatatlannak, szerintem Hollywood, a reklámok, a divatcégek, a hagyományos média és a közösségi média hihetetlen nagy hatással volt a nők testképére az elmúlt fél évszázadban.

Szerintem lehetetlen, hogy a nyolcvanas években a csajok jó nagy részének egymástól teljesen függetlenül tetszett a trapéznadrág, aztán egymástól teljesen függetlenül szinte mind cikinek érezte, aztán 2021-2022-ben megintcsak egymástól teljesen függetlenül rengetegen újra ezt hordják. (Megjegyzem, én is.) És ugyanezt gondolom a nők kinézetére vonatkozó összes többi trendről.

Lehet, hogy te csak és kizárólag magadért próbálsz így vagy úgy kinézni, de azt, hogy mi számít szépnek és mi nem, azt jóeséllyel mások ültették beléd. Lásd: 9-es hozzászólásom utolsó bekezdése.

2022. márc. 25. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!