Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire tartod fontosnak az incelproblémát?
Társadalmi, morális és személyes szempontok alapján is.
1 - Egyáltalán nem fontos
5 - Ma az egyik legsúlyosabb társadalmi probléma
290
De nem érted meg, hogy a ketto egsutt fontos???? Ha valakinek szar a szemelyisege, de jol nez ki, szexkapcs lehet, ha jo a szemelyisege, akkor hiába jo, ha szarul nez ki, nem tudok vele lefekudni
Behoznék egy másik szempontot, és akkor talán így jobban érthetővé válik a kiindulópontom. Én úgy vagyok vele (és lehet, hogy ezzel akkor kisebbségben vagyok), hogy érdemi párkapcsolat (mert azért mégiscsak erről van szó leginkább) esetén bizony fontosabb a személyiség, ami elsőre nem is látszik, holott a mai körülmények között egy pillanat törtrésze alatt szelektálunk (és ez a felszínes világra, a szexuális forradalom számlájára is írható), kizárólag külső alapján, és ez lehet, hogy félrevezető és tévedésekhez vezet.
Nekem az a tapasztalatom, hogy inkább legyen valaki kevésbé vonzó, de ha később kiderül, hogy a személyisége ideális számomra, passzolunk egymáshoz, ha egy hullámhosszon vagyunk, akkor idővel mondhatni külsőre is "megszépül" az is, aki eredetileg mondjuk nekem szubjektív mércém szerint külsőre átlagos vagy 6-7-es volt maximum. Fordított esetben lehet valaki 10/10-es nő első ránézésre, de ha 20 percet nem tudunk beszélgetni semmiről érdemben, akkor nemhogy hosszú távon, de 2 hétnél tovább sincs értelme együtt lennünk. Én azért javasoltam a korlátozást külső alapján, mert az szerintem bizonyos alapvető, kellő vonzalmon túl bőven csak másodlagos, ezért talán jobb lenne, ha hiú ábrándok kergetése, szexuális frusztrációban tengődés és elérhetetlen vágyálmok helyett megelégednénk a "csak jóval", megismernénk hozzánk hasonlóakat, és utána mondanánk véleményt, hogy jobb lett-e összességében a rendszer, rosszabb lett, vagy sokat nem változott.
Nem tudom mennyire érthető, hogy ebből a nézőpontból már sokkal logikusabb az, amit tegnap hirtelen felvetettem.
#271 Jó, világos, meglátjuk akkor, egyelőre ennyit tudok mondani.
291, attól függetlenül, hogy te minimum valami prófétának, vagy messiásnak, esetleg szentnek képzeled maga, még a normális embereknek igénye van a szexre és ennek megfelelően igénye van arra, hogy a másikat vonzónak találja.
Persze, az a tény, hogy vonz a személyisége, egy pontig elég, de a párom pl kezdi ezt a határt átlépni. Mióta ismerem kb 20 kilót hízott és egyre kevésbé vonz. Ezt ő is tudja, remélem tesz is majd ellene.
A szexuális vágy nem csak érzelmi alapú. Ha taszít valami a másik külsejében, akkor halott ügy.
Értem, hogy te vagy itt a nagy szerzetes, aki olyan magasságokba fejlődött, hogy épp csak nem Isten, de, a fene nagy önismeret mellett, lehet érdemes lenne néha normális embereket is megfigyelni, szóba állni velük a szemellenződ nélkül és csodát látnál. Mert jelenleg nem én égetem magam.
293, akik összejönnek és együtt vannak éveket, azokat se kizárólag a külső fogta meg. Alapvetően egyetértek veled abban, hogy a jellem, a személyiség fontosabb. De, kell egy minimum semleges külső és valami ami veszettül megfof a jellemében az illetőnek.
Attól, hogy megtiltod hogy x összejöjjön ynal, még nem teremtettél olyan platformot, ahol kiderülhetne, ki milyen ember és nem változtattál az adott ember ízlésén. Jelenleg az a cél, hogy olyat találjunk, aki vonz külsőre és megfelel jellemre is.
Erre kiépült egy elsődlegesen külső alapú kereső rendszer, a társkeresők és egy valamivel személyesebb megoldás a különböző rapid randik.
De, a többség még mindig nem, vagy nem kizárólag ezeken a platformokon ismerkedik. Épp ezen sír itt az incel közösség egy jó része, mert tele van pasikkal a tinder és társai.
A többség vár és összeakad valakivel, aki ott helyben megtetszik neki. De, te épp ezt vennéd el.
Ha mindenáron korlátozni akarsz, akkor ezt a netes felületeken kéne megvalósítani. Elvégre a valós helyszíneken az emberek elsősorban nem külsőre, hanem érzések alapján szelektálnak. Tehát, eleve adott amire vágysz.
#295 De az én ötletemet nem érzem durvább korlátozásnak, mint azt, hogy manapság bevett és teljesen normálisként elfogadott gyakorlat, hogy a többi embert egyetlen mozdulattal jobbra vagy balra húzzuk, egy-két valóságot minimálisan vagy részben tükröző kép alapján, ez nekem totál nonszensz. Ez is de facto korlátozás, mert kizárólag külső alapján szelektál a felhasználó, nincs is lehetősége másra csak ez a korszellemet meglovagolva lett elfogadva, mint normalitás, de ha hátrébb lépünk egyet, akkor ez totál irracionális és értelmetlen.
És tudom, hogy a Tinder nem feltétlenül társkereső olyan értelemben, mint ahogy itt most beszélünk róla, de érteni kell, hogy a közösségi média, a Tinder, a marketingesek, reklámszakemberek manipulációja abba az irányba viszi az embert, hogy más ne is számítson már, csak a felszín. A trendek nyilvánvalóak, ezért kellene sürgősen változtatni, mielőtt még a valóság megkülönböztethetetlen lesz a Tindertől. Ha ér még valamit a szellem, a személyiség, akkor jelenleg a legsötétebb disztópia felé haladunk fénysebességgel.
Ma már a legtöbb ember online társkeresőn ismeri meg a párját, szóval a valóság már háttérbe is szorult. Jelenleg is ez a helyzet, amiről beszélek, úgyhogy messze nem olyan egyértelmű dolog ez, mint azt ti remélitek.
Najó.
Kérdező: mi a célod a kérdéssel? Mert ez már rég elveszett.
Az kiderült, hogy úgy érzed a nők nagy előnybe vannak. Ez külön vitatéma.
Az is kiderült, hogy nem szándékozol ellene tenni. Akkor nincs olyan probléma amiről beszélnünk kéne, és aminek megoldást kéne találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!