Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mindenkibe beleszeretek aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindenkibe beleszeretek aki kedved, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kicsit ez talán az egészség kategória is, de segítségeteket kérem.

26/N vagyok. Kiskorom óta szorongásos beteg, illetve dependens személyiségzavarom van. Mindig kell egy ember, akitől függök.

Már kezelés alatt állok, viszont ez egy elég hosszú folyamat még. A problémám, ami miatt a párkapcsolatba írom ki, hogy rengeteg pasiba, akik csak annyit tesznek, hogy kedvesen szólnak hozzám, úgy érzem "szerelmes" leszek, és random elkezdek tőlük függeni.

Mondok példákat, mikre gondolok:

-bementem egy boltba, ahol az eladó fiú megdicsérte az ízlésemet (egy ritka csokit vettem:D). Na innentől jött a baj. Elkezdtem függeni tőle, és akármikor eszembe jutott, iszonyatos szorongásos rohamokat kaptam. Kb. már előre terveztem az esküvőt, egy idealizált képbe voltam szerelmes.

-egy pincér egy étteremben flörtölt velem. Innentől kezdve 3 hónapig arra jártam és ő volt a fejemben. És ezek nagyon durván betegesek nálam. Tehát nem csak eszembe jutnak, hanem szorongásos rohamokat kapok egy vadidegen pasitól. Múltkor elkezdtem sírni a bolt előtt, hogy nem merek bemenni mert ott van bent a pasi. És kint álltam a bolt előtt, remegtem és bőgtem. 26 évesen.

Mondom, kezelnek már, viszont érdekelnének ötletek, ha esetleg volt valaki hasonló helyzetben. Nagyon szenvedek. Ilyenkor mindig azt csinálom, hogy megpróbálom lefesteni a valóságot magamnak nem pedig az idealizált világot: elmondom, mi történt valójában,és igyekszem nem beleképzelni dolgokat. De a helyzetem egyre durvább sajnos.

Minden ötlet jól jön, tényleg, mert ki akarok ebből keveredni.

A terápián fokozatosan vesszük a dolgokat, sok feldolgozni valóm van a gyerekkoromból, viszont most jelenleg ez az, ami érzelmileg kicsinál. Szeretnék normális életet, nem tudom hogy valaha megkaphatom-e. Mindenki, aki tanáccsal lát el, köszönöm.

2022. márc. 14. 22:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%
Sajnálom, elég rosszul érezheted magad a bőrödben. Milyen olyan dolgok vannak az életedben, amik nem más emberektől függenek? Munkával, sulival, hobbikkal hogy állsz?
2022. márc. 14. 23:58
 12/14 anonim ***** válasza:
86%

off

"Mutass képet nyuszi."

" kedvellek"

Ugyanezek a "rendes" srácok rínak, hogy a nők gonoszak. Ezek a véglények, akik örömmel rugdosnak bele egy nőbe, aki szorongva tanácsot kér itt. Ennyit erről, ilyenkor csak az vígasztal, hogy örökre egyedül maradtok a gusztustalan lelketekkel, a kérdező meg rendbeszedi magát pár éven belül.

2022. márc. 15. 09:35
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

ekkorát rúgtam belé ezzel, hogy kedvelem? xd

néha tükörbe is nézhetnél, hogy neked milyen a lelked

2022. márc. 15. 11:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Huh, ez így nem a legjobb, de nagyon jól tetted, hogy elkezdted a terápiát!

Kitartás, biztos sok kérdésre választ kapsz majd és sok dolgot megértesz.

Nekem csak annyi volt, hogy én is régen mindig elmenekültem a nekem tetsző fiúktól, de ez semmi ehhez képest természetesen. A szorongás is ismerős.

Szerintem ennek egy része az erős megfelelési kényszer, alacsony önértékelés miatt van, hogy a másiknak úgy sem leszel elég jó stb.. Legalábbis a szorongás része. A másik része hogy könnyen "szerelembe esel" meg erős szeretethiányra gondolok.

Ezt csak azért írom, mert minden sokkal jobb lesz szerintem, amint elkezded tudni szeretni és elfogadni maga ahogy vagy! De nem akarok okoskodni, mert úgyis ott a szakember és bizony ez hosszú folyamat lesz, de hát ez az egész sem egy nap alatt alakult ki nálad.

Szóval ne add fel, lépkedj mindig tovább az úton, és fokozatosan jobb lesz. Sok sikert neked!

2022. márc. 15. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!