Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mindenkibe beleszeretek aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindenkibe beleszeretek aki kedved, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kicsit ez talán az egészség kategória is, de segítségeteket kérem.

26/N vagyok. Kiskorom óta szorongásos beteg, illetve dependens személyiségzavarom van. Mindig kell egy ember, akitől függök.

Már kezelés alatt állok, viszont ez egy elég hosszú folyamat még. A problémám, ami miatt a párkapcsolatba írom ki, hogy rengeteg pasiba, akik csak annyit tesznek, hogy kedvesen szólnak hozzám, úgy érzem "szerelmes" leszek, és random elkezdek tőlük függeni.

Mondok példákat, mikre gondolok:

-bementem egy boltba, ahol az eladó fiú megdicsérte az ízlésemet (egy ritka csokit vettem:D). Na innentől jött a baj. Elkezdtem függeni tőle, és akármikor eszembe jutott, iszonyatos szorongásos rohamokat kaptam. Kb. már előre terveztem az esküvőt, egy idealizált képbe voltam szerelmes.

-egy pincér egy étteremben flörtölt velem. Innentől kezdve 3 hónapig arra jártam és ő volt a fejemben. És ezek nagyon durván betegesek nálam. Tehát nem csak eszembe jutnak, hanem szorongásos rohamokat kapok egy vadidegen pasitól. Múltkor elkezdtem sírni a bolt előtt, hogy nem merek bemenni mert ott van bent a pasi. És kint álltam a bolt előtt, remegtem és bőgtem. 26 évesen.

Mondom, kezelnek már, viszont érdekelnének ötletek, ha esetleg volt valaki hasonló helyzetben. Nagyon szenvedek. Ilyenkor mindig azt csinálom, hogy megpróbálom lefesteni a valóságot magamnak nem pedig az idealizált világot: elmondom, mi történt valójában,és igyekszem nem beleképzelni dolgokat. De a helyzetem egyre durvább sajnos.

Minden ötlet jól jön, tényleg, mert ki akarok ebből keveredni.

A terápián fokozatosan vesszük a dolgokat, sok feldolgozni valóm van a gyerekkoromból, viszont most jelenleg ez az, ami érzelmileg kicsinál. Szeretnék normális életet, nem tudom hogy valaha megkaphatom-e. Mindenki, aki tanáccsal lát el, köszönöm.

2022. márc. 14. 22:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
11%
Mutass képet nyuszi.
2022. márc. 14. 23:02
 2/14 anonim ***** válasza:
6%
Kedvellek.
2022. márc. 14. 23:05
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
Szia! Nincs ilyen tapasztalatom és nem ismerek ilyen embert, szóval csak józan ész diktálta inkább csak véleményt mondok mintsem tanácsot: Ha ennyire durva a dolog, akkor akármennyire is nehéz ne erőletess semmit. Bízz a terápiában, és ha lassú folyamat hát akkor lassú. Ha ennyi idő kell, akkor ne siess, fogadd el és csináld végig. Az már jó dolog, hogy tisztában vagy a saját betegségeddel (mindig ez az első lépés) és már folyamatban a kezelés.
2022. márc. 14. 23:06
 4/14 anonim ***** válasza:
25%

Én is hasonló vagyok, de nem ilyen durván. Simán csak jó kedvem lesz ilyenkor 1 héten át, és amikor éppen unatkozom, elképzelem a közös életünket. De semmi szorongást nem okoz, én inkább úgy láttam, hogy csak az unalmas napjaimat színesítem az álmodozással.

A napokban pont láttam egy videót arról, hogy mennyiféleképpen lehet vonzódni egy másik emberhez, nem feltétlenül szerelmesen, és teljesen normális, ha bizonyos emberek különlegesebbek számodra. Én így tudok pl. beszélgetni velük, hogy tudatosítom magamban, hogy pl. az intelligenciája tetszik, vagy erkölcsileg tartom példaképnek... és nem vagyok szerelmes. De lehetünk akár legjobb barátok is, ha ő is úgy akarja.

Vagy kedvességnél arra gondolok, hogy ő mindenkivel ilyen, és amúgy is van barátnője, akit szeretget igazán, ez a bók pedig a világnak szól, ő ilyen rendes ember.

Viszont akkor kérdés, hogy mi a szerelem?

2022. márc. 14. 23:10
 5/14 anonim ***** válasza:

De ha most kedvessen írok, azért ne szeress belém!:)

Bocs,nem akarok viccelni vele! Nem lehet egyszerű!

Volt már párod? Csak hogy volt aki szeret és Te is szereted és mellette is voltak ilyen problémáid?

Akkor valószínű nem kaptál kellő szeretetet gyerekkorodban!?

Vagy Te hogy látod mi az ami ilyet hozott ki belőled?

2022. márc. 14. 23:10
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm azoknak, akik nem csinálnak gúnyt a kérdésemből és segítenek.

Volt eddig 2 kapcsolatom, és ott is nagyon durván függtem (akkor még nem kezdtek el kezelni). Ott kb. mindent meg tudott tenni velem a pasi, csaltak, ordibáltak velem.

Szerencsére felismertem a bántalmazást, és kiléptem. Viszont sajnos függtem nagyon durván.

4. Köszönöm. Én is igyekszem így tudatosítani, csak nálam ez a fránya szorongás a baj. Annyi mindent kipróbáltam, még a legjobb antidepresszánsok sem segítettek, a dokim is tökre meglepődött, hogy én elég furcsa eset vagyok. :(

2022. márc. 14. 23:13
 7/14 anonim ***** válasza:
Terápiára jársz, kérdező?
2022. márc. 14. 23:49
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen.
2022. márc. 14. 23:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Tudatosabban kellene dolgoznod magadon a terapeuta segítségével, és kibírni, hogy ameddig nem javul az állapotod, addig nem vágsz bele kapcsolatba.
2022. márc. 14. 23:50
 10/14 anonim ***** válasza:
Zaklattak téged osztálytársaid annakidején? Szerintem a szorongás csak 1 része a dolognak. Önbizalomhiányod is van nem kicsit szerintem. Ez nincs mindig így gondolom, vagyis biztos vannak jobb napjaid is. Ha beragadsz egy mókuskerékbe akkor nehéz onnan kikecmeregni. Mindig ugyanazon az útvonalon közlekedsz, ugyanazt csinálod, nem jársz el sehová, hogy valami kirántson a hétköznapokból. Egy introvertált személyiségtípusnak ez nem megy könnyen. A megnyugvást csak azt jelenti, ha ki sem kell mozdulnia otthonról, így nem érheti semmi kellemetlenség.
2022. márc. 14. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!