Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Az emberek túl hamar akarnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek túl hamar akarnak dönteni, hogy kivel szeretnének párkapcsolatot?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy azt várják rögtön jöjjön egy olyan érzés, mintha a másik az igazi lenne és nem adják meg az időt, hogy esetleg kiderüljenek a valódi értékei és hibái, amelyeket tulajdonképpen mérlegelve lehetne eldönteni, hogy műkődne együtt a dolog. Van az a probléma is, hogy úgy tűnik a lehetőségek száma korlátlan és az első hibánál máris lehet menni a következőhöz, de ha racionálisan nézzük azért nincs olyan nagyon sok ember, aki elérhető közelségben lenne és rá is szánnánk az időt arra, hogy mélyebben megismerjük. Ilyenek leginkább a baráti társaságokban, egyetemen, munkahelyen, más közösségekben vannak, persze nem zárom ki a lehetőségét, hogy teljesen máshonnan is lehet hosszútávra párt találni, csak szerintem nehezebb.

2022. márc. 7. 10:12
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Igen, igazad van, megismerni egymást idő kell és manapság az emberek gyorsan ítélkeznek, pozitívan és negatívan is.

F.

2022. márc. 7. 10:29
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Pozitivan döntenek ha idealizálnak, negativan ha felszinesek, hiába egyébként jó választás lenne a másik, nem mélyülnek bele.
2022. márc. 7. 10:50
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

Sajnos a net, a közösségi oldalak és a média egyik negatív hatása ez. Napi szinten szembesülünk arról, hogy milyen szép, sikeres, okos emberek vannak körülöttünk, akiknek természetesen negatív tulajdonságai nincsenek is. Ellentétben a párunkkal, akinek egyre több hibája jön elő. Hát menjen csak, majd lesz helyette. Ja, neki is jönnek elő hibái? Viszlát.

Elsőre jónak tűnik, hogy kitárult a világ és nagyobb a választék, csak sajnos van egy olyan mellékhatása is, hogy így nehezebb választani, mert mindig ott lesz bennünk, hogy biztosan a legjobbat találtuk meg, vagy lenne még jobb is?

2022. márc. 7. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:
24%

Hamar eldontik, hogy velem nem akarnak :)

37F incel

2022. márc. 7. 11:52
 5/10 anonim ***** válasza:
38%

Indulj ki abból, hogy nem mindenki akar mindenáron kapcsolatban lenni.

A vonzalom meg vagy egyből jön, vagy soha.

2022. márc. 7. 12:18
 6/10 anonim ***** válasza:
54%

A vonzalom sem egyből jön.

Nem egyszer hallottam már hogy egy jó idő után kezdett tetszeni a másik.

Van hogy egy két év múlva

2022. márc. 7. 12:23
 7/10 anonim ***** válasza:
63%

"nem adják meg az időt, hogy esetleg kiderüljenek a valódi értékei és hibái, amelyeket tulajdonképpen mérlegelve lehetne eldönteni, hogy műkődne együtt a dolog."

Lásd 5-ös válasz, meg is sértődött

2022. márc. 7. 12:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne, ha csak elfogadnánk, hogy különböző emberek különbözően működnek?

Van, akinek sok idő kell a vonzalomhoz. Akár hónapok, évek.

Van, akinek ennél kevesebb, de nem jön azonnal: hetek, 1-2 hónap.

És van, akinek vagy jön egyből vagy soha.

Egy felnőtt embernek már lehet elég önismerete ahhoz, hogy tudja, ő hogyan működik és ehhez tudja igazítani a saját párkeresési stratégiáját.

Én azt a kategóriát erősítem, akinél egyetlen kicsit is mélyebb beszélgetés elég ahhoz, hogy vonzódni kezdjen - és ekkor vagy megjön, vagy soha az életben nem. Megismerhetem én bármennyire a másikat, ha nincs meg egyből az egymásra kattanás, nekem nem megy, és barátként, testvérként tudok csak tekinteni a másikra.

2022. márc. 7. 12:42
 9/10 anonim ***** válasza:

#6:

Akkor most két évig randizgassak úgy, hogy maximum a kezem fogja meg, hátha megjön a vonzalom?

És ha két év után azt mondom, hogy bocs, de nem egymást keressük, az jó lesz a másiknak?

Olyan van, hogy valaki elsőre nem szimpatikus, de ahogy elkezdtek beszélgetni, az lesz. De az nem két év, maximum két óra.

2022. márc. 7. 12:47
 10/10 A kérdező kommentje:

Ebben egyetértek, hogy az lenne az ideális, ha mindenki felnőttként lenne annyira tudatos, hogy a saját párválaszását sikeresen megoldja, de azért az láthatjuk, hogy társadalmi szinten mennyire messze állunk ettől. Az emberek a saját vágyaik hevében nem mindig a legkövetkezetesebbek és a magány sokak számára annyira nehezen elviselhető érzés, hogy ha lehetőséget látnak annak enyhítésére, akkor sutba dobják az addig nagyon részletesen átgondolt stratégiáikat. Kvázi mindenki azt állítja, hogy ő eltudja dönteni ki kell neki és nem kell semmi más véleményt, társadalmi "best practice"-t figyelembe vennie, de a válási, hűtlenségi statisztikák ezt nem teljesen igazolják vissza.

Én inkább nyilván a hosszútávú kapcsolatokra, házasságokra gondoltam, ha valaki ezt tűzi ki célnak, hogy összetartó családja legyen, akkor mindenképp szükség van egy morális alapra is, ami idővel, különböző élethelyzeteken át születik meg. A vágy persze, hogy kell, de ha túlságosan az van fókuszban, nem biztos, hogy mindent képes kompenzálni.

2022. márc. 7. 12:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!