Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azért van annyi incel mert túlnépesedés van?
Vagy ha túl sokat várnak, nem jutnak "semmihez/senkihez", az is lehet 🤷♀️
Nem baj ott vannak a cicák, nekem is van egy :)
"Példának vegyünk egy baromfi telepet, mondjuk indul egy alom 60.000 csirkével."
Imádom ezt a hasonlatot. :D
Amúgy a túlnépesedés inkább homoszexuális egyedeket szokott kitermelni. Illetve amit állítasz, az inkább szociális kapcsolatokban lehet keresendő, mivel a természetes szelekció hagyományosan biológiai értelemben valami értelmi/testi fogyatékosság szokott lenni. Ami ma már nem bír akkora súllyal, ugye, hogy létezik legitim terhesség megszakítás.
Amúgy a túlnépesedésnek is van egy görbéje, nem a végtelenségig növekedik exponenciálisan. A saját magánéleti kudarcaidért azonban nem gondolom, hogy az evolúciót kellene előhívnod.
Az a baj, hogy itt mindenki incelezik, anélkül, hogy igazán tudná mi az. Én 42 éves szűz faszi vagyok, mert sajnos borzasztó rondának születtem, de még én se nevezném magam annak. A szó eredeti értelmében se igazán (involuntary celibate) tartozom közéjük ráadásul egész csöndben "elvagyok" a helyzetemmel.
Csak azért mert valaki rondának született és emiatt egyedül marad még nem lesz incel/femcel. Ahhoz társulnia kell egyfajta agresszivitásnak ill. olyan retorikának mint "jut/..." meg mások hibáztatásának (ez főleg faszikra igaz amúgy, nőkre nem).
Azt meg, hogy ez valami XXI. századi következmény lenne, erősen kétlem. Nem hinném, hogy pl. 1970-ben egy ronda nő/faszi le tudott volna akasztani magához képest sokkal jobbat. Max nem volt internet, ahol ezt világgá kürtölhette volna :).
Az a faszi, aki meg 2022-ben elhiszi, hogy külsőn kívül bármi is számít és ezt az ellentmondást, amibe emiatt kerül csak agresszivitással tudja feloldani simán hülye.
14, részben egyetértek. De, azzal, hogy túl sokan lettünk az emberek igyekeznek elvonulni, ami azt eredményezi, hogy a gyengébb szociális érzekkel megáldott fiatalok egyedül maradnak, vagy más szociális analfabétákkal keverednek egy csoportba, inkább kényszer, mint döntés hatására. Így nem fejlődnek megfelelően. Ezen felül, sok nő nem vágyik társra mindenáron. Tehát, ha a férfi nem tesz hozzá a nő jól működő kialakult kis életéhez, akkor nem kell.
Az emberek elvannak magukkal, nem érdekli őket a 100 idegen arc aznap, csak mennek a tömeggel. Ritkák a céltalan beszélgetések, inkább mindenki magával törődik. Nincs meg az a fajta közösségi élet és érzés, ami a kis létszámú településeken jellemző. Ennek megfelelően kevésbé nyitottak az emberek. Tehát, extra szociálisérzék, kommunikációs készség és általános emberismeret kéne, hogy kapcsolatot teremts egy idegennel. Nem csak az utcán, hanem hobbi kapcsán, vagy bárhol, ahol az emberek kénytelen kommunikálni egymással. Ami, a fentebb említett típusnak nem megy.
Korábban sokkal több olyan összekovácsoló program volt, amiken a gyengébb képességű férfiak és nők is találkozhattak, kipróbálhatták, magukat, gyakorolhattak. A gyerekek többet játszottak együtt, a fiatalok összejártak bálokon stb. Ma ezek kevésbé jellemzőek. Gyakorlatilag az oviban igyekszünk megtanítani a gyerekeket játszani, mert alig vannak azon kívül gyerekközösségben, így nincs gyakorlatuk a konfliktuskezelésben, együttműködésben, kortársakkal való kommunikációban.
Szóval összességében, az, hogy túlnépesedünk illetve, a társadalmunk úgy működik, ahogy, nagyban hozzájárul az elmagányosodáshoz, aminek az "incel" lét az egyik formája.
Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy az egyénen múlik, mire jut az életben. De a társadalmi szelekció szerintem működik. Nem úgy, ahogy az állatvilágban, de kiszelektálódik, aki képtelen alkalmazkodni.
2 évvel ezelőtt az volt a terv a nagy Kínában, hogy létrehoznak egy vírust ami csak bizonyos korú emberekre és csak bizonyos neműekre, és csak bizonyos fajtájúakra hatásos.
De ez nem sikerült.
“… a fiatalok összejártak bálokon stb.”
A XX. század második felében lehet, hogy ez volt a divat, még a szexuális forradalom előtt, de alapvetően előtte sem szerintem. Sok faluban ma sem lehetséges sem a társadalmi, sem a fizikális mobilitás. Ahonnan én jövök, ott nálam fiatalabbak már házasok és gyerekeik vannak. :D
Mondjuk a 17/18. században sem volt túl forgalmas élete egy átlagos embernek. Megházasodott, aztán dolgozott élete végéig. Ezt esetleg a rokoni házasságok, temetések, keresztelők és évi pár egyházi ünnep dobhatta fel. Azonkívül egy kisnemesi család gyermekei sem biztos, hogy az adott falut egyáltalán elhagy(hat)ták életükben. Ma sokkal jobb dolgunk van ilyen szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!