Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mással is megtörtént már,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mással is megtörtént már, hogy valahogy összejött egy nála sokkal jobbal és utána már nem tudta lejjebb adni az igényeit?

Figyelt kérdés
Én így jártam. Az objektíven nézve hozzám illők el sem érik az ingerküszöbömet. Most már arra vágyom, amibe egyszer belekostoltam, mert tudom, mennyire jó.

2021. dec. 2. 14:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én is hasonló helyzetben vagyok. Teljesen átlagos életem van, és sikerült olyan emberrel együtt lennem, akire életemben nem gondoltam, hogy összejöhet, most pedig küszködök, mert 'nem találok hozzá hasonlót'.

Ez az 'ő jobb volt, mint én', nálunk abban nyilvánult meg, hogy eddig nem igazán voltam pl kalandvágyó, ő pedig imádott túrázni, utazgatni, motorozni, most pedig ezek nélkül már nehezen tudom elképzelni az életem. Diplomás, nagyon intelligens, ezáltal olyan dolgokról is el tudtunk beszélgetni, amiről eddig soha senkivel ezelőtt. Nagyon stílusos, kifinomult ízlése van, ez is hiányzik.

Szóval igen, értem mire gondolsz, főleg, hogy olyan helyen élek és dolgozok, ahol nem sok hasonló ember szaladgál az utcán..

(Viszont azzal is tisztában vagyok, milyen hibái voltak, miért nem tudtuk hosszan fenntartani a kapcsolatot..)

2021. dec. 2. 15:36
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az EZO TV-ben valoban mindenki olyan, amilyennek latjuk.

De a kristalygombon kivul azert egeszen mas am az elet...

2021. dec. 2. 15:38
 13/18 anonim ***** válasza:

#9 Én értem, hogy gondolta a kérdező!

Pl. mondjuk arra értette, ha a másik fél magasabb iskolai végzettséggel rendelkezik, esetleg idősebb is, jobban keres, jóval előrébb tart, több mindent elért az élet bizonyos területein mint a másik. Ezeket nem csak beképzeli valaki, hanem van ilyen. Tehát bizonyos szempontok alapján az egyik "jobb", mint a másik, és ezért nehéz utána, egy vele azonos szintűvel összejönni! Persze attól még az egyik is, és a másik "csak" egy ember, senki nem áll a másik felett, vagy alatt!

2021. dec. 2. 15:43
 14/18 anonim ***** válasza:

#13 én inkább lelki dolgokra gondolnék. Amikor olyan szinten pozitívan hat a jellemedre, kiteljesedésedre a másik,mint soha senki, te pedig jó esetben is csak nem változtatsz rajta. Többnek érzed magad mellette, tettre készebbnek ésatöbbi. Ha emellett van még valami plusz, külsőre is vonzó, és/vagy munkájában is sikeres, elismert, akkor nyilván az ember kevesebbnek érzi magát, és másokat is az illetőhöz képest. Ez persze némileg illúzió.

Kérdező, annyit tehetsz, ha szeretnél "egy ligában" lenni egy ilyen partnerrel, hogy fejlődsz. Hogy miben, azt neked kell kitalálni. Vagy abban, ami miatt nem működött a kapcsolatotok, vagy amiben érzed, hogy "elmaradásod" van, akadályoz.

2021. dec. 2. 15:59
 15/18 anonim ***** válasza:
#14 Tökéletes válasz!
2021. dec. 2. 16:02
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

#14 Igen a lelki dolgok is ahogy írtad. Amit én írtam azok "fizikai" dolgok, de ha ezek már "jobbak", és az illető személyisége is vonz, megvan a kémia, akkor lelkileg is eufóriában leszel! Ezek együttesen hatnak. Tapasztalatból beszélek.

#13 vagyok.

2021. dec. 2. 16:06
 17/18 tgt ***** válasza:
Igazán sajnálatos, hogy sokakat felbosszantott a kommentem, de azt gondolom, nincs olyan, hogy nálunk jobb, vagy objektíven nekünk való partner, csak olyan van, akivel jó együtt lenni és olyan, akivel nem jó. És ha valakivel jó együtt lenni, az nem azért van, mert ő annyira jó, hanem azért, mert vele saját magukat jónak, szépnek, érdekesnek, stb. tudjuk megélni. Feltételezhetjük, hogy a másik is hasonló dolgokat él át, különben minek lenne velünk. Amikor valaki idealizálja a másikat és úgy érzi, egy nála jobbal találkozott, ezért minden erejével meg akar felelni neki, ez egyenes út a társfüggéshez, ami a bántalmazó kapcsolat előszobája.
2021. dec. 3. 09:12
 18/18 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem még ez se jött össze. Javasolták páran, hogy adjam lejjebb és szerezzek tapasztalatokat, próbáltam nem ment. Csak azt tudom tenni, hogy elfoglalom magam és nem görcsölök ezen. Szeretnék én is belekóstólni a jóba, de próbálok nem görcsölni.
2021. dec. 3. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!