Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit számít egy kapcsolatban valamelyik fél hobbija? Ti összejönnétek egy ilyen kaliberű sráccal?
Előre leszögezem, egy közeli ismerősömről van szó. :D
Szóval, a srác egy teljesen jófej, és végtelenül értelmes srác, dolgozik, stb, viszont neki más hobbija van, mint az átlag.
Nekem nagyon fix hobbim nincsen, ismerőseim közül is mindenki ezeket a "snassz" hobbikat csinálja (tehát túrázás, fotózás, stb), viszont ez a srác gyűjtő. Nem írom le konkrétan mit, az a lényeg hogy ő nem élményeket gyűjt, hanem tárgyakat, most mindenki gondolja ide, hogy miket lehet gyűjteni, és helyettesítse be a kérdésbe (bélyeget, érméket, szalvétákat, maketteket, stbstb). Nagyon sokmindene van, érdekelt, szóval egy fél délutánt beszélgettem vele, hogy miket csinál, néhány dologért számomra horribilis (de elvileg reális) összeget is ad, tehát mondhatni áll benne a pénze, de látom rajta, hogy örömmel, élvezettel csinálja.
Namost a kérdésem fő apropója, hogy kissé zárkózott a srác. Beszélgetésünk közben kiderült, hogy próbálkozott lányoknál, de igazából nem tudott előre jutni egyiknél sem, mert körülbelül a hobbijáról tud csak aktívan beszélni, és az vagy nem érdekelte őket, vagy (amin a legjobban meglepődtem) az hogy "gyűjtögetővel" nem akar kapcsolatot.
Szóval a huszonéves korosztályt kérdezném: nektek mi a véleményetek arról, ha a saját korosztályotokból valaki tárgyakat gyűjt, illetve szerintetek mennyire számít egy kapcsolatban, hogy mit csinál, és mekkora összegeket költ a hobbijára?
Segíteni akarok neki, azért írtam ide. :)
A hobbinak az a lényege, hogy szórakoztatja az embert. Ha jön belőle pénz, az extra jó, de hülyeség azt mondani, hogy azért választom a programozást hobbinak, mert jó pénz van benne, nem azért, mert szórakoztat. Ha szeretem gyűjteni a falevelet, engem ez boldoggá tesz, akkor lúzer vagyok, mert nem tudom eladni? Nem minden a pénzcsinálásról szól! Érdekelne, hogy aki elvárja a pénzszerző hobbit a párjától, az mivel tölti a szabadidejét.
Ha a srác imádna túrázni, az nem lenne gond, ha pénzt rak bele abba, ami őt szórakoztatja, az már igen?
Ha nem sok tapasztalata volt, akkor nyilván olyan témát választ, ami neki komfortos, nyilván azt, amiben otthon van, vagyis a hobbiját. Azt mondod, kedves, okos, tudtok beszélgetni. Szerintem téged az zavar, hogy pénzt rak valamibe, ami téged hidegen hagy. Ez meg azt jelenti, hogy máris meg akarod mondani, hogy mit kezdjen azzal a pénzzel, amit megkeres. Félsz attól, hogy később nektek kevesebb jut, mint ami juthatna. Na ezen gondolkozz.
Mondjuk a 8-9-10 egy tipikus buta pcsa, akinek csak ez számít: $$$
Na, én meg ezt tartom szánalmasnak. Hogy valakinek ennyire minden a pénz körül forog. Mondjuk el tudom képzelni milyen lehet ez... Hm. Minek is nevezzem? Személy a való életben.
Normal esetben egy embernek eleve azzal kene foglalkoznia munkában amit szeret es az ami onmaga.
Azaz abbol bevetelt csinalni. A hobbibol.
Fontos lenne hogy nem kell sokmindent tudni csak egyvalamit de abban profinak lenni.
Aki nem képes arra hogy lassan azt hogy kezdetben egy gyerekben pl mire van kapacitas mi az amit imád amite kepessege van, aztan felnottkent hogy a gyerekkori álmát megvalositsa azaltal hogy azt csinalja amit szeret es az neki abhobby es az a foallasa is azaz aki az onmegvalositas fogalmát nem erti csak azt hogy van a sz.r munka meg mellette egy koltseges hobby es a kettot keptelen osszerakni, inkabb ne pontozna.
Amire "szuletsz" es amely képességek benned lakoznak, azt kell kibontakoztatni szenvedéllyel, abbol lesz bevetel is abbol elsz meg es akkor vagy önmagad akár egx életen át.
Es nem akkor amikor van egy kenyszermunkahelyed a penz miatt meg egy hobbyd ami csak viszi a penzt de nem adsz a tarsadalomnak vele semmit beveteled nincs.
Az ertekteremtés azzal amit szeretsz ami TE vagy, a te szenvedelyed, a te képességeid, az lenne az "életfeladatod".
Szal pont nem en vagyok a buta p.csa hanem azok akik ezt megerteni keptelenek.
Még egy olyan is akinek az osszes hobbyja a szamitogeppel valo jatek csak elmehetne jatektesztelonek is vagy akármi.
BÁRMILYEN szenvedellyel űzött hobby ha az hivatástudat azzal szárnyalni lehet, a tarsadalomnak hasznára válni es erteket teremteni azzal meg automatikus jön a penz es nem megy. Az a mellékterméke az egésznek.
Nagyon röhögök azon, aki azt írja, hogy az ember hobbijának a társadalom számára hasznos dolognak kell lennie. Már miért kéne?
Szeretek tanítani, ez a munkám, jó vagyok benne, de isten ments, hogy ezzel foglalkozzak a szabadidőmben is! Nonszensz a gondolat, hogy még a szórakozásommal is másnak teremtsek értéket (meg magamnak pénzt).
A kérdésre válaszolva : jól érzed magad a sráccal? Fenntartja magát a hobbija mellett is? Ha a válasz igen mindkettőre, akkor miért ne ismerkednél vele?
Nem kene. Lehet menni dolgozni meg nyavajogni a melo miatt egeszen nyugodtan, meg a fizetest koltsegvivő hobbykra kolteni. Es veletlenul sem a hobbybol orommel csinalni a beveteleket.
Kicsit magasabb szint amirol en irtam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!