Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha úgy érzem, hogy senkiben nem merek megbízni?
Rövidre fogva:
Neveltetésem rideg volt és gyakran éreztem azt, hogy apám szégyell engem, vagy nem szeret, mert sokszor volt kemény és rideg velem.
A szüleim elváltak, mikor 9 éves voltam, ritka ronda válás volt, marták egymást és fegyverként használtak engem és a húgomat, ez csak romlott, ahogy teltek az évek. A gyerekneveltetésem nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nem tudom igazán szeretni magam és kisebbségi komplexusom van, főleg a nőkkel.
18 évesen megismertem az első barátnőmet, aki Plátói szerelem volt, az ő családi háttere is rossz volt, így nagyon rosszul sikerült a kapcsoltunk és ott tovább sérültem (megcsalás, hazugságok stb.)
Azóta volt még pár barátnőm, de a nagyja megcsalt, így még nehezebb újra bíznom bárkiben.
Szeretnék gyerekeket, és egy rendes párkapcsolatot, feleséget, de attól félek, hogy nem merek már komolyan ismerkedni, pedig van rendes állásom és egy normális lakásom.
Mit tanácsolnátok?
28/F
2-es önmaga tud saját magának segíteni.
Egy pszihológus abban segít, hogy az okokat feltárja, és technikákat mond, hogy tud bízni, de a kérdező bizalma az csak a kérdező kezében van.
Tudod van aki nehezebb dolgokat élt át, és mégis sikerült megtanulnia bízni. Talán azt kéne első körben megfogalmaznod mi a bizalom általánosságban, utána mi a bizalom a te számodra, és aztán első körben nem emberekben kell megpróbálni bízni, hanem olyan dolgokban amik biztosak. Pl. elalvási időben besötétedik, ez nem átverés, reggel mikor felébredsz világos van, a fák télen levél özönnel látják el az embereket, a fának a törzse kérges, süt a nap, milyen jó érzés, olyan mint egy arc cirógatas, vagy mint egy szívből jövő szép és őszinte bók, csöndesen szemerkél az eső, az ágy olyan biztonságos, és jó érzés közben olvasni, filmet nézni, az ablak ami szép dolgokat mutat a világról. Pl. egy macska ami hempergőzik és napozik, vagy a fák amik csodaszépek és óvják az élővilágot és a természetet, hiszen már idejét sem lehet tudni, hogy mióta tisztítják a levegőt, a fák sem vernek át, az állatok amik tisztán kifejezik az érzéseiket, és stb, és ha már ott tartasz, hogy ezeknek tudsz örülni, akkor elkezdhetsz nézni olyan youtubereket, akik készségeket tanítanak, pl. konyha művészet, hobby, kreatív tevékenységek, kertészkedés, szóval inteligens youtuberek, és ha már sikerül ezekben a youtuberekben bízni, hogy amiket tanítanak jó dolog, akkor megpróbálhatsz nyitni az emberek felé is.
De tudni kell jó youtubereket választani, és nem azokat akik szarkasztikusak, kifigurázóak és stb. Hanem akik értenek ahhoz amit tanítanak, vagy utazó youtubereket is nézhetsz de csak az igényes youtubereket ajánlom. Utána már mikor megy a bizalom akkor tanulás miatt nézhetsz koklereket is, hogy tudod megkulonboztetni a jó embert a koklertol, mert vannak kokler youtuberek is. Elso korben az ostobább típusuval kéne kezdened. Őket nagyon egyszerű megkülönböztetni a becsületes emberektől.
Ez egy hosszabb folyamat, nem egyik naprol a másikra fogsz bízni, és lesznek olyan napok, amikor herot és csömör érzése környékez majd, és azt fogod érezni, hogy senkiben sem tudsz bízni, de aztán mikor ez az érzés enyhül akkor még erősebb lesz a bizalmad, mert ezek az érzések van mikor csöndesebbek van mikor nem, de neked tudnod kell, hogy vannak olyan dolgok amikben bízhat az ember, és állandó. Erősebbnek kell lenni a bizonytalanság érzésénél, a bizalmatlanság is a bizonytalanság érzésének egy alérzése.
Tudatosan kell dolgozni ezeket az érzéseket objektívan és tisztán felismerni, és jelezni önmagadnak hogy becsapod saját magad, mert vannak állandó dolgok, azok amiket leírtam.
Jó vannak országok ahol vannak az évnek olyan szakaszai ahol éjszaka is világos van. Racionálisan kell ezeket a dolgokat kezelni, nehéz, de ha megtanulod kezelni, akkor utána már tudsz fogni bízni, és a lényeg, hogy nem naívan tudatlanul, mert az bizonytalan, hanem tudatosan. A tudatos bizalom a legjobb bizalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!