Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » LÁNYOK, kezdenétek vele, vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

LÁNYOK, kezdenétek vele, vagy sem?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti, nem kell tahó módon személyeskedni.

Van egy pasi, nagyon egy hullámhosszon vagytok, és már az összeköltözés szélén álltok, sőt, célzott a gyűrűre is.

Jó pasi, diplomás, művelt, nincs komoly exe, sem gyereke, sem hitele.

Viszont. A lakása és a kocsija a munkahelyének a tulajdona, és a fizetése is papíron csak minimálbér. A munkahelye, a szülei/családi cégük, ahol ő semmilyen formában nem tulajdonos.

Azaz, váláskor neked semmi nem jár majd. Vagy majd a szülők halála után, olyan 25-35 év múlva. >:)

2021. júl. 15. 10:09
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
39%

Igaz, hogy nagyon rossz stílusban ír a kérdező és a >:) szmájli kifejezetten irritáló, de nagyon komoly dolgot feszeget.

Pl. amíg nem randiztam egy jogász nővel, addig nem tudtam, hogy váláskor a házasság ELŐTT szerzett vagyonra is igényt tarthat a másik fél (vannak kivételek, pl. ha a kérdező örökli majd a vagyont, arra sem tarthat igényt a nő, mivel örökség útján jutott hozzá).

A legtöbb esetben ha a 2 fél kb. 1 szinten van anyagilag, akkor ez a kérdés nem tűnik fontosnak. De nem ritka, hogy az egyik fél (jellemzően a férfi) 100-300 milliós vagy még nagyobb vagyonnal rendelkezik (különösen a mai ingatlanárak mellett), míg a másik fél csak a csupasz (és kerek, hihi) popóját viszi a házasságba.

Itt adja magát a kérdés, hogy mi van, ha egy fiatal nő házasodik, majd 3-7 év múlva felszáll a rózsaszín köd és választhat, hogy kitart a langyos kapcsi mellett, vagy korai 30asként új életet kezd, amihez még kap 50-100 millió "lelépési" pénzt.

Nálam is ez a helyzet: fiatalabb párom, 0 vagyona van (pályakezdő, de komoly végzettsége van, viszont nem túl jó a szülői háttér), nekem új ház, új kocsi és komolyabb megtakarítás. Megpendítettem a házassági szerződés dolgot, de hallani sem akar róla. Viszont nekem már volt olyan kapcsolatom, ahol (hála Istennek) épp az esküvő előtt pár hónappal kezdett el kiszeretni belőlem a hölgy:

az egész kapcsolat alatt hangoztatta, hogy neki nem számít a pénz (tényleg, ragaszkodott ahhoz, hogy pl. a nyaralást felesben fizessük stb), de szakításkor minden féle kamu indokkal próbált milliókkal lehúzni és a ruháival együtt pár műtárgyat is elpakolt (ezeket csak annak hatására adta vissza, hogy feljelentéssel fenyegettem). Ha pár évvel később jutott volna eszébe hisztizni, akkor jól ráb...am volna.

A mostani párom u.azt mondta a szerződésről, mint a #7 válaszoló a 2. pontban. De erre mondom, hogy én realista vagyok: a házasságok többsége válással végződik, vagyis pusztán statisztikai alapon is készülni kell erre. Lakásbiztosításom sem azért van, mert azt várom, hogy mikor ég már le végre a házam, de ha beütne x.r, akkor nagyon jó, ha van. Továbbá a szerződés is korrekt lenne, vagyis NEM az lenne, hogy ha 20+ év után válnék, mert thai csajokat akarok 60 évesen kefélni, akkor ő mehetne a híd alá.

Szerintem ha 2 ember szereti egymást, akkor a papír örökre a fiókban fog maradni. Viszont ha baj van, akkor miért is járna egy élet munkája pár év házasságért?!

Külön érdekesség, hogy ismerősi körben, ahol a nő a vagyonosabb és előjön ez a téma, ott férfiak egy mosollyal kísért "Természetesen"-el aláírták a papírt, míg fordított esetben az összes nő minimum a száját húzta...

2021. júl. 15. 11:21
 22/36 anonim ***** válasza:
44%

jóóó a kiscsaj itt hülye volt. Ha nem számítana a pénz, akkor aláírja a szerződést. Ennyi.

Aztán meg a férfi kerül az utcára és lesz alkesz-csöves

2021. júl. 15. 11:29
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem azzal van a baj hogy nem lenne válás esetén semmi az enyém.

Hanem hogy vagy úgy fordul komolyra a dolog hogy saját ingatlant veszünk közösen vagy sehogy. Nem a pénz miatt. Hanem mert nézz át a családi kapcsolatok kategóriaba mennyi konfliktust okoz az ha valaki ilyen szinten függ a szülőktől.

Tegyem ki magam annak hogy ha anyadeknak nem tetszik a csempe vagy bal lábbal keltek fel vagy legyen bármi az indok bármikor mondhatjak azt hogy mennünk kell. Felfogtad hogy abban a lakásban neked sincs semmi részed?

2021. júl. 15. 11:40
 24/36 anonim ***** válasza:
58%

"Hanem mert nézz át a családi kapcsolatok kategóriaba mennyi konfliktust okoz az ha valaki ilyen szinten függ a szülőktől."

ne ebből a toxikus oldalból ítélj. Ide az ír, akinek PROBLÉMÁJA van. Nyilván csak arról fogsz olvasni, akinek gondja van. A jó kapcsolat, NEM fog ide kiírásra kerülni. Ez az oldal olyan, mint a híradó. A jó dolgokról nem számolnak be, csak a rosszról és az ember így ítélkezik.

2021. júl. 15. 11:44
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
23as vagyok. Szóval még annyit hogy abba bele mennék minden további nélkül hogy ha te vetted a házat akkor írunk szerződést hogy válás esetén semmi közöm nem lesz hozzá. De abba már nem hogy becuccoljak anyadek házába. Nem velük akar osszejonni az ember hanem veled. Senki nem akar anyostol meg apostol függeni.
2021. júl. 15. 11:46
 26/36 anonim ***** válasza:
#24 attól még jogos félelem hogy bármikor kitehetnek ha valami nem tetszik. Akár a drága kisfiukat is. Persze nyilván a kérdező erre mindjárt azt mondja hogy az ő szülei biztos nem. Pedig dehogynem. Lehet hogy először csak a lightos zsarolás jönne hogy az én hazamban vagy. Aztán ha ez nem hat akkor lehet menni amerre akarsz.
2021. júl. 15. 11:48
 27/36 anonim ***** válasza:
39%

#21 vagyok. A lepontozókat kérdezem, hogy szerintük mégis mit látok rosszul, örülnék, ha kifejtenék.

A #22-vel pedig egyetértek, ha valakinek tényleg nem számít a pénz, akkor ezt miért nem hajlandó írásban is kijelenteni?

Például, ha egy milliárdos hölgy lenne a párom, akkor is kérném a szerződést, hogy lássa, tényleg tiszták a szándékaim. Ráadásul én hoznám fel a témát, hogy ne érezze magát kellemetlenül azzal, hogy neki kell ezzel előhozakodni. De ha hamarabb hozná fel, eszembe nem jutna hápogni, hogy de anyagias, meg nem szeret, mert már a házasság előtt a váláson töri a fejét.

Vagy én vagyok fordítva bekötve?

2021. júl. 15. 11:56
 28/36 anonim ***** válasza:
59%
Nyilván házassági szerződést kell írni és nem lesznek problémák. Nő vagyok és együtt élek egy férfivel, akinek van két gyereke. Egyrészt azért nem házasodok, mrt nekem nincs utódom éa ha pl házasok lennénk és párom előbb meghalna, mint én (jóval idősebb nálam), akkor nem szeretném, ha a hitvány gyerekei az én fél házamat örökölnék, amiért az én őseim dolgoztak meg. Ha kötnénk is házasságot,akkor biztosan írnánk házassági szerződést.
2021. júl. 15. 11:57
 29/36 anonim ***** válasza:

26

nem azt mondtam, hogy nem jogos. Azt, hogy ne ebből a szenny oldalból ítélj.

2021. júl. 15. 11:59
 30/36 anonim ***** válasza:

#19-nek: azért azt te is tapasztalod (akár ismerősi körben), hogy bizony 10-15 év után is jöhetnek meglepetések egy kapcsolatban. A tipikus "nem hiszem el, hogy xy év után így félreismertem" felkiáltások.

Itt nem pár csomag pelusról és kajáról van szó, hanem 50-100-200 milliókról. És arról, hogy "puszira" bízz meg olyan emberben, akit csak (általában) 2-5 éve ismersz, holott az első komolyabb krízis jellemzően 7 év után szokott jönni. Szerinted hány olyan 20on éves lány van, aki 2-3 év udvarlás után elvetetné magát, majd újabb pár év után pattan annyi zsetonnal, ami neki egy életre elég. És mindehhez csak 5-6 évet kell "dolgozni". De ha gyerek is van, akkor még jó idejig a rendszeres apanázs is garantált. Nem azt mondom, hogy minden nő ilyen, sőt ők a kisebbség, de ezeket bizony KIZÁRÓLAG a házassági szerződéssel lehet kiszűrni, semmi mással. Ha tényleg az érzelmek számítanak, akkor miért nem hajlandóak ezt írásban is felvállalni? Én tényleg nem értem. Pl. jelenlegi párom is felháborodott, szerinte a szerződés megalázó, de abban pedig benne lenne, hogy ha ettől tartok, akkor házasság előtt "szervezzem ki" a vagyont (ki is fogom). De ennek mi értelme? Miért megalázó arról nyilatkozni, hogy neki nem kell az, amit a férfi előtte összekapirgált? Amúgy azt sem értem, hogy jogilag miért nem alap, hogy a házasság előtt szerzett vagyonhoz váláskor a másiknak semmi köze és akkor nem kellene papírozni...

2021. júl. 15. 12:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!