Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Milyen mentális probléma...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen mentális probléma jelentene kizáró okot az ismerkedés során?

Figyelt kérdés
2021. máj. 7. 16:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
3 vagyok, azt ugye tudjátok, hogy a mentális problémák nem látszanak, és sokszor ki sem derül az illetőről még hosszabb idő után sem, ha ő maga nem mondja el? Nem a "hajtépős pszichotikus őrültekre" gondolok, de mondjuk egy jól kezelt szorongásos zavart vagy depressziót hogyan diagnosztizálnátok az első randin?
2021. máj. 7. 16:45
 12/18 A kérdező kommentje:
Ilyen szempontból korrekt volt az érintett, hogy rögtön elmondta, második randin. De pont ezt akarom elkerülni, ami az egyik válaszban megjelent, hogy ne legyen tisztában az érzéseivel, kidobjon majd visszajöjjön, minden ok nélkül szakítson, bántson szavakkal anélkül, hogy megértené stb
2021. máj. 7. 16:49
 13/18 anonim ***** válasza:
43%
Nem akarnék mentális beteg társat. A bipoláris depresszió is kizáró ok nálam, láttam eleget a családban milyen. Kösz nem.
2021. máj. 7. 16:52
 14/18 anonim ***** válasza:
63%
Én nem szeretnék. A saját mentális egészségem nagyon fontos, és ahhoz az kell, pozitív emberek vegyenek körbe, stabilak. Nekem is annak kell maradnom. Volt életemben a gimi alatt 1 db pánikrohamom. Isten mentsen, hogy bárki lehúzzon. És még valami. Volt egy párom, akinek önbizalmi problémái voltak. Egy nagyon jóféle fiú lehetett volna, ha az nincs. Így is jóféle volt, de rengeteg gondot okozott neki egy egyszerű önbizalomhiány. Soha többé. Hiába volt mesterdiplomás mérnök, fitt, magas, ha egyszer önbizalomhiányos volt... Nem. Akkor mennyi gondot okoz egy sokkal súlyosabb mentális hiányosság?
2021. máj. 7. 17:02
 15/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom, ki pontozza le a válaszolókat, ez egy véleménykérdés.

Én is nagyon aggódom belekezdeni, lassan azt a párt keresem, aki családalapításban lehetséges partner lehet.

2021. máj. 7. 17:27
 16/18 anonim ***** válasza:
60%
Mindegyik kizáró ok.
2021. máj. 7. 17:29
 17/18 anonim ***** válasza:
49%

Azért a mentális problémák elég széles skálán mozognak, ne vegyünk már egy kalap alá egy skizofrént valakivel, aki mondjuk szorongás vagy enyhe depresszió miatt kezelés alatt áll, mert ég és föld a kettő. Szóval nálam attól is függ, hogy milyen mentális problémáról van szó.

Igen, én lepontoztam az ítélkezőket. Miért? Mert sok olyan súlyos, sőt veszélyes mentális betegség van, amit nagyon ritkán tudnak diagnosztizálni, mert az illetőt nem zavarja,sosem fordul orvoshoz. Ilyenek pl. a pszichopaták és a szociopaták. Tévhit, hogy ezek mind gyilkosok, általában még csak nem is erőszakosak, de a megtévesztés és a lelki terror a specialitásuk.

A legtöbb ilyen ember nagyon jól elvan a társadalomban, normális életet él, csak épp tönkre tesz, ha ne adj isten párkapcsolatba kezdesz vele. Nagyon jól el tudják adni magukat, megnyerőek, csak épp nincsenek érzelmeik, képtelenek az empátiára, és leszarják, ha a tetteikkel fájdalmat okoznak másoknak. És nincs a homlokukra írva, hogy "hahó, pszichopata vagyok, kerülj el messziről".

Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy nem kell megbélyegezni valakit csak azért, mert pszichiátriai kezelt. Legalább felismerte a problémát és kezelteti magát. Egy depresszió el tud múlni, de ha valaki pszichopatának születik, örök életére az marad.

Bocs a regényért. 😅

2021. máj. 7. 19:00
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnos évek óta depresszióval küzdök. Ezt elmondtam a jelenlegi páromnak már az első randi alkalmával ha jól emlékszem és őt nem zavarta/zavarja. Elfogad úgy ahogy vagyok segít kijönni ebből az állapotból de ha véletlenül visszaesek a göndör mélyére akkor sem hagy magamra. Szóval vannak akiknek nem jelenet problémát egy mentális beteggel járni. Bár mióta vele vagyok határozottan állíthatom,hogy nagyon sokkal jobb lett a kedélyem neki köszönhetően.
2021. máj. 7. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!