Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az a "játszmázás"?

Figyelt kérdés

Sok helyen hallottam már, meg itt is olvastam, hogy gyakran téma. Viszont a definícióját nem találtam meg, hogy pontosan mit is jelent a "játszmázás" fogalma.

A kérdés kategóriájából adódóan is, a párkapcsolati játszmázásra gondolok.

Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mit jelent ez a dolog? Milyen az amikor valaki játszmázik a másikkal?

Elnézést a tudatlanságomért, nagyjából azért vannak elképzeléseim a dologról, csak szeretném egyértelműen látni.

A segítő válaszokat előre is köszönöm.

2021. márc. 18. 23:46
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Ez egy pszichológiai fogalom, külön pszichológiai terület, Eric Berne alkotta meg.

3-4 alapműve van erről, és rengeteg pszichológus, aki magyarázó műveket írt hozzá.

2021. márc. 18. 23:50
 2/6 anonim ***** válasza:
94%

Félreérthető kommunikáció.

Manipuláció.

Trükközés.

Provokáció.

Hazudozás.

Nekem ezek tartoznak bele. Amikor nem nyílt és őszinte beszélgetés zajlik le két ember között.

2021. márc. 19. 00:26
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

Randizás során a játszmázás, amikor a másik fél ad is, meg nem is. Érdekled is, meg nem is.

Tipikusan akkor van, amikor csak második lehetőség vagy és éppen melegen tart, ha az első nem jön be.

2021. márc. 19. 00:35
 4/6 anonim ***** válasza:
95%

A pszichológiában ez: [link]

A köznyelvben kábé a nem egyenes, manipulatív kommunikációt értik alatta, amikor az őszinteségnél és a kölcsönös megbecsülésnél fontosabb, hogy valamilyen hatást érj el a másiknál, fölé kerekedj stb.

2021. márc. 19. 01:45
 5/6 anonim ***** válasza:
14%
A játszmázás az, amikor kiesel a szerepedből. :)
2021. márc. 19. 01:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Manipuláció valamilyen vélt cél érdekében és valamilyen elvárt viselkedés. Pl "Ha 3 napig nem írok, akkor majd ő keres és fontosnak tart. Akkor majd jobban érdeklődik". Ezek a dolgok a játszmázás, amikor feltételezed, hogy ha te úgy viselkedsz akkor neki kötelező erre úgy reagálni ahogyan te gondolod. Legtöbbször badarság, persze.
2021. márc. 19. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!