Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nők! Összejönnétek olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők! Összejönnétek olyan emberrel, aki szociális fóbiával küzd, introvertált, zárkózott személyiséggel bír?

Figyelt kérdés

Ezt a fóbiát nálam nem úgy kell elképzelni, hogy rohamaim vannak. Egyszerűen kerülöm az idegen emberek társaságát, nem érzem jól magam például egy étteremben, vagy buliban. Problémáim vannak az emberi kapcsolatok kialakításában. Kommunikációs gondokkal küzdök. Nagyon nem tudok idegen emberekkel elbeszélgetni, közös szót érteni. Inkább csak a hallgató szerepét szoktam felvenni. Családi összejöveteleket se szeretem, ott se tudok megnyílni (olyan családtagokra kell gondolni, akikkel nem napi rendszerességgel tartjuk a kapcsolatot).

Tehát ez a csendes, néha tutyimutyi, visszahúzódó ember képét kell elképzelni. Persze, ha megnyílok az más. Igenis sokat tudok beszélni olyankor.

Már fontolóra vettem szakember segítségét is. Gyerekkorom óta fennáll ez a helyzet. Eltűnni sose fog.

Nyilván egyik ember se tökéletes. Nekem ez a legnagyobb gondom. Ki az akinél ez belefér? Nem társkeresési céllal kérdezem... nem fogok senkit privátban zaklatni.

2021. márc. 12. 21:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%
Ugy birom, amikor egy mentalis betegsegre vagy szemelyisegzavarra azt mondjak, hogy fejben dol el. Hat, kvara nem fejben dol el. Kerdezo, en megertelek es azt is megertem, hogy nem akarod erre aldozni az eleted, ugyanis van, akinel ez nem gyogyithato, teljesen mindegy mennyire probalkozik az illeto. Megprobalhatod a szakembert, en is azt mondom, hogy egy probaval meg nem veszitesz semmit, nem pocsekolsz idot, legalabb amiatt nem fogsz szorongani, hogy basszus, mi lett volna ha megprobalod. Sajnos azt kell mondanom, hogy a legtobb ember keptelen hosszutavon megertoen, turelmesen hozzaallni az ilyesmihez. Nagyon ki kell fognod azt a bizonyos egy embert a szazbol, aki igy is kepes lesz elfogadni hosszutavon :(
2021. márc. 12. 23:31
 12/21 anonim ***** válasza:
20%
#11: Ki mondta, hogy fejben dől el?
2021. márc. 12. 23:42
 13/21 A kérdező kommentje:

Sajnos sok embert érint ez a probléma. Rendszerint nagyon fiatalon alakul ki, és utána mint egy lavina... csak itt nincs megállás egy darabig. Jobb esetben tiniként, de legkésőbb fiatal felnőttként jön rá az ember, hogy ez így nem mehet tovább. Innen már nem egyszerű megoldani a helyzetet.

Emlékszem, amikor az óvónő tanácsolta anyámnak, hogy maradjak még egy évet oviban, mert szótlan a gyerek, nem tud beilleszkedni. Maradtam is plusz egy évet, persze semmit sem ért, mert senki se foglalkozott velem. Tologassa csak egymaga az autókat a sarokban, jó van az úgy.

Ha lenne egy időgépem, visszamennék és leoltanám a szüleimet. Nem igaz, hogy nem veszik észre a bajt. Még a pedagógusok is figyelmeztetnek. De ha csak ennyi lett volna a gond... Sose raboljatok el kisgyereket, majd próbáljátok megölni az anyját a szeme láttára egy 20 centis késsel. Ez szerencsére nem jött össze, de azért el kellett menekülni az ország másik félére, nehogy másodjára sikerüljön :D utólag már vicces, de akkor mély nyomot hagyott bennem. Ez a magyar valóság, sok ilyen van ám.

Persze én is hibás vagyok, nem azt mondom. Tiniként már én basztam el. A lényeg, hogy ti ne legyetek olyan szülők, akik szarnak a gyerekre ilyen fontos időszakban, mert akkor meglesz az eredménye.

24 éves vagyok, és volt már párom. Nagy ritkán kezdeményez nálam valaki (mert én lépni nem merek ugye). Az egyik ilyenből ki is alakult egy 3 éves kapcsolat. Ha megnyílok, akkor egész normális tudok lenni, vannak akik eltudják fogadni ezt a különc személyiséget. Az ilyen kezdeményezésekkel csak az a baj, hogy nem igazán illünk össze. Tipikus nyitott, bulizós lányok.

2021. márc. 13. 00:17
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Személy szerint nem jönnék össze egy ilyennel, mert nekem is hasonló tendenciáim vannak.

Egy kimozdulni szerető ember mellett én is könnyebben ráveszem magamat arra, hogy emberek közé menjek, ami létszükséglet számomra; volt idő amikor tényleg nem voltak barátaim, se senki aki miatt elhagyjam a házat, és akkor voltam legközelebb az öngyilkossághoz.

2021. márc. 13. 00:30
 15/21 anonim ***** válasza:
Írtam privit,de nem reagálsz.
2021. márc. 13. 00:32
 16/21 A kérdező kommentje:

Kimozdulni én is szeretek. Amíg nem volt ez a covid őrület, szinte mindennap csavarogtam haverral.

Csak ilyen bulizósabb, közösségibb helyekre nem szívesen megyek.

Igen, az öngyilkosság gondolata ilyenkor erősen jelen van sajnos.

Na de sok a rizsa a részemről. Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Mentek a zöld pacsik. Közeljövőben nem a kapcsolat kialakítása lesz a cél, hanem elsőnek a javulás.

(Bocsánat, privátra is válaszolok!).

Kellemes hétvégét.

2021. márc. 13. 00:47
 17/21 anonim ***** válasza:
51%
Röviden tömören, nem. De úgy látom itt az igenek lesznek csak felpontozva :D
2021. márc. 13. 00:49
 18/21 anonim ***** válasza:
Igen, mert ha egymásba szerettek kettőtök közt nem áll ott a világ :) csak ti vagytok.
2021. márc. 13. 13:36
 19/21 anonim ***** válasza:
52%

én is szociofóbiás voltam, de 10+ év kemény munkájával eljutottam a normál szinte, már képes vagyok letojni, hogy mások mit gondolnak rólam és kifejezetten szeretek is kimozdulni, nem okoz gondot a legtöbb dolog. a kommunikációs képességekben viszont annyira le vagyok maradva, hogy szerintem még legalább 10 év kell mire azt behozom..

nem jönnék össze hasonlóval mert tudom, hogy milyen és ez igenis egy komoly betegség amihez sok erő kell

2021. márc. 15. 11:04
 20/21 anonim ***** válasza:
A szociális fóbia nálam kizáró ok. Én szeretek eljárni színházba, moziba, étterembe, vendégségbe... az nem működne, hogy nélküle megyek, vagy még rosszabb, otthon kell, egyen a penész, azért, mert ő nem akar menni, de akkor már én se menjek. Az introvertáltsággal, visszahúzódó jellemmel semmi bajom.
2021. márc. 19. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!