Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogy küzdhetném le azt az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy küzdhetném le azt az érzést, hogy nem vagyok elég jó?

Figyelt kérdés
Ismerkedem egy nálam pár évvel idősebb férfival, még nem találkoztunk, de nagyon szimpatikus, csak úgy érzem, sokkal okosabb, világlátottabb nálam. A tudtomra adta, hogy tetszem neki, nagyon szívesen találkozna velem, hosszú üzeneteket ír nekem. Nekem meg nem jön ez olyan könnyedén, sok ideig gondolkodnom kell, hogy mégis mit válaszoljak, aztán ha válaszolok is, elfog a bűntudat, hogy mennyi hülyeséget voltam képes összehordani és biztos csak néz, hogy ki ez a hülye. Sokszor szomorú vagyok emiatt, hogy nem vagyok képes természetesen viselkedni, valószínűleg élőben nem is tetszenék neki. Mit csináljak? Szakítsam meg inkább a kapcsolatot?
2021. jan. 5. 21:47
 1/8 anonim ***** válasza:
hany eves vagy te?
2021. jan. 5. 21:59
 2/8 A kérdező kommentje:
26
2021. jan. 5. 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre akartam javasolni a fenti helyzetekre Amy Cuddy-t, van TED előadása is, könyve is a témában, hogyan fejleszthető az önbizalom, nekem pl segített. Lényegében egy teljesen más perspektívát ad, amiben a fókuszod a másoknak való megfelelési kényszer helyett átrakódik rád a fókuszba, bármilyen területén jó, munka vagy ismerkedés is. pl ne az legyen a célod, h valakinek megfelelj és görcsölj ezen, hanem az, hogy mindig csillants meg magadból valamit, amire azt mondod, ez vagy te. Nem fog átjönni ez 2mondatnól, de óriási különbség és beállítottság a 2.

Viszont mivel olvastam aztán az utolsó mondatodat:

" Szakítsam meg inkább a kapcsolatot?"

Inkább menj pszichológushoz terápiára, ha van pénzed, és dolgozz magadon... De ha nincs, akkor is dolgozz magadon, az internet a 21.században rengeteg információt nyújt hasonló problémák megoldására. Mert ez így gáz, az élet hamar elmegy melletted, és te sosem éled meg igazán. Viselkedj úgy, hogy légy te az életed főszereplője, nem az xy kollégák, nem a párod, hanem a saját életed éled. (amúgy is a legjobb kisugárzást az adja egy embernek, ha önmagát adja)

Bocs, de ezt a kérdést nem lehet megválaszolni 1 rövid válasszal, komolyan használd ki a netet és dolgozz magadon, ha változást akarsz az életedben.

2021. jan. 5. 22:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
nem kell rágörcsölni ennyire. Ha nem tudod mit válaszolj, ne válaszolj semmit vagy csak röviden. Sose akarj másnak tűnni, mint amilyen vagy.
2021. jan. 5. 22:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, van olyan, hogy nem is válaszolok inkább... Aztán meg amiatt érzem rosszul magam, hogy egy választ nem tudok kinyögni és jó unalmas lehetek... Áhh, reménytelen
2021. jan. 5. 22:06
 6/8 anonim ***** válasza:
92%

Tanulj sokat, szerezz második diplomát, olvass sokat, láss világot, keress több hobby-t, ásd bele magad jó mélyre olyan dolgokba, amik érdekelnek, tájékozódj olyan témákban is, amik kevésbé érdekelnek, tanulj meg egy másik hangszeren játszani, stb. Nem két hét alatt fog változni, arra számíts.

Aztán ha továbbra se megy, akkor lehet simán csak hülye vagy.

2021. jan. 5. 22:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudod leküzdeni ,hogy senki se elég jó.

Mindenki ebben az életben arra tőrekszik,hogy jobb legyen.Ez eltart egészen egy élethosszig.Aki azt mondja,hogy ő már elég jó,az ássa el magát.

A prof első előadáson bemutkozott,és azt mondta:Azért vagyunk mindannnyian itt,hogy tanuljunk.Önök tőlem,én önöktől.

2021. jan. 6. 08:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Van egy rossz hírem!

Ha 26 évesen még itt tartasz fejben, akkor nem csak beképzeled, hogy nem vagy elég jó.

F

2021. jan. 6. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!