Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Etikus dolog társkeresőn egyszerre több partnerrel ismerkedni?
Érdekelne mások véleménye a társkeresés alatti "hűségről". Azaz hogy mennyire illik egyszerre több vasat tartani a tűzben.
Aki válaszol, kérem, írja oda a nemét, korát, és hogy szokott-e társkeresőzni.
Azért érdekes mások véleménye, mert - ahogy 8-as is írta - a nők nagy része olyan módon reagálja le, ha kiderül, hogy egy férfi több szálat is futtat neten, mintha egy kávézós randin lesmárolná mellette a pincérnőt, vagy mintha a feleség váratlanul hazaérvén a férjét egy másik nővel találná az ágyban. Volt, hogy egy nőnek sok-sok levelezés után megemlítettem, hogy másvalakikkel is levelezésben vagyok, és totál megundorodva elköszönt, szerinte ha komolyan venném őt, nem érdekelne senki más. Én hirtelen nem is értettem, most mi van. Nem jegyeztem el, nem andalogtunk kézen fogva, a jövőt tervezgetve, csak óvatos lépéseket tettünk egymás megismerésére. Amúgy egy nagyon értelmes, aranyos, szimpatikus, modern felfogású nőnek tűnt, nem hittem, hogy ez nála így kiviszi a biztosítékot. Feltételeztem, hogy én is egy vagyok nála a sok közül.
Ugyanezt Tinderen is eljátszották már a nők, pedig nehéz elhinni, hogy kizárólag én voltam az egyetlen párjuk.
Számomra több dologtól is függ, mennyire elfogadható. Ha annyi nővel beszélget egyszerre, hogy már exceltáblában kell gyűjteni az infókat, szerintem az gáz és nem etikus, meg így nem is fektet igazán egyik megismerésébe sem energiát.
Ha mellettem levelezik még mondjuk 2-3 nővel, az szerintem oké, amíg mondjuk el nem jutunk a harmadik randiig. Nekem egy harmadik randi már komoly ismerkedés, onnantól nem fér bele másik. Onnantól én sem beszélgetek mással.
Már nem társkeresőzök, mert van párom, de egy ideig Tindereztem. Max. 2-3 emberrel beszélgettem egyszerre, mindig igyekeztem, hogy hamar menjünk randizni, ne hülyítsük egymást valakivel feleslegesen sokáig.
26N
#13 Ez az a kategória, amiről tud az ember, de azért nagyon nem hangoztatja. Legalábbis finomabb formában adja elő. Pl. mostanában találkozok másokkal is vagy ilyesmi. De ha ezt hallanám a randipartneremtől, hirtelen valamiféle felvételin, meghallgatáson érezném magam.
#16: az a trükk, hogy nem a randipartnereidet, hanem a barátaidat kell figyelni!
Nekem egy randipartner sem mondta, hogy ő több férfivel levelezik/randizik/ismerkedik mellettem (igaz olyat már mondott, a 3. randi után, hogy "ne haragudj, de közben megismertem valaki mást", ami nyilvánvalóvá tette a szitut, hogy többen futottunk "versenyt").
A lány barátaim viszont egy-egy közös sörözésen gyakran mesélnek, kérnek tanácsot. "Hétfőn randiztam ezzel, kedden azzal", "az egyik ilyen, a másik olyan", "már azt hittem, hogy eltűnt erre felhívott, így most randiznk pénteken".
Elég egyértelmű, hogy több férfivel randiznak párhuzamosan (randit mondok, nem szexet, ez fontos, hogy csak ismerkedésről beszélek).
Viszont amikor kiderült, hogy valamelyiket a olyan pasi hívta randira, aki több nővel levelezett/találkozgatott, akkor rögtön összezártak, hogy ez milyen mocsokság. Mikor én randiztam 2 nővel (első találkozás volt mindkettő), akkor közölték, hogy több vasat tartok a tűzben.
A színfalak mögött viszont látod, hogy nőként teljesen elfogadhatónak tartják, ha ők több emberrel ismerkednek párhuzamosan, viszont rögtön kiborulnak ("azonnal kidobom a pasit, ha kiderül, hogy nem csak nálam nyomul"), hogy ez így nem ér.
Ezért mondom, hogy mintha kettős mérce lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!