Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen indok esetén nem rázol le egy olyan 27 éves srácot, akiről megtudod, hogy még nem volt barátnője?
11: csak egy példát írtam. Rengeteg más dolog lehet, ami szerintem zavaró benne. És biztos találni olyan dolgot is, ami pl. neked zavaró lenne, másnak meg nem. Nekem pl. kizáró ok a cigi, mert hányok a szagától. Kizáró ok az, ha lasszóval sem tudnám elvinni színházba. Kizáró ok az, ha nem szereti az állatokat.
És azért akiket ismerek a környezetemben, és nincs kapcsolatuk 25+-osan, ott egy jó nagy részénél sokkal nagyobb gondok is vannak, csak ők maguk nem látják be, és jönnek azzal, hogy azé', mert csóró vagyok, meg mert nem olyan az arcom, mint Brad Pittnek, miközben naggggyon nem az a probléma. Hanem mint pl. öcsém, aki a modellalkatú lányokat hajtja puhosan, és közben nagyon régimódi hímsoviniszta elképzelései vannak - "a nő örüljön, ha bókol neki vki", "én lehetnék teljesen kopasz és még igénytelenebb meg kövérebb is is, akkor sem lenne gáz, mert én férfi vagyok, de egy nőnél gáz, ha felszed 5 kilót".
Nagyon szerencsés vagyok és sose voltam rákényszerülve, hogy kompromisszumot kössek párkapcsolat terén, ezért kérlek vegyétek figyelembe, hogy nem minden nő gondolja így. Rengetegen vannak, akik teljesen más értékrend szerint élnek és másképp gondolkodnak, valószínűleg nagyon az egyik véglet vagyok. Eddigi 28 évem alatt két hosszabb kapcsolatom volt egy kettő és egy hét éves.
Én akkor gondolkodnék el szingliként a párkapcsolaton egy teljesen tapasztalatlan személlyel, ha nagyon empatikusan tud viselkedni és úgy tűnik, hogy nem kell majd mellettem hosszan tanulnia, hogy hogyan kell viselkednie párkapcsolati helyzetekben.
Ezt alapvetően érzed, de mivel ezzel a kijelentéssel nem segítek, így megpróbáltam leírni, hogy talán miből próbálnám megállapítani:
1. Könnyen kommunikál hétköznapi helyzetekben az emberekkel, akkor is, ha introvertált. Azt gondolom, hogy egy bizonyos érettségi szint fölött az ember nem szorong azon, hogy kenyeret vesz, hogy beszélnie kell a pincérrel vagy hogy szólnia kell, mert rossz számlát hoztak ki.
2. Úgy tűnik, hogy több jó barátja is van, vagyis el tudja mélyíteni a kapcsolatait.
3. Rám hangolódik a randik alatt, rám figyel és nem azon szorong, hogy jól csinál-e valamit, vagy hogyan kellene viselkednie, hanem "jelen van" a randevún.
4. Nem azt visszhangozza, amit én gondolok, hanem vagy kikerüli a konfliktust okozó témát (ez a kevésbé pozitív), vagy - nem agresszív - hangnemben mond ellent. (agresszív pl. amikor az emberek jó része elkezd politizálni, akkor az számomra már ez a kategória. Első néhány randin - mondjuk 1-2 hónapig ez zavaró lenne mindenkitől) Ez azért fontos, mert ha nem tudjuk megbeszélni a helyzeteket, akkor később is gondban leszünk a konfliktusoknál. Alapvetően olyan párt keresek, aki higgadt tud maradni, akkor is, ha nem ért velem egyet.
5. Legyen jó kapcsolata a szüleivel, de ne anyuci kicsi fia legyen. Vagyis ne ugorjon mindig, legyenek saját programjai, amik prioritást élveznek a családi programokkal, de találkozzon 2-3 hetente a szüleivel. Az is fontos, hogy valamiben a szülők is támaszkodjanak rá, ne csak ő a szüleire. Pl. kezelje ő az informatikát, vagy időnként vezessen ő, vagy főzzön ő is ebédet néha, ne csak mindig hazamenjen a szülőkhöz.
7. Ne legyen függősége
Nem tudom, hogy segített-e valakinek ez a lista, remélem, hogy igen!
#14 Ez lehetséges, és egyáltalán nem mondom, hogy fair lenne, de a kérdés nem erre vonatkozott.
Ha abban szeretnél segítséget, hogy hogyan tudod fejleszteni a készségeidet, akkor én a fiatalabbak társaságát javasolnám. Ott sem lesz egyszerű, mert a társadalmi elvárások miatt kinézhetnek, de legalább szociális/érzelmi szinten nem fogsz negatívan kitűnni és velük együtt tudsz fejlődni, mégha néhány évvel a saját korosztályod után teszed is meg ezt.
Vagy a másik lehetőség, hogy önfejlesztő csoportokhoz kapcsolódsz, ahol a hozzád (és hozzám, mert a gimi elején én is erősen le voltam maradva és gimi végén/egyetem alatt "hoztam be" a hiányzó szocializációt, szintén fiatalabb barátokkal és sok-sok önfejlesztő tanfolyammal) hasonlóan később érő személyek között sok pozitív visszajelzéssel tudsz fejlődni.
"sose voltam rákényszerülve, hogy kompromisszumot kössek párkapcsolat terén"
Ferfikent ra lennel kenyszerulve :)
36F incel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!