Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért keverik össze a diplomás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért keverik össze a diplomások a műveltséget a közös élményekkel?

Figyelt kérdés
Sokszor hallani, hogy a diplomás csajsziknak azért kell diplomás pasi, mert csak vele tudnak normálisan beszélgetni. Azt mondják, azért, mert hasonló a műveltségük/intelligenciájuk. Ehhez képest a "hasonló műveltség" kimerül a közös témákban. Nem Noam Chomsky generatív nyelvtanáról vagy a gravitációs hullámokról beszélget a turisztikát végzett csaj meg a szabadbölcsész csávó, hanem arról, hogy "váááá, de xar volt a Neptun!" meg "Ááááá, én is ott hánytam a Kobuciban!"

2020. szept. 7. 16:27
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az ember alap jellemét nem változtatja meg a felsőoktatás. Nem leszel másabb beszélgetőpartner attól, ha megtanulsz hármasintegrálni vagy java programozni. Aki intelligens, az valószínűleg már az érettségi után is az, függetlenül attól, hogy végez e utána egyetemet, vagy sem.
2020. szept. 8. 16:56
 22/26 anonim ***** válasza:
#21 Attól függ, milyen szakot végzel. Ezért szeretem a bölcsészt. Nagyon meg tudja változtatni a gondolkodásodat, ha vitakultúrát, logikát, filozófiát tanulsz. Másképp nézel filmekre, színdarabokra ha foglalkozol filmesztétikával, drámával. A politikai tudományok finomíthatják a világról alkotott képedet, a nyelvészet a nyelvtanuláshoz és nyelvhasználathoz való viszonyodat, az összehasonlító teológia segít megérteni a vallások mögötti gondolkodásmódot és ezzel mélyíti a világ jelenségeinek megértését. De ugyanúgy a pszichológiai ismeretek is alapvetőek a mai világban. Szóval de, számomra a felsőoktatás lényege pontosan az, hogy ne úgy gyere ki onnan, ahogy bementél.
2020. szept. 8. 18:32
 23/26 anonim ***** válasza:
77%
22: Én mérnökként csak a reál oldalról tudok nyilatkozni, de nekem nem tett ilyen értelemben hozzá az egyetem a jellememhez. Sőt, szakmailag sem. Megtanulsz "szívni", és megtanulod "magadnak kikaparni" a dolgokat, hogy nincs osztályfőnök vagy senki más aki bármit elintézzen helyetted. Valamennyit szocializálódsz, mert kell a felsőbb éves kontakt, ha nem akarsz bukni, meg talán a határidők nyomását és stresszt tűrni, valamint tudod, hogyan tanulj és kutasd ki amire szükséged van. De ennyi, ennyi plusszt adott az egyetem, semmi mást.
2020. szept. 8. 18:47
 24/26 anonim ***** válasza:

#23 Értelek. Ezért írtam, hogy számomra a bölcsészet az, amit ebből a szempontból hasznosnak értékelek. Nyilván piaci értéke nem sok van, de ezt az ember nem is azért csinálja, hanem mert ez vonzza. Nem tudom, most mi a helyzet de régebben voltak kitekintő tantárgyak. Ezek pont azt a célt szolgálták, hogy szélesebb látókörrel rendelkezzen mindenki.

Viszont egy egyetemi szak elvégzése mindenképpen önfegyelmet, kitartást is jelent, sokszor lemondásokat, szenvedést. Számomra ezért is értékelendő. És általában aki egyetemre megy, az nem riad vissza attól, hogy tanuljon és ez számomra fontos tulajdonság egy emberben.

2020. szept. 8. 18:58
 25/26 anonim ***** válasza:
Kedves 23-as! Valóban, az egyetem többnyire "csak" ennyit tanít, nincs is valójában más célja. Viszont pontosan ez az, amiért világok választanak el a kérdezőtől és a hozzá hasonló tanulatlan emberektől. Sajnos ez a kérdés feltevéséből is látszik. Ahogy páran pedzegették a válaszokban is. Nincs ezzel gond, nem vagyunk egyformák. Maradjon mindenki a saját szintjén és nincs gond. A 7-es vagyok, szintén mérnök.
2020. szept. 8. 21:33
 26/26 anonim ***** válasza:
25: Én mondjuk többet vártam az egyetemtől ennél. Azt hittem, hogy használható tudást vagy szakmai értéket is ad, de számomra pont ez hiányzott az egészből. Mindegy, a kérdés nem ez volt, picit eltértünk a lényegtől.
2020. szept. 8. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!