Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az önbizalomhiányos emberek senkinek sem kellenek, akkor honnan szerezhetnének önbizalmat?
Nekem személy szerint a sikerekből. Belefogok dolgokba és jönnek a kisebb sikerek. Kitűzök apróbb célokat (nagyok sose voltak) és szép lassan megvalósítom. Ilyen apróságoktól is megnő az önbizalmam, mint hogy megcsinálok egy számomra bonyolult süti receptet, vagy valamit, amihez azt hittem, kevés vagyok.
Vagy megoldok önállóan egy szituációt, ami nehéznek tűnt. Féltem mindig a vezetéstől, aztán beiratkoztam és megtanultam. Ezek mind jót tesznek az egómnak, ez pedig kihat a külsőmre és a kisugárzásomra, ezt pedig észreveszik mások. De igazából minél inkább “élsz”, és csinálsz egyre több dolgot, ez vonzza magával. Az, hogy naponta olvasgatsz ilyen témában, meg elmondod magadnak 600-szor hogy szép vagy, jó vagy, az baromság szerintem. Ettől nem lesz önbizalmad, meg attól sem, ha összejössz valakivel. Párkapcsolaton belül is sokaknak van önbizalomhiánya, ilyenkor jön a féltékenykedés, meg hogy “biztos otthagy” a másik, meg mindenféle megerősítést a párodtól vársz majd. Ezt nem szabad szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!