Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Férfiak! Nálatok kizáró ok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak! Nálatok kizáró ok ismerkedésnél, ha egy nő emancipált, feminista, és egyenlő párkapcsolatot szeretne?

Figyelt kérdés
Csak férfiak válszoljanak és őszintén!

2020. aug. 11. 20:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
96%
Mindenféle ideológiát mellőzve: mióta az eszemet tudom, úgy képzeltem el egy kapcsolatot, hogy egyenlőek vagyunk.
2020. aug. 11. 22:35
 22/30 anonim ***** válasza:
74%

#18 Tényleg nem? Tele a sajtó nők elleni erőszak elbagatellizálásával. Gondoljunk csak a lúgos orovoson át a bucire vert Orosz Bernadtettre, vagy azokra a gyerekekre akik látahatáson voltak az apánál aki akkor szabadul a börtönből, ahol azért ült mert kalapáccsal a feleségére támadt. És ez csak a hab a tortán. Képviselőink szexisták, a nőverés itthon sokhelyütt virtus. Még mindig. Erre mondják, hogy a Vak komondorok országa vagyunk ugye emlékszel arra is? Egy átlag megerőszakolt nő nem megy a rendőrségre feljelentést tenni, mert őt hozzák ki hibásnak, mi volt rajta, miért ment oda, miért ivott stb. És a nemi erőszak elkövetői 90%-ban férfiak, bocs.

Igen, létezik fériak elleni erőszak is, de elenyészően ritka. Illetve könnyebb egy nőt függőségi helyzetbe hozni, mert ő marad otthon a gyerekkel, így nincs hova mennie és a bántalmazások tipikusan ekkor kezdődnek. Az isztambuli egyezmény nem a férfiak ellen hanem a nőkért jött létre. Nem ratifikálni egyenlő azzal, hogy beismerjük, nálunk ez a módi, ahogyan ez így is van. Vicces, hogy egy olyan országban ahol mindenki szerint létezik cigánybűnözés, nők elleni erőszak nem létezik, pedig a kettő ugyanazon az elven működik, sőt.

2020. aug. 12. 06:59
 23/30 anonim ***** válasza:
16%
Feminizmus nélkül is egyenjogúságot szeretek egy kapcsolatban viszont aki kifejezetten azt hírdeti, hogy ő mekkora feminista és milyen kérdéseket ír ki ide azt messzire kerülném. Egy ilyen nő nem egyenjogúságot keres egy kapcsolatban hanem többlet jogokat és azt, hogy mindenről panaszkodhasson és a férfiak mennyire elnyomom szemétláda.
2020. aug. 12. 07:40
 24/30 anonim ***** válasza:
12%

22 Mondtál 4 példát amiket felkapott a sajtó. Tudod mi a struktúrális, rendszerszintű elnyomás? Az amikor nem vezethetsz autót nőként vagy nem szavazhatsz, nem járhatsz iskolába, el kell takarnod a tested és tulajdonképp a jószágok között vagy számon tartva a családban.

Az, hogy tudsz mondani pár példát amiben nőket bántalmaztak nem hiszem, hogy legitim érv emellett.

Ha azt mondom, hogy évente történik 100 gyilkosság Magyarországon, akkor mi a gyilkosok országa vagyunk?

Nem, nem vagyunk azok. Megvannak a törvényeink, amik szerint bűn gyilkolni, ahogyan bűn nőt vagy bárkit verni is.

Egyáltalán nem elenyészően ritka a férfiak ellen elkövetett erőszak. Az erőszaknak van fizikai és van lelki, pszichés formája is. Egy férfi ellen elkövetett fizikai erőszak nagyon sokszor rejtve marad, mert a férfiakkal szembeni társadalmi elvárás nem teszi lehetővé egy férfinak, hogy erről beszélni merjen, míg nők esetében nagyon is. Egy nőt sajnálni fog a környezete, míg ha férfiként mondasz ilyet valóban nevetség tárgyává válsz. De van más is:

Az nem erőszak, amikor egy nő kicsavarja a kezemből a jogot, hogy dönthessek az utódom felől? És "elfelejt" szólni, hogy már nem szedi a tablettákat utána pedig ezzel kezd el zsarolni? Ilyenre a saját közvetlen környezetemben láttam példát.

De ott van az érzelmi terror, amikor rendőrt játszik otthon a feleség. Ugye ismerjük ezt a helyzetet? Az érzelmi abúzusra valóban törvényeink sem nagyon vannak.

"..viselkedéskontrollal próbálják a társas kapcsolatoktól elszakítani a nők a férfiakat, például gyakran eltiltják a nőnemű barátokról, korlátozzák a pénzköltésüket, szabályozzák a ruházkodást vagy megvonják a szexet."

"...„Fizikai erőszak áldozatai is lehetnek férfiak, például pofonokról, ököllel ütésről beszélhetünk ebben az esetben, de sokszor ez végképp rejtve marad a segítők előtt. – mondja Aida. Amiről viszont konkrét tudomásunk van, az az állandó készenléti, fenyegetett állapot, ami lelkileg nagyon megrázó lehet. Gyakoriak például az „éjszaka, álmodban foglak megölni” vagy a „rádgyújtom a házat” típusú fenyegetőzések.”. .."

"...A Miskolci Krízisambulancia munkatársa szerint a férfiak (és a nők egyaránt) a lelki terrort mélyebben élik meg, mint a fizikai bántalmazást..."

Megpróbálhatod ezt fekete-fehérnek beállítani, de a valóság nem az. Ezért csak egy propaganda irat az isztambuli egyezmény, mert ezekről szósem esik benne. Persze a nőkért készült és nem a férfiak ellenében.

Akkor várom az egyezményt az Európai Tanácsától ami a férfiakért készült nők ellenében, akkor beszélhetünk.

2020. aug. 12. 13:16
 25/30 anonim ***** válasza:
20%
"Igen, létezik fériak elleni erőszak is, de elenyészően ritka." Elenyészően ritka? Szerinted melyik nem képviselőit verik meg többször mondjuk általános iskolában? Fiúkat vagy lányokat? A nemi erőszak kevés, az összes többi erőszak az sok. Csak ti nők, ti annyit tudtok az erőszakról, hogy a kanos pasi nekimegy a nőnek. Ennyit tudtok ti az erőszakról. Nektek csak a nők elleni szexuális erőszak számít, azért hiszitek, hogy nők ellen van a legtöbb erőszak. Mondok egy példát, férfiak akiket kisemmizett válás közben/után a nője. Ezeknek a férfiaknak van segítője? Nincs. A megerőszakolt nőknek van. Hogy van pofád elenyészően ritkának nevezni azt az erőszakot, amit nem a te nemed szenved el? Szerintem általános iskolában a legtöbb fiút érte akármilyen erőszak. Te meg elenyészően kevésnek neved. Ne is ratifikálják azt az egyezményt, mert mert még inkább csak 1 erőszaktípus fog létezni tőle. A nők elleni. Amit persze férfi követ el. És persze szexuális.
2020. aug. 12. 13:59
 26/30 anonim ***** válasza:
27%
Engem amúgy férfiként ért már sok erőszak, bár tudom, nem nő vagyok akit férfi zaklatott, ezért nekem biztos nem lesz sose valamiféle egyezményem, vagy szervezetem, mint a nőknek. Hiszen az a legundorítóbb, ha pasi támad nőre, a többi lényegtelen, vagy legalábbis nem olyan erős.
2020. aug. 12. 14:02
 27/30 anonim ***** válasza:
24%

"Illetve könnyebb egy nőt függőségi helyzetbe hozni, mert ő marad otthon a gyerekkel, így nincs hova mennie és a bántalmazások tipikusan ekkor kezdődnek."

Ezzel meg megint az a bajom, hogy kiemel egyetlen egy erőszaktípust, miközben sok helyzetben lehet valaki függőségi helyzetben, most ebben az esetben a nők vannak hátrányban de ha minden erőszakot figyelembe vennél nem ez lenne. Most ha én mondok olyan erőszaktípust amit inkább fiúk szenvednek el, akarnál egy egyezményt, a fiúk elleni erőszak ellen is? Igen, az az egyezmény férfiellenes. Minden törvényes lehetőség megvan ma rá, hogy bármilyen erőszakolót elkapjanak. Viszont az nem jó, ha csak egy erőszaktípusról beszélnek (férfi vs nő). Van férfiak által elkövetett erőszak nők ellen. Meg van nők által elkövetett erőszak férfiak ellen. És van férfiak által elkövetett erőszak férfiak ellen. És van nők által elkövetett erőszak nők ellen. Érdekes módon csak az egyikre van kampány, meg egyezmény. Ezt minek nevezzük? Ez az egyenlőség?

2020. aug. 12. 14:08
 28/30 anonim ***** válasza:
4%
Igaz en no vagyok de nekem szemely szerint felfordul a gyomrom ha egy ferfit mosogatni latok
2021. jún. 25. 22:41
 29/30 anonim ***** válasza:
0%

Igen.

Mi az előnye egy ilyen párkapcsolatnak?

2023. jún. 28. 19:02
 30/30 anonim ***** válasza:
Csak olyan nővel járnék (járok), akivel a kapcsolatban egyenlőek vagyunk.
2023. jún. 29. 02:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!