Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az incelek és a magukat nem incelnek valló egyedülálló vagy rosszul funkcionáló vagy hamar véget érő kapcsolatokban kínlódó férfiak növekvő létszáma az élő bizonyítéka, hogy a nők milyenek is valójában?
Régen ráfogták, hogy az Egyház meg a társadalom miatt kötelező volt a kényszerházasság meg a nők el voltak nyomva így kénytelenek voltak egy férfit választani maguk mellé, aki egy fokkal szebb az ördögnél meg jóravaló ember.
Most meg arra fogják a mai helyzetet, hogy "nem fogok összeállni mindenféle akárkivel." meg "inkább a macska életem végéig"
Ha úgy nagyon összességében nézem az egészet meg figyelembe veszem a régi korokat, sajnos személyesen csak nagyszülőkig, esetleg dédszülőkig tudok hasonlítani, amiket a saját szememmel láttam, hogy a legtöbben meglehetősen sivár életet éltek - és élnek még ma is, ha élnek - a mai szemmel nézve.
Úgyhogy régen is a legtöbb nő a társadalmi elvárás és az anyagiak miatt csapódott a férfi mellé, csak az anyagiak szó értelmezhetetlen volt a társadalom szegény rétegében, mert közgazdaságilag hiába vagyon bármi, aminek értéke van, a legtöbb ember a szó hallatán a gazdagságra meg a luxusra gondol.
Mostanra viszont két réteg alakult ki, az egyik, aki azért nem fog soha elkelni, mert annyira magasra teszi a mércét (és ez alól az sem kivétel, aki ő maga is magasan van, Bugattit sem fogsz sokat eladni Etiópiában) és ez utóbbinak a következménye, hogy rengeteg nő jön össze pénzes külföldiekkel (természetesen a mentalitásuk miatt, mert ilyenkor összehasonlítják James Bondot az Éjjel-Nappal Budapest Bécyjével és levonják a következtetést, hogy minden magyar ilyen és minden külföldi olyan, de természetesen nem felszínesek, á, dehogy).
A másik pedig az, aki már korán elkel, a legtöbben szegények vagy olyan csúnyácskább lányok, akik hamar teherbe akarnak esni.
De itt is megfigyelhető az a tendencia, hogy 3 típusú suttyó férfival tudnak összejönni.
1. A csajozógép, aki már a kapcsolat összes szakaszában rendszeresen csalja és sokszor nyíltan flörtöl más lányokkal és még neki áll feljebb.
2. Az agresszív bunkó állat, aki sok esetben még fizikailag is bántalmazza a lányt.
3. Az élősködő műmájer hülyegyerek, aki a nőből húz anyagi hasznot.
Illetve ezek kombinációja minősített esetben.
Persze én elhiszem meg tökre elfogadom, hogy a nők ezektől a típusoktól nedvesednek, csak ciki lenne bevallani, mert kell hozzá az is, hogy bejöjjön nekik a csávó, máskülönben pont az ellenkezője a hatás (kb. mint férfiaknál, ha Lang Györgyi sztriptíztáncolna).
De akkor miért nem lehet ezt nyíltan kimondani, elfogadni, hogy a nők szemében nem vonzó férfiak a fejükre állhatnak, akkor sem fognak kelleni, maximum pénzért?
Nagy fiúk vagyunk, el tudjuk fogadni, legalábbis többségünk. A halálos diagnózist sem titkolja el az orvos. Ezt is valahogy fel tudjuk dolgozni. Sőt, ezzel minél hamarabb szembesülünk, annál inkább motiváltak legyünk, hogy annyi pénzünk legyen, amiből LUXUSprostikat tudunk bérelni. Aki attól luxus, hogy barátnő feelinget ad és próbálja elhitetni velünk, hogy ténylegesen vonzódik hozzánk még akkor is, ha fizetünk érte, nem érezteti, hogy "nincs csók, itt ne érj hozzám, ott ne érj hozzám, letelt az idő, stb."
Elhiszem még azt is, hogy sokaknak nem érdeke az igazságot hangoztatni, mert tabutéma.
- Rengeteg öngyilkos béta férfi lenne, aki rájön, hogy több évtized ment pocsékba az életéből.
- Rengeteg olyan nő lenne, aki a párja nélkül életképtelen, mert még ha csóró segédmunkás is, legalább ketten összetették a fizetésüket.
- Rengeteg olyan férfi lenne, aki rájön, hogy őt alfának tartja a nője és még ganéjabb, gátlástalanabb lenne.
- Rengeteg olyan nő lenne, aki rájön, hogy túl alacsonyra árazta be magát és még jobban meg tudja fejni a bétahímjét.
De akkor is, jó ez így? Jó hazugságban élni? Azt is feldolgoztuk, hogy a Föld gömbölyű és hogy előbb-utóbb megöregszünk és meghalunk, sokan még azt is, hogy sem az élethossz, sem az életminőség nem függ össze azzal, hogy mennyire jó vagy rossz ember vagy, hanem az élet kiszámíthatatlan és véletlen még akkor is, ha szeretünk belemagyarázni dolgokat.
Valóban jól leírja a nőket, csak nem úgy, ahogy gondolod.
A nők társat keresnek. Ha te ebben nem tudsz részt venni, mert az számodra fizikailag vagy lelkileg képtelenség, akkor húzz inkább a pitsába.
Ez nem olyan nagy kérés ám...
Szerintem soha senki nem tagadta, hogy vannak szar házasságok, vannak nők akik valamiért (jellemzően hibás gyermekkori minta miatt) bántalmazó kapcsolatokban ragadnak, illetve mindig ilyen férfit választanak. Azt se tagadta soha senki, hogy vannak pénzre utazó nők és olyanok is akiknek majdnem mindegy, hogy kitől de gyereket akarnak. Vannak továbbá kirakat férjek akikkel az instán jó pózolni és vannak olyanok akik igazi őstulkok. Vannak a Teréz anya komplexusos nők is akik egy drogos, alkoholostát, vagy egyéb kényszer beteget szeretnének "meggyógyítani".
Meg van még ezer másik ember is, ezer másik preferenciával.
Te komolyan úgy gondolod, hogy bármelyik nem párkeresési szokásai leírhatók néhány típust kiemelve?
Az, hogy neked rossz, nem jelenti, hogy mi de kinek az. Az én környezetemben (25-40) a párok egész más igények mentén jöttek össze és zömében évek óra jól működnek.
A világ sokkal összetettebb mint, ahogy te azt próbálod értelmezni.
3-as: Pontosítva, amelyik hamar elkel az normális, ezért kel el hamar és ezért talál a saját környezetében is akár párt úgy, hogy esélyed sincs megismerni.
Aki szingliként marad, annak vagy túl magas az igénye, vagy félrehord a radarja és a fenti 3 kategória valamelyikét fogja kiválasztani, majd végül egész hátralevő életében az ott szerzett tapasztalatokat általánosságnak beállítani.
Ehelyett én a FOLYAMATOS TAPASZTALATAIM ALAPJÁN alakítom ki a véleményemet és ha eltérő véleménnyel találkozom, kíváncsian várom a bizonyítékot rá. Addig hadd legyek már kicsit szkeptikus.
Én folyamatosan nyitott vagyok az ismerkedésre és soha egyetlen nőnek sem mondtam a randik során, hogy a nők ilyenek vagy olyanok. Mindig adtam esélyt sokadik alkalommal is, hogy bebizonyosodjon, hogy másmilyen.
Lehet, hogy a probléma igazából az, hogy nincs is alternatív valóság, csak a hozzám hasonló emberek figyelmesek minden apró jelre és évekre visszamenőleg is belénk égnek múltbéli emlékek, amikből megalkotjuk a jelen válaszait, míg mások már két nap múlva túllépnek rajta?
Folyamatos emléktörléssel és valóságtorzítással biztos könnyebben megy a "félig tele" mentalitás. De sajnos fotografikus memóriával nem olyan egyszerű a dolog. Nem én kértem, kaptam.
8-as: Az értő olvasást még gyakorold. Azt írtam, hogy azok a SZINGLIK, akik elmondásuk szerint NEM NAGY IGÉNYŰEK általában ezek közül a 3 típus közül jönnek össze valamelyikkel.
Ezt pedig te magad is igazoltad a válaszoddal, hiszen a teljesség igényével minden létező negatív jelzőt felsoroltál, mintha tényleg el kéne hinnünk, hogy állatorvosi lovakkal ismerkedsz, akikben minden negatívum megtalálható.
Egy kis önismeret-gyakorlást javaslok:
Tedd fel magadnak a kérdést, volt-e valaha életedben olyan, akár tinilány korodtól kezdve, hogy valakibe (akár hírességbe, plátói módon) annyira szerelmes voltál, hogy ha lehetőséged lett volna rá, akkor lefeküdtél volna vele és meg sem fordultak a fejedben olyan biztonsági ellenőrzések, amiket a legtöbb, nálad próbálkozó férfinél egyből lefuttatsz. Nem is ismerted, de már pozitív előítéleteid voltak, biztos ilyen meg olyan meg amolyan. Kis pillangók repkedtek a gyomrodban és még azt is hatalmas fáziskéséssel fogtad volna fel, ha miután teherbe ejtett, hetekig nem válaszol, letilt mindenhol, hogy nem baja esett, hanem csak egy strigula voltál neki. Vagy bármi negatív dolog történt, azért mindenért magadat hibáztattad. Ha megcsalt, akkor te nem voltál elég jó az ágyba, ha megütött, akkor te húztad őt fel, de még véletlenül sem ő.
9-es: Tudhatnád, hogy az írók
11-es: "A nők társat keresnek."
Ezért fekszenek le akár külföldiekkel is úgy, hogy ők maguk makognak maximum valamennyit angolul a külföldi anyanyelvén meg még annyit sem. Meg ezért mennek fel lakásra egyből, ha az illető elég jó külsejű.
12-es: "akik valamiért (jellemzően hibás gyermekkori minta miatt) bántalmazó kapcsolatokban ragadnak"
A fenébe, hogy csak az a gyerekkori minta a ragadós, amikor bántalmazták őt vagy az anyját. Még az intézetisek között is, akik nem is ismerték egyiket sem, de 18 évesen már egyből egy strici kezében landolnak, mert a nevelőnő nem látott ám még olyat, nem tudja kiszúrni mérföldekről már a megjelenéséről...
"Te komolyan úgy gondolod, hogy bármelyik nem párkeresési szokásai leírhatók néhány típust kiemelve?"
Te magad is felsoroltad. Bántalmazó kapcsolat, pénzre utazó nők, mindegy kitől, csak gyerek (ez is ősi ösztön, de ha megfigyeled kétféle módon működik. Valójában nem mindegy kitől, mert apának való tulajdonságokkal rendelkezőt keres, aki majd segít a nevelésben, vagy mindegy kitől, csak jól nézzen ki (jó gének) és majd keres valakit, aki gyerekkel is elfogadja őt).
A kirakat férj szintén a jó pasi, magas státuszú kategória, az őstulok pedig szintén.
A Terézanya nők pedig az élősködők felé vonzódnak, esetleg kombinálva az agresszívvel.
Ugye milyen érdekes, hogy ha simán csak leírod a 3 nagy kategóriát a legtöbb nő (és sok férfi) számára elképzelhetetlen, miközben ha rámutatsz a jelenlegi párja bizonyos tulajdonságaira, akkor valamelyik kategóriába pontosan beleillik?
Direkt ezeket a kategóriákat írtam, mert te is ezekre utaltál.
De sokan értelmes kapcsolatokban élnek körülöttem, ezt is leírtam.
Az, hogy mi alapján keres valaki párt nagyrészt gyermekkori minta. A gyermek otthonokban felnövő gyerekek azt "tanulják", hogy ők kevesek, se a szüleiknek, se a nevelő szülőknek nem kellenek. Ez a mentalitás, illetve az egyéb elszenvedett lelki és fizikai sérülések viszik őket nagyon nagy számban rossz irányba.
Én egész más oldalról közelítem meg a párkeresést.
Szerintem nem az a lényeg, hogy bunkó, vagy elesett, vagy presztizzsel rendelkező legyen a férfi. A lényeg hogy valamiben ki tudjon emelkedni.
Ha kiemelkedően tehetséges (de legalább az átlagnál jobb valamelyik művészeti ágban) akkor lesz a művészet iránt érdeklődő nők közül olyan, aki felfigyel rá és büszkén vallja a párjának. Ha ez nincs akkor a kommunikációs készséget és a szociális készségeket érdemes tuningolni. Ha egyik sincs, akkor a külsőt. Ha az se játszik, akkor anyagilag kell virítani.
De lehet valaki kiemelkedően jó a szakmájában, vagy a hobbijában is.
A lényeg, hogy a párja büszke legyen rá.
Ez alól a Teréz anya típus a kivétel, bár ott is megfigyelhető, hogy a nagyon esélyteleneket karolják fel többnyire, nem azokat akik csak az átlag alkoholisták.
Az viszont már teljesen egyéni preferencia kérdése, hogy miben vár kiemelkedőt az adott nő.
Van ismerősöm, nem is egy, aki oda meg vissza van a párjáért, pedig én egy napot nem tudnék vele párkapcsolatban lenni. Mert olyan dolgokban jó ami az adott nőnek kell.
A párkapcsolat működése az igények kielégülésétől függ. Igaz ez mindkét irányba.
Tehát nem a nők, vagy a férfiak miatt nem működik egy kapcsolat, hanem mert a két fél nem képes kielégíteni egymás igényeit.
Akinek sehogy nem jön össze a párkapcsolat, az egyszerűen semmiben nem tud olyat felmutatni, amivel valakinek a környezetéből az igényeit ki tudná elégíteni, amit az adót közösség értéknek tekint. Pl egy művész hiába keres párt olyanok között akik számára a művészet nem érték, vagy hiába villog valaki a 15 milliós kocsijával amire két évet spórolt, ha a környéken mindenki ennyit keres havonta.
Tehát vagy rossz körökben mozog, vagy másik lehetőség, hogy tényleg nem képes semmilyen területen az átlagnál jobbat hozni és észre se veszi a másik nem.
"Egy kis önismeret-gyakorlást javaslok:.... ha miután teherbe ejtett, hetekig nem válaszol, letilt mindenhol, hogy nem baja esett, hanem csak egy strigula voltál neki. "
Haver neked nem az a bajod, hogy nem kapsz puncit. A te bajod az, hogy beteg vagy. Neked segítségre van szükséged, és ezt teljesen komolyan mondom.
Miután a nők többsége normális, átlagos kapcsolatokban él normális, átlagos pasikkal, nem értem a kérdésedet. Persze, van az a proli réteg akiknél okés hogy ütik őket lemennek kutyába a pasijuknak és vannak aranyásók is, de ha szerinted minden nő ilyen, akkor nagyon rossz körökben mozogsz. Épp ezért nem tudok azonosulni semmivel, amit írsz. Szétnézek és normális kapcsolatokat látok magam körül.
Amúgy soha nem mentem fel senki lakására elsőre, de még másodjára sem. Igen, a normális nők társat keresnek, olyat, aki szellemi lelki társ is egyben és akivel lehet jövőt tervezni. Ha te nem kellettél, akkor csak azt fogod nézni a választásában amiben az illető tőled jobb: ha gazdagabb, akkor biztos a pénzre megy a nő, ha magasabb, akkor a külsőre stb.
Egyszerűen arról van szó, hogy nem képviselsz értéket a nők számára, de őbennük sem látsz többet, mint aki ránőtt a puncira amit keresel.
Ez csak azt bizonyítja, hogy egyre több nő képtelen egyedül férfivé nevelni a fiát, akiből emiatt ha lesz is családja, csak ugyanolyan pasas lesz, mint az apja, aki képtelen volt neki valódi férfi értékeket átadni vagy úgy egyáltalán részt venni a nevelésében.
Valahol azt is megértem, ha tiltakozik ez ellen a biológia és a mők kerülik az ilyen tökkelütötteket. Ez nem függ össze attól, hogy van pár hasonlóan defektes nő, aki egy más szempontból antiférfire vágyik. Attól még inkább az szaporodik és azzal, aki úgy érzi, hogy képesek neki támaszt nyújtani és társak lenni vele a gyereknevelésben, mint férfi, nem mint második gyerek.
14-es: Nagyon jól leírtad, valóban egy komoly kapcsolathoz ez kell, az igények kielégülése mindkét irányba.
Viszont akkor tegyük tisztába a dolgokat.
1. Külső: Ha külsőre nem jön be a másik, akkor kuka. Kivéve ha... (és ide lehet sorolni az aranyásást, érdekkapcsolatot, stb. Vagy épp tényleg ezt amiket említesz, művészeti egyezés, stb. De ettől még a szex nem lesz jó, mert a másik nem jön be szexuálisan, csak olyan jól lehet vele beszélgetni adott témákról, hogy mivel ellenkezőnemű a másik fél (akinek nem jön be az egyik) megpróbálja ráerőltetni magát, ha legalább az egyik oldalról van vonzalom.
2. Pénz: Nem kell gazdagnak lenni, de ha nincs meg egy középosztálybeli státusz az sok nőnél kizáró ok és van, akinél csak hosszabb távon (lásd 1-es pont, ha a külső nagyon passzol és első látásra szerelem lesz, majd végül az anyagi különbségek őrlik fel szépen lassan a kapcsolatot).
Szóval ez a két pont mindennek az alapja, ha ezek megvannak, utána lehet arról beszélgetni, hogy vannak nők, akiknek ez elég, van aki még ezen felül extrákat vár. De minden EZEN FELÜL értendő.
A hiba ott keletkezik a gépezetben, amikor kiragadunk a környezetünkből vett RITKA ellenpéldákat és azokat szeretnénk általánosságnak beállítani. Főleg úgy, hogy 0 pszichológiai, szociolgiai, evolúcióbiológiai ismeret birtokában vagyunk, csak mi láttuk, hogy a Józsi meg a Gizi milyen jól megvannak és nekünk ne mondja senki, hogy nem így van. Kb. ugyanaz a szint, mint mikor valaki úgy érvel, hogy "ez csak egy divatos betegség, hogy depresszió, kivágnálak a dzsungelbe mindjárt nem lennél depis." vagy "a homoszexualitás libsi divat, sortűz elé állítanánk őket, egyből megszeretnék a puncit"
Csak az előbbi kettőért már harcoltak évtizedeket civil szervezetek, hogy kevesebb őstulok maradjon, aki meg akarja magyarázni, hogy nem létező probléma, csak kitaláció meg önigazolás. Az incelség meg még viszonylag új jelenség és sok radikális lejáratta.
A külső meg egyébként olyan értelemben is relatív, hogy vannak nők, akiknek a mackós alkat jön be, te meg csak annyit látsz, hogy "Nézd, ott a modellalkatú álomlány a dagadt disznóval, biztos pénze van a csávónak." közben meg lehet, hogy az a modellalkatú álomlány meg annak a férfitársadnak túl gebe, aki tőled sokkal sikeresebb, de ő épp a husisakra bukik.
16-os: Valóban ilyen nők számára nem is akarok értéket képviselni. Akkor kap bármilyen értéket tőlem egy nő, ha megérdemli. De aki ilyen frusztrált punci-besajnáló beteg elme az attól még nem lesz normális a szememben, mert a keresztény kultúra tabuként kezeli a szexualitást és a nők akárhány százaléka ilyen. Attól még ugyanolyan indoktrinált, csak dobozon belül gondolkodni képes birka lesz a szememben, mint az, aki csőlátással megy a reklámok után vagy hisz még a mesékben.
Tulajdonképpen azon megy a hiszti, hogy nem tudod magad olyan szintre hozni, hogy kellenél a neked kellő nőnek. Gondolom jóval felülválasztanál, ha lehetne, akinek jó lennél, az meg neked nem kell. És mindez olyan nyakatekerten, tudálékosan előadva....
De a valóság az, hogy nem változtatsz a külsődön, nem erőlteted meg magad a munkában, nem tűnsz műveltnek, önismeret nulla, sokkal egyszerűbb itt cirkuszolni és hibáztatni a nőket, mert nem hullik az öledbe az álomlány.
Hát gratulálok! Csak így tovább!
"Gondolom jóval felülválasztanál, ha lehetne, akinek jó lennél, az meg neked nem kell."
Ha az felülválasztás, hogy extrém túlsúlyos ne legyen (nőiesen telt még oké) meg túl öreg (nem az életkora számít, hanem a kinézete), meg legyen benne minimális igényesség (ha bajsza van akkor borotválja, ne legyen izzadságszagú meg legyen viszonylag ép a fogsora (főleg fiatalon), akkor ja... biztosan igényes vagyok.
És ezt úgy mondom, hogy a felsorolt kritériumok alá tartozók irányából se láttam túlzott érdeklődést, sőt! Az olyanokat talán még nehezebb is lenne befűzni, mint egy átlag vagy átlag feletti lányt.
Tehát nem az van, mint fordított esetben, hogy panaszkodnak a nők, hogy "nálam CSAK a segédmunkások, hajléktalanok, alkoholisták, öregek próbálkoznak".
Nekem ezek női változatai SEM adnak jeleket. Mindezt úgy, hogy nem vagyok igénytelen, öreg, túlsúlyos, túl gizda, túl csóró stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!