Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
NŐK, mitől/miért, FÉRFI egy férfi?
Leírnátok 5-10 olyan tulajdonságot, amire TE, azt mondod, hogy férfias tulajdonság? Ami elválasztja a FÉRFI és a fiú szintjét.
Innen jött a kérdésem, innen van az ihlet.
Köszönöm a válaszokat!
Udvarias
Az adott helyzethez illendően tud viselkedni, öltözködni, stb.
Korrekt, nem játszmáik, nem hisztizik elmondja mi a franc baja van
Vannak céljai
Stb
Azt kiemelném hogy a férfiasság nem feltétlen kor és/vagy megjelenés kérdése.
Pl lehet valaki 190 cm magas és mondjuk 30 éves ha még mindig úgy öltözködik mint egy 16 éves, ugyanaz a sablonos szöveg, sablonképek, pózerkedés stb. Nem ettől lesz valaki férfi.
Sok embernél tapasztaltam már azt hogy ránéztem és azt mondtam ez igen ő férfi. Pedig se nem magas, se nem kigyúrt. Sokszor meg sem tudom magyarázni, egyszerűen csak süt róla.
"Pl lehet valaki 190 cm magas és mondjuk 30 éves ha még mindig úgy öltözködik mint egy 16 éves, ugyanaz a sablonos szöveg, sablonképek, pózerkedés stb. Nem ettől lesz valaki férfi."
Szerintem az öltözködés, viselkedés függ attól is, hogy ki hogy néz ki. Engem általában fiatalabbnak néznek a kelleténél, szóval ha a Converse tornacipőmben, iskolatáskával a hátamon, hátrafordított baseball sapkával járkálok, elvegyülök a tömegben, mindenki egy diáknak néz.
De ettől függetlenül tudok férfiként viselkedni, és ha úgy van öltönyt veszek fel, másnapos borostával. Akkor meg másképp nézek ki, és másként is viselkedek.
Szeretem magamban ezt a kettősséget.
Emlékszem, és ez nagyon mélyen belém ivódott. 20-as éveim elején, nagyon friss kapcsolatban, történt, hogy kilyukadt a gumi, és az aktus végén vettük észre. Persze reggel azonnal doki és sürgősségi tabletta, de bezavart a ciklusomba, és nem jött meg időben. Én teljesen kiborultam a gondolatra is, hogy itt maradok egyedül terhesen és vagy megszülöm felnevelem, vagy abortusz, a bimbózó kapcsolatomnak meg annyi, hiszen a férfiak olyan gyorsan menekülnek ki a fekáliából, hogy még azt is elfelejtik, hogy mi volt a neved. Éjszakákat sírtam végig miatta.
Aztán meglátta a barátom milyen állapotba vagyok miatta, leültetett és elmagyarázta, hogy ha most ebből baba lesz, akkor ő nem fog lelépni. Egyszer szeretett volna apa lenni, ez most kicsit gyorsabban jön mint tervezte, de nem gondolja úgy, hogy a gyerekünk szétzilálná az életét. Nyílván felfüggesztené a tanulmányait, elmenne dolgozni, hogy tisztességesen fel tudjuk nevelni, de nem ilyedne meg ettől a jövőtöl. És ha kell készen áll erre is, mert ő nemcsak szexel, hanem ha következménye van, akkor vállalja is azt. Tisztában van vele, hogy ennek lehet ilyen kimenetele is.
Én teljesen ledöbbentem. De egyben meg is nyugtatót, hogy bármi történik is, nem vagyok egyedül ő mellettem áll, segíteni fog. És kb. ekkor értettem meg mi a különbség a "férfi" és a "fiúk" között.
A férfi tisztában van a tettei következményeivel és vállalja is azt. Ennél férfiasabb dolgot én nem tudok.
Nem olvastam el a linkelt kérdést és a válaszokat is csak átfutottam. Nekem ezek jutottak eszembe elsőre:
-fizikailag és érzelmileg is levált a szüleiről
-teljesen önálló életet él
-okos, intelligens
-határozott
-vannak céljai
-van hobbija
-megbízható, hűséges
-felelősséget vállal a tetteiért
-vicces, jó humorú
-rugalmas
-jó problémamegoldó
-képes belátni ha hibázott, tévedett valamiben
-képes bocsánatot kérni
-képes vitázni kultúráltan
-nyílt lapokkal játszik a kapcsolatban, megmondja ha valami baja van
-ismeri önmagát...az igényeit, határait
Nekem nem mindegy, hogy milyen férfi "kefél" (kicsit sem primitív vagy lenéző a szóhasználat amúgy), csak éppen valószínűtlennek tartom, hogy a személyes preferenciáim átfedésben lennének a már említett egyetemes férfieszménnyel. Szóval igen, erre a kérdésre én is rendszerint azt a választ szoktam adni, hogy amennyiben XY kromoszómával és férfi nemi szervekkel születtél, férfi vagy (feltéve, hogy már kifejlődtél; ha még gyerek vagy, akkor fiú).
Bocsi, ha csalódást okoztam ezzel a "haszontalan" válasszal, de tényleg így gondolom, számomra ezek a fogalmak nem hordoznak semmiféle többletjelentést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!