Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan miért szeretik a használhatatlan tanácsokat társkereséssel kapcsolatban?
Néha úgy érzem magam ebben a kategóriában, mintha valami alternatív világban lennék. Érkeznek olyan válaszok, amik amúgy teljesen használhatóak és hasznosak, de lepontozzák őket. Máskor, teljesen használhatatlan válaszokat felpontoznak.
Ez miért van? Ennyi ember szociális képessége fejletlen? Vagy azt írják a válaszolók, amit tapasztalni szeretnének? Vagy az önérzetüket próbálják ezzel jobbá tenni?
Konkrét példa, amiből kicsit az is látszik, hogy sokszor a nők felé húz ez az egész.
Mindenki ismeri azokat a válaszolókat, akik leírják, hogy csak akkor lehet valakinek barátnője, ha 190 centi, izmos, milliomos és hasonlók. Ezeket a válaszokat rendszeresen lepontozzák és ez teljesen rendben is van. De, sokszor azokat is lepontozzák, akik egyszerűen azt ajánlják egy sikertelen srácnak, hogy kondizzon, mert attól több nőnek fog tetszeni. Sőt, amikor az izmos pasikról jön kérdés, azokat a válaszokat rendszeresen felpontozzák, akik leírják, hogy a legtöbb nőnek nem jönnek be az izmos srácok, pedig de. Saját tapasztalatom is, hogy amikor többet edzettem, akkor több nő figyelt fel rám. És minden sportoló ismerősöm ugyanezeket mondja, akár nő, akár férfi.
Másik példa: Rendszeresen előjön, hogy a férfiak a buta nőket bírják és a plázacicákat. Amikor ezeket írják a nők, akkor ezeket a válaszokat általában felpontozzák. Pedig, ez pont ugyanaz a szint, mint amikor a férfiak azt írják, hogy a nőknek a pénz kell és hasonlók.
A valóságban a plázacicákon és buta nőkön kívül rengeteg másik nőre vágynak a férfiak és ezt a 2 kategóriát inkább csak szexre használják.
Szóval, szerintetek néhányan miért próbálnak valami irreális világot lefesteni a válaszaikkal? Miért van erre igény?
Mert itt népítélet van, nem számít mennyire hasznos vagy sem, le van szarva. Megfelelt a nép akaratának, hitének? Igen? Akkor felpontozzák. Nem? Akkor lepontozzák.
Én is csak nézek, hogy néha milyen dogmatikus vagy bunkó válaszok teljesítenek 90-100% környékén, legyen az férfigyűlölő nő vagy nőgyűlölő férfi, vagy csak egy simán bigott válasz, ha a népnek megfelelő akkor értékelve lesz. Ezért nem működik a demokrácia sem, a nép hülye, ha nyájban van. Sokszor veszem észre, hogy külön-külön teljesen értelmes emberek vállnak dogmatikus idiótákká, ha nyájban vannak. Érdekes lenne ezt megvizsgálni szociáltudományos nézetekből. Biztos van erre magyarázat.
A pontozás nem működik azért sem, mert ha olyan írta akit "nem szabad kedvelni" akkor azonnal lepontozzák, dacból, utálatból. Kb. a "kövezzük meg!!!" szintjén van. Sőt, az egész elv ugyanaz, csak régen tényleg köveztek, manapság csak lepontozás meg bannolás van. Csak a technika változik.
Nem, azert vannak lepontozva ezek a valaszol, mert szimplan a legtobb akkora baromsag, hogy epeszu ember nem tudna ra zoldet nyomni. Kulonallo emberek pontoznak, az orszag ezer pontjarol, egymastol fuggetlenul :) Nem bonyolult.
A legtobb valasz, ami pedig akar meg igaz is lehetne, azert van lepontozva, mert valoszinuleg hozzairt az illeto meg plusz egy olyan mondatot, ami mar baromsag volt. Senki nem pontozna le egy olyan valaszt, ami szimplan ennyit allit, mindegy egyeb nelkul, hogy “A legtobb nonek tetszenek a sportos ferfiak.”
#1: Igen, ennek a népítéletnek az oka, logikája érdekelne. Egyetértek azzal, amit írtál és nálad is láttam már, hogy teljesen normálisan leírtál egy választ, aztán megszórtak mínuszokkal.
#2: Köszönöm, hogy jöttél példának a kérdésben említett jelenségre! Simán ignorálod, ami nem tetszik.
Tádám, máris találtam egy példát.
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..
A lényeg a pontoknal az, hogy szimpatikus legyen a válasz.
A másik fontos dolog hogy konkrét legyen.
Egy kitalált példa:
Kérdező nadrágot akar venni van nála 850 Ft.
Megkérdezi mennyiből lehet nadrágot venni ?
Pár értelmes hozzászóló leírja 1000-50000 között, kevés infó.
Jön egy ember beírja, 850 forintert.
Ki kap zöldet ? Aki beírta hogy 850 forintért, hiszen az érték konkrét, nem kell gondolkodni adat megérkezett. 850ft 1000 Ft alatt van akkor lesz nadrág.
A tökéletes válasz, függetlenül attol, hogy melyik topicba írunk.
6os válaszolónak teljesen igaza van.
Még a kérdést megfejelném annyival , hogy mikor megkeresnek privátban mert tetszett a válaszod, ezután konkrét tippeket adsz, miként tudná fejleszteni magát, kikerülni a jelenlegi helyzetéből, már vissza sem ír senki. Mert nem semmitmondó ötleteket írok le. Hanem amin én átmentem, megéltem évek alatt, és ezek a dolgok amik nekem segítettek, természetesen munkás, dolgozni kell magadon. Magadba kell nézz, TE hol hibáztál! Na erről senki sem akar hallani! Ők csak azt akarják hogy egy csettintésre megváltozzon az élet körülöttük, úgy hogy nekik semmit sem kell tenni ezért. Mert hiszen ŐK azok akik jól látják a dolgokat, a többiek hibásak.
Hogy elindulj a változás útján , a megértés útján , ahoz a saját akaratod kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!