Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy míg a legtöbb férfi incel bármit csinál, sosem talál párt, addig a női megfelelője a saját igényei miatt nem talál?
Például adott egy nem elhízott, normálisan kinéző srác, aki már szinte tényleg bárkire kiterjeszti a kört, mégis csak olyanok akadnának, akik
- el akarják tartatni magukat. De ezek 90%-a is rafináltkodik, a maradék 10% aki legalább őszintének tűnik, de ez is olyan, mintha megvennéd a nőt, mert nagyon erősen érezhető, hogy érdekből lenne veled.
- aszexuálisok teljesen és maximum annyi különböztetné meg a normál barátzónától, hogy 2 hét után megfoghatod a kezét, egy hónap után pedig már szájrapuszit is adhatsz neki.
De! amit itt a sok troll ír, hogy keress idősebbet, ez maximum fordítva működik, egy 80 éves bácsi nem fog nemet mondani egy 20 éves lányra. De egy 25 éves srácra még a 35 éves nő is húzza a száját és lehetetlen vele bármit is, mert az meg mindig azzal jön, hogy keress a korosztályodban meg ő már nem akar gyereket és hiába mondod ezt majd 5 év múlva másképp gondolod, lehetetlen velük is összejönni.
A keress ducit se válik be. Még a kapcsolat kezdetéig se jut el velük az ember, hogy egészséges életmódra szoktassa őket és a párjuk és a személyi edzőjük is legyen egyben. Vagy az van, aki kifejezetten büszke rá hogy 150 kiló, meg az, aki szintén nem hiszi el, hogy komolyan gondolod vele, mint az idősebb nők és azért nem jön össze.
A keress mozgássérültet vagy fogyatékkal élőt is ugyanez a szitu. Maximum ha szexuálisan IS sérült, akkor örülne egy lelki társnak, de ennyi.
Tehát hiába a szándék, vagy a prostituáltnak fizetsz és akkor egy lelketlen aktust kapsz, vagy a rafinált nőnek ugrasz be a hálójába és akkor talán az esetek 10%-ában lesz valami a sok segítségnyújtásért, kedvességért, szívességért és persze pénzért.
Eközben azok a nők, akik panaszkodnak, hogy nem találnak férfit kiderül róluk, hogy vagy olyan igényeik vannak, amikkel a férfiak 70-80%-át kizárják (és ezzel nem azt mondom, hogy nagy igények, de ettől még az emberek 80%-a nem felel meg neki) vagy a férfiak csak egy nagyon kis része mozgatja meg őket.
Hogy lehet egyáltalán ezt a kettőt összehasonlítani?
#10: Bekopogni egy sem, de olyan már előfordult, hogy a háziorvos még a zöldségesnél "civilben" is mondogatta, hogy "Marika néni, tényleg nézesse meg szakorvossal, nem vicc, aggódom önért."
Olyat szintén, amikor egy drogos vagy egy alkoholista családja, barátai, bármit megtettek volna, hogy leszoktassák a drogokról vagy az alkoholizmusról.
És az egészet beszélgetés, ismerkedési fázis előzi meg, ahol ő panaszkodik, hogy nem tud lefogyni, mert igazából az evés az egyetlen öröme az életben és pótcselekvés is. Tehát nem kell kisarkítani és úgy beállítani, mintha én egy duplahúsos BigMaccel becsalogatnám egy edzőterembe, bezárnám mögötte a rácsokat és menne a ducitorna Norbival.
szoktatás: Nem tudtam, hogy ennyire önérzetes vagy, de az ember élete bármely szakaszában lehet rossz szokások rabja. Egy jól működő párkapcsolat nálam azt is jelenti, hogy kölcsönösen motiváljuk egymást abban, amiben az egyik jobb a másik pedig gyengébb.
"Tehát félelem vagy megfelelési kényszer fogja motiválni. És még megkérdezed miért bántalmazó kapcsolat."
Rájöttél mi mozgatja az egész társadalmat?
A munka ellen miért nem szólalsz fel? Ha megkérdezed a dolgozók 90%-a azt fogja mondani, hogy félelemből nem mond fel és megfelelési kényszerből végzi a munkáját vagy csinál éppen annyit, hogy ne rúgják ki.
A férfi talán nem félelemből és megfelelési kényszerből nem néz ki igénytelen ősembernek, mert őt ugyanúgy elhagyná a nő?
"És mi lenne a következő amire "szoktatod"? Ha nem szeret főzni majd te "rászoktatod"? Ha olyan a baráti társasága ami neked nem tetszik arról meg majd "leszoktatod"?"
Régen ezt hívták úgy a régi öregek, akik együtt éltek boldogan, szeretetben 40-50 évet, hogy "összecsiszolódik két ember". Ez az élet másik mozgatórugója, akárkivel is találkozol huzamosabb ideig, legyen az munkatárs, tanár, stb, az mind próbál téged formálni. Vagy hagyod magad, vagy nem, de a legtöbb esetben kölcsönösen formáljátok egymást. Az óvodai csoporttársaidtól kezdve egészen a jelenlegi munkahelyedig minden hatással volt rád bizonyos értelemben, ugyanúgy hatottak rád a körülötted lévő emberek, ahogy te is rájuk.
A makacs, mindenre nemet mondó hozzáállás pedig ugyanolyan rossz, mint a stabil önértékelés nélküli, árral sodródás.
A jó az, amikor képes vagy a saját hibás döntéseidet és rossz szokásaidat is felülvizsgálni, megkérdőjelezni és ha kell, megváltoztatni és nem te vagy a nagy fényességes EGÓ a galaxisban.
És van, hogy te magad is akarod az adott dolgot, csak nincs hozzá erőd, hogy egyedül megtedd és a szerelmed kell ahhoz, hogy lelket öntsön beléd és jó értelemben rugdosson a cél elérése érdekében. A költők ezt hívták múzsának. Ebből alakult ki a "Minden sikeres férfi mögött áll egy nő" mondás is, mikor a barátnő motiválta, hogy "Szívem, vágj bele, meg tudod csinálni, képes vagy rá, sokkal többre vagy hivatott, mint egy gyártósori munkás."
A döntésképesség meg nem mindig az ember életkorától függ. Ha annyira döntésképes lenne minden felnőtt, akkor nem lenne szükség politikusokra sem meg nem lenne ennyi átverés. Pont meg kéne tanítani minden emberrel, hogy a saját döntéseiért saját maga felelős és nem lehet mindig mások mögé bújni meg külső körülményeket hibáztatni. Illetve ha külső körülmény a hibás, mert a villamos vágta le a lábad, attól még továbbra sem lesz lábad és ott már a "legközelebb jobban vigyázz" sem teszi semmissé azt, ami megtörtént.
"aki nem szeret mozogni és nem szeretne változtatni az étkezési szokásain?"
Azt sehogy. De nem mindenki ennyire makacs és önfejű, többen vannak, akik tudják, felfogják mennyire rossz út az, amin járnak, hogy az elhízottság (de ide behelyettesíthetsz bármit a dohányzástól az alkoholizmuson át) minden szempontból rossz és hátrány és szeretnének rajta változtatni, de egyedül nem megy neki vagy nincs motivációja.
Nagyon más elvek mentén keresünk párt. Ami nem baj a sokszínűségnek köszönhető hogy majdnem mindenki megtalálja azt akivel együtt lehet.
Sajnos a nagyban eltérő elveink miatt nem gondolom hogy lenne közös nevezőnk.
Én olyan munkát végzek amit szeretek mert én választottam. Nagyon szarul fizet így most másik szakmákat fogok kitanulni amik szintén érdekelnek és szívesen foglalkozom majd velük. Olyan párt keresek aki szintén magának alakítja az életét és nem ragad meg ott ahol rossz neki.
A párkapcsolatomban a békét és a nyugalmat keresem. Ha megfelelési kényszer félelem és elvárások tömkelege jön szembe egy kapcsolatban azonnal kiszállok. Épp elég "szuper" példa van előttem a nagy összecsiszolódásról ahhoz hogy ne engedjek.
Persze vannak dolgok amiket az ember megtesz vannak amikben idomul. De ezek nem az alap személyiségemhez tartoznak.
Ha valaki elvárná hogy adjam fel a hobbim a barátaim vagy csettintésre legyek konyhatündér és háziasszony az nagyon nem engem akar. Az valaki olyat akar akinek nem fontosak a barátai a hobbija hanem az otthon melegét akarja őrizni. Vannak ilyen nők. És vagyok én aki nem ilyen.
Kipróbáltam milyen mikor "alkalmazkodok" és "alkalmazkodik" a másik is. Pont semmi értelme hosszú távon.
Egy olyan párt keresek akinek ahogy vagyok megfelelek és aki nekem megfelel legalább az alapvető dolgokban. Aztán az apróságokban majd egymásra találunk. De ha eleve olyan "gond" van a másikkal amit nem tudok elfogadni ami szembe megy azzal amit keresek vagy azzal amit magamtól is elvárok akkor nincs értelme. Nem egy két évre keresek párt hanem évtizedekre. Márpedig azok a változások amiket magunkra erőltetünk nem tartanak pár évnél tovább. Pont azért mert erővel kell fenn tartanunk az adott állapotot és nem belőlünk fakad.
Én így látom és eszerint keresek. Tök jó ha más ennél kevesebbel is boldog tud lenni de én ismerem magam nekem nem megy. Én önmagam akarok lenni egy kapcsolatban és ezt várom a páromtól is. Mert ha nincs megjátszás nem lesz nagy meglepi sem.
"Épp elég "szuper" példa van előttem a nagy összecsiszolódásról ahhoz hogy ne engedjek."
Ezért lett volna megoldás az arany középút a régi "vénlány/agglegény maradsz, igyekezz!" meg az elrendezett házasságok és a jelenlegi "nők, akik 40 fölött szültek" meg "sose érd be kevesebbel, találd meg a tökéletes társat" között.
Mert mindkettő egy beteg, szélsőséges szemlélet. Régen majdnem mindenki megtalálta a párját, a falu bolondja is, de az lett az eredménye, hogy rengeteg volt a postás gyereke meg a vakkomondor.
A mostaniban meg csak nagyon kevés ember találja meg egyáltalán élete bármely szakaszában a párját, de elsőre szinte senki és utána minél több kapcsolata van, annál több sérelmet és frusztrációt hordoz magában.
Nem szeretek példákat mondani, mert mindig lesz valaki, aki pont be akarja bizonyítani az ellenkezőjét, de a legtöbbször ott rontják el az emberek, hogy felnőttként is úgy ismerkednek, mint a tinik.
Közben meg a tabutémának tartott dolgokon áll vagy bukik egy párkapcsolat. Amiket leírtál, azzal egyetértek, főzésre nem lehet rászoktatni valakit, aki nem akar. Vagyis rá lehet, de értelme nincs.
De ha megfigyeled, még akik távlati tervekről beszélnek is olyan gyerekes álmokról, hogy tengerparton vagy az erdőben szeretnél élni, közben meg sokkal valószínűbb, hogy a legtöbben ezt nem fogják elérni az életükben, azt viszont annál inkább, hogy jön egy koronavírus és lezárják a világot 2 hónapra és mindkettő vagy az egyik elveszíti a munkáját és olyankor mi a prioritási sorrend, hogyan akarják majd kormányozni a süllyedő csónakot.
Mert amíg jólét van, amíg fut a szekér nagyon toleránsak tudunk lenni a másikkal. Évtizedeket el tudunk lenni olyan mellett a langyosvízben, akit nem is ismerünk igazán. De mikor bejön egy olyan helyzet, amit együtt, közösen kell megoldani, akkor tevődik próbára igazán egy kapcsolat.
Áloméletet meg idilli állapotokat én is el tudok képzelni, hogy a békét és a nyugalmat keresem. Csak az a baj, hogy a világ sosem a békéről és a nyugalomról szólt.
Úgyhogy én inkább azt a társamat keresem, akivel kölcsönösen kiegészítjük egymást és épp az az erősségem, ami a másiknak a gyengesége és fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!