Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Párkeresésnél nektek fontos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkeresésnél nektek fontos szempont, hogy a férfi többet keressen? Bőv. Lent

Figyelt kérdés

A minap az egyik ismerkedős oldalon lapozgatva azon gondolkoztam, hogy valóban kiegyenlítődtek / felcserélődtek a női-férfi szerepek? Belegondoltam, hogy 20-30 éve az volt az általános, hogy a férfi többet keres a nőnél, akkor is, ha a nő is ugyanúgy dolgozik. Azóta tudom, hogy nem minden szektorban, de azért elég sokan javult a helyzet és ma a nők tudnak ugyanannyit keresni, vagy többet, mint a férfiak, legalábbis meglátásom szerint, mert én egyéni vállakozó vagyok. Viszont miközben beszélgettem ezen az oldalon, egyre csak arra jöttem rá, hogy mégis annak ellenére, hogy én keresek x összeget, annak örülnék, ha a férfi nálam többet keresne, hogy pl. ne nekem kelljen őt valamilyen szinten eltartani. Vagy legalábbis nem szeretném ezt érezni. Ugyanakkor én is bőven keresek nincs szükségem arra, hogy eltartsanak, mégis magasabb fizetésű embert képzenék magam mellé, mert valamilyen szinten imponál és a "

család fenntartó férfi modell" belém van rögzülve. Viszont közben próbáltam belegondolni, hogy ezek a mai világban szinte irreális elvárások, és alapból miért is várnék el ilyet, hiszen én biztosan fel lennék háborodva, ha egy munkahelyen a férfi többet keresne, mint én, csak mert férfi. Értitek ezt a kettősséget? Más is szokott így érezni?

2020. máj. 3. 11:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is így érzek,párom csak minimálisan keress többet,mint én,de kicsit többet is dolgozik.Szeretném,ha kétszer annyit keresne,de akkor nekem is az lenne a bajom,hogy én meg egyetemet végeztem,nehogymár ő keressen többet.Engedd el,változott a világ és most egy újabb változás előtt állunk,ki tudja mi lesz egy év múlva.
2020. máj. 3. 11:37
 2/8 anonim ***** válasza:
32%

Én annyit várnék el, kb annyit keressen, mint én VAGY törekedjen a jobbra (és érjen is el jobbat). Mert szeretném fenntartani azt a színvonalat, amin jelenleg is élek, ezt nyilván nem tudom megtenni egy olyan emberrel, aki sokkal kevesebbet keres, mint én, főleg ha gyerek is lesz, mert a gyes/gyed nem valami sok. Mivel én szülök, értelemszerűen én maradok otthon a gyerekkel, így az én fizetésem kiesik, és a megszokott életszínvonal drasztikusan csökkenne.

(Vagdalkózok az életszínvonal szóval, pedig nem élek ám nagy lábon, sőt, elég spórolós is vagyok, de mégis, nem akarok úgy élni mint gyerekként, amikor sokat nélkülöztem és a "majd következő hónapban kicsim" volt az általános.)

Az nem baj, ha kezdetben van különbség a fizunk között, de ha nulla ambíciója van egy jobb fizetés és pozíció felé, akkor kuka.

2020. máj. 3. 11:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Én egy alapvető mentalitást keresek a férfiakban (és úgy alapvetően minden emberben aki engem körbevesz) és aki azzal rendelkezik, az nem fog keveset keresni. Ez pedig annyi, hogy képes legyen küzdeni, hajtani, áldozatokat hozni, felelősséget vállalni és tudatosan építeni egy életet, mind üzleti/karrier, mind család szempontból.

Nehéz ilyen embert találni, de aki ilyen, az úgysem fog túl kevés pénzt keresni.

2020. máj. 3. 11:56
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

Nem lehet mindenki főnök. Ha csak öltönyös mezőgazdászok lennének, soha nem kerülne étel az asztalra, mert azt bizony a napszámos "paraszt" túrja ki a földből (és ülteti bele).

Ezzel van a problémám, hogy mindenkinek a wall street farkasa kéne, de közben Pista, a takarító és a többi hasonló ember nélkül a mocsokban dagonyáznánk és egy élhetetlen világunk lenne. Szomorú, hogy azok nincsenek megfizetve, akik a legjobban érdemelnék. (Mérnök vagyok, mielőtt jönne a rágalom, hogy "hazabeszélek")

2020. máj. 3. 12:07
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

#4, persze ez is igaz, DE azért mégis csak van egyfajta "körforgás" a munka világában is, ergo egy ambíciózus embernek mindig van hova feljebb, nem csak stagnál takarítóként, ha küzd és fejleszti magát.

Sok nőnek nem az alacsony fizetéssel van baja, hanem azzal a mentalitással, hogy "keveset keresek, ez van, nincs munka" és nem fejleszti magát csak irigykedik arra, akinek jó fizetése van és jól él, meg megy a nonstop rinya. Exem is ilyen volt, és egy idő után nem bírtam elviselni, hogy rinyálni azt tud otthon meló után, de az, hogy megtanuljon egy nyelvet vagy bármi mást, amit önállóan is el tud sajátítani és jobbá tehetné a helyzetét, az már derogált neki, lusta volt hozzá.

2020. máj. 3. 12:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha az ember azt mondja hogy nem, akkor biztos feminista őeült aki uralkodni akar a másikon. Egyes gyakorisok szerint..

Ha azt mondod igen akkor meg aranyásó leszel....😂😂

Amúgy nekem nem.

2020. máj. 3. 12:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Ezt az aranyásót mostanában arra is rámondják, aki maga is megdolgozik a pénzéért és mellé még ne adj isten egy hasonlóan ambíciózus férfit keres maga mellé.
2020. máj. 3. 14:22
 8/8 Sunshinedoll ***** válasza:

Szerintem a férfiak többet keresnek, minta nők - általában, nyilván van kivétel, de most nem is erről szól a kérdés.

Ettől függetlenül nekem nem fontos, nyilván az fontos, hogy pénzügyileg felelős és független legyen, de az én életemet nem befolyásolja, hogy ő többet keres-e vagy nem, mert eddig is, mindig is megvettem magamnak azt, amit szerettem volna.

Nyilván az a szerencsés, ha hasonló kategóriában keresünk, mert azt én személy szerint nem szeretem, ha el szeretnék menni valahová, ő meg nem jön mert nem tudja a saját részét se kifizetni. Most függetlenül attól, hogy nem hibáztatom őt ezért, elég frusztráló, ha folyton azért kell lefújni a programokat, mert nem tudja kifizetni őket (még a saját részét se).

Én elmegyek egyedül is, de azt sok pasi nehezen viseli, ha ő nem jöhet vagy nem jön, vagy a büszkeségüket bántja, ha nekem kéne fizetni, szóval nekem az kellemetlen, ha emiatt nem tudunk közös programokat szervezni, és volt már, hogy emiatt szakítottam valakivel, mert egyszerűen már nekem volt kellemetlen és gáz, hogy semmit nem tudtunk csinálni a sétán kívül, azért ennél nekem kicsit nagyobb igényem van minthogy rendszeresen lejárjam a lábam randi gyanánt vagy otthon döglődjünk.

Ezen kívül engem nem kifejezetten érdekel, hogy többet keres-e, most a járványügy miatt a párom bevétele jelentősen megcsappant és nem igazán vág az se földhöz, ha most egy darabig nekem kell többet befizetnem a kajába meg lakásba... Fordított helyzetbe ő is megtenné, és meg is tette, másrészt meg ez egy átmeneti dolog, harmadrészt pedig azért, mert most nem fogok ilyen h-lyeségekhez ragaszkodni, hogy a férfi keressen többet, amikor emberek ezreinek esik ki bevétel.

2020. máj. 3. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!