Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért erőltetik sokan ezt a "legyen a két ember egykorú" dolgot, amikor a velem egykorú lányok simán a 3-5, vagy még több évvel idősebb srácokat akarják?
Nyilván nem mindegyik, de egy jelentős részük igen. Ahol pedig egykorúak a párok, a lányok ott is rengetegszer csak a top velük egykorú sráccal jönnek össze (osztály menője, stb).
Na de aztán meg jön a b*@szogatás, hogy miért fiatalabb lányokkal ismerkedsz, mi közöd (nekem például) a 16 évesekhez, stb. De hát a lányok is simán első sorban az idősebb srácok iránt érdeklődnek. A velem kb egykorú csaj ismerőseim többségének is inkább 3-4 évvel idősebb barátja van. Most már azt nézem az is egész gyakori, hogy 20-21 éves lányok 25-27 éves srácokkal vannak együtt kapcsolatban, erre is több példát tudok.
De én hagyjam békén a 16 éveseket, miközben ők még gyerekek, meg ilyen hülyeségeket hallok. Az a kérdésem, hogy ezek a dolgok, ezek az ellentétek honnan fakadnak? Hogy a gonosz srácok ráhajtanak a fiatal csajokra. De közben pedig a fiatal csajok is nagyon akarják azt.
20/F
Ez erősen élethelyzet függő is. Szép és jó, hogy azonos életkor = azonos életszakasz, csak nem igaz.
Például egy olyan csaj aki 20 évesen már egyetem mellett dolgozik, akár egyedül is él nagyon kis eséllyel fog olyan férfit választani akinek még a haverok meg a bulika a minden és a szülei pénzéből szépen eléldegél. Hiába azonos életkor de teljesen más életszakasz.
Én leginkább ezt láttam mindig is problémának a saját korosztályommal huszonévesen. Miről beszélgessek egy olyan pasival akinek az a legnagyobb problémája, hogy a haverja elverte valamelyik videojátékban? Ha elmondom neki, hogy mit főztem akkor ő meg elmondja, hogy az anyukája mit csinált ebédre?
Természetesen van olyan huszonéves pasi aki nagyon hamar érik és önállósodik, csak nem ez a jellemző. A fiatal nők többségének nem igazán partner a saját korosztálya hogyha ő már önállósodott. Ezért választanak (és ezért választottam én is) akár 10 év korkülönbséggel. Egy felnőtt, önálló embernek hiába huszonéves mégsem lesz partner egy másik olyan huszonéves aki még azt se tudja mit akar kezdeni az életével és egyáltalán nem érett vagy önálló.
Gondolom, nem úgy értették az egyidőst, hogy percre pontosan ugyanakkor született két ember.
Ráadásul itt nem is a kor számít igazán, hanem a hasonló életszakasz. Gondolom, te is megfigyelted, hogy egy 4 éves és egy 7-8 éves gyerek között ég és föld a különbség.
Igen, a 16 éves még tini, iskolakötelezett, míg 20 évesen az ember már vagy dolgozik, vagy közeledik az 1. diploma megszerzéséhez. Itt még feltűnik a különbség. Ettől függetlenül sok tinilány választ direkt dolgozó pasit magának.
Egy 25 és egy 28-29 éves ember már hasonló életszakaszban van, valószínűleg mindketten dolgoznak már, és félretesznek a saját otthon megteremtésére, vagy nemrég már meg is vették azt.
" Szóval a nőknek fiatalon bejön a nagyobb korkülönbség, idősebb korban meg már azon izélnek, hogy a velük egykorú férfiak miért a fiatalabb nőket akarják? Közben pedig fiatalon őket sem zavarta hogy idősebb pasikra hajtsanak? Ez elég ellentmondásos."
Nincs ebben semmi ellentmondás!
Az emberek alapjában véve önzőek (nem a nők, hanem minden ember az).
Nyilván különböző élethelyzetben a saját érdekeit nézi.
20-30 között úgy van vele, miért ne kezdene egy felnőtt férfivel, hiszen csomó előnye van
Ugyanez a nő (és tényleg ugyanazokról a lány barátokról beszélek) 35-40 évesen hirtelen azt látják, hogy nagyon elfogy körülöttük a levegő, a férfiak egy része már házas, a velük egykorú 35-40 éves férfiak 8-10 évvel fiatalabb nők társaságát keresik (és a nők ezen férfiakét), az 50+ férfiak között pedig nagyon kevés az, aki jó kondiban van, nincs lerobbanva, nem házas.
Így aztán gyorsan megcserélik a véleményüket.
Nyilván te is váltottál már véleményt 1-2 dologról az életben, ezze ők sincsenek másként
"#16, ott komoly gondok lehetnek a lány fejében.
Ismertem nem egy ilyet, minden ilyen esetben önértékelési gondok húzódtak a háttérben."
Mégis miért? Mert egy évvel fiatalabb fiúba sszerelmes és nem egy vén papába? Semmi gond nincs azzal, ha a lány 1-2 évvel idősebb. A lány szép, egyetemre jár, sportol, magabiztos, semmi önértékelési gondja nincs.
Az inkább neked van.
Ugyanúgy működik ez is, mint bármi más az életben. Mindennek vannak nyertesei illetve vesztesei, és soha nem a nyertesek reklamálnak.
A 3-5 éves korkülönbség bőven elfogadott volt régen is és ma is az. Az ennél nagyobb különbséget alapvetően két csoport kritizálja (mivel számukra okoz plusz nehézségeket) és mindkettő elég népes táborral rendelkezik itt a GYK-n. Az egyik a huszonéves sikertelen férfiak, a másik pedig a 30 feletti sikertelen nők. Kérdés, hogy mennyire okos dolog vesztesektől tanácsot elfogadni?
Abban egyébként van igazság, hogy a hasonló korúak könnyebben passzolhatnak, mivel hasonló életszakaszban vannak, de ez sem szentírás. Viszont minél nagyobb a korkülönbség, annál kisebb az esélye a valódi összhangnak.
#24 látom sikerült sarkított példával élned, + a végére még próbáltál egy személyeskedést is elsütni.
Szavaidból azt érzem, hogy nagyon betalálhattak az általam leírt életből hozott példák.
Pedig csak a tapasztalataim írtam :).
És köszi az önértékelésemmel minden rendben van :)
Csók 😘
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!