Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezen az oldalon miért röhögnek, vagy sajnálkoznak a nők és férfiak is azokon az embertársaikon, akik nettó 300 alatt keresnek (sajnos a többség idetartozik)? Mondják itt, hogy fel sem kelnek ennyiért, akinek ennyire tellett az szingli marad örökké.
Én mondjuk nem szoktam ezeket az embereket lenézni, mert pontosan tudom, hogy milyen idehaza a helyzet és mennyire nehéz egyáltalán 200-at is keresni, nemhogy többet (bizonyos szakmákban, akkor is, ha az illető diplomás).
De úgy, hogy az én szakmámban ez a belépő szint nagyjából és épphogy úgy éreztem magam 300-as fizetéssel, hogy nem kell nélkülözni és mindennek az árát nézni (csak szimplán nem dorbézolni meg minden szart megvenni), nagyon nehéz elképzelni egyrészt, hogy embereknek kevesebből kell kijönni egy hónapban és még családot is vállalnak egy olyan fizetés mellett. Nem elítélem őket, csak megdöbbent. Másrészt nagyon nehéz elképzelni, hogy vannak szakmák, amik tényleg ennyire méltatlanok a kemény munka és a komoly tanulmányok ellenére (pedig tudom, hogy vannak).
Szerintem sok ember ezért száll el teljesen és ezért is beszél magas lóról.
Illetve ami az én vétkem is, hogy bár tisztelettel tekintek ezekre az emberekre és nekem sem a pénz a minden a munkámban, az az, hogy hogy képesek emberek 30-40 éves korukban is megelégedni egy ilyen fizetéssel. Tudom, nem lehet mindenki mérnök meg anyámkínja és pályát váltani sokaknak nem is opció (meg miért hagyná ott, amit szeret csinálni), de én megbolondulnék, ha 30 fölött is csak ott tartanék, hogy napról napra élek és mindennek az árát nézem, holott többre lennék képes, mert a képességeimből kitelik. Ismét mondom, tudom, hogy ez nem olyan egyszerű, ahogy sokan gondolják, de attól még nagyon nehéz elképzelnem, hogy hogy bírják ezt emberek elviselni. Nem lenézem őket, inkább megdöbbent, hogy sokan nem csak nem akarnak, hanem nem is tudnak kitörni belőle...
Én nettó 350 000et keresek
Havi 190 000 ezer kb az albérlet meg a rezsi. (1 szoba)
Havi 80 élelmiszer háztartás
Havi 20 ezer benzin
Marad 60.
Ebből nem tudom hol lesz ház még új Lexus egyhamar, de biztos igazad van. Az az igazság, hogy még ez is k**va kevés, bár az is igaz, hogy én egyedül élek. Így nehezebb.
Csak a kérdést olvastam el, nincs energiám a válaszokra.
Viszont alapból egy ostobaság. Ez most egy életszerű példa: Egy ismerősöm 500 at keres, Van egy BMW-je persze hitelre, 3 havonta elromlik rajta valami. Legmodernebb telefon, TV, minden jó cucc, persze amit lehet hitelre. Hó végén marad neki. 20 ezer forint.
Én keresek 200-at, normális életmódot folytatok, nem költöm el a pénzt sz*rságokra, akkor cserélem le a dolgokat ha elromlik, nem akkor ha kijön a legújjabb. Havonta félreteszek 100 ezer forintot. Nincs egy forint hitelem sem. Az autó nálam arra való hogy elvigyen A pontból B pontba, és nálam városon belül luxus az autó (vidéki nagyváros) Viszont városok között van értelme sokkal hasznosabb mint a busz.
Akkor te most az első emberre azt mondod, hogy gazdag és a második szegény? Vagy azt mondod, hogy az első a szegény és a második a gazdag? Felfogás kérdése :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!