Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Ti járnátok olyan pasival, aki szegény volt, majd gazdag lett, de megint szegény lett mert szétosztogatta a vagyonát az afrikai éhezők közt?
Amiket leírok, nem kamuk.
Régebben irtó csóró voltam (nem Magyarországon nőttem föl, hanem egy annál szegényebb országban. Ezért amikor BP-re kerültem, csóró voltam). A piacról vettem a hentesnél marhalépet, mert annak kilója csak 250 forint volt. Ez volt az eledelem.
Ami kevéske pénzt kaptam, azokat is könyvekre elköltöttem. Még az aluljárókban „adományt gyűjtő” cigányok is legyintettek és elmentek, amikor meglátták a szakadt pénztárcámat, amiből alig-alig potyogott ki néhány érmécske.
De azóta kockázatvállalási képességemnek köszönhetően meggazdagodtam a múltban és milliomos lettem.
Azonban már eddig is sok pénzt odaadtam az afrikai szegényeknek, mert látom személyesen és tudom, hogy ők még tőlem is sokkal rosszabb helyzetben vannak. Ezért támogatom, az afrikai szegényeket. De félő, hogy el fog fogyni egy idő után a pénzem.
Egy ilyen férfival járnátok, nők?
Férfi vagyok csak, hogy tiszta legyen.
Az afrikai éhezőkön nem tudsz segíteni, kormányok és nemzetközi szervezetek nem tudnak nem, hogy te egyedül. Annyian éheznek ott. Néhány embert "párszor-sokszor" meg tudsz etetni de a gondjukat nem oldottad meg. Ha elfogy a pénzed ők pont ott lesznek mint előtted. Ezért hülyeség úgy segíteni, hogy saját magadat is lenullazod közben. Kell lenni egy egészséges határának ennek is. Ha annyira ügyes voltál ahogy állítod akkor, hogy, hogy nincs olyan befektetésed ami "hozza" a pénzt? Egy biztonsági valami legvégső esetre. Mert ha nincs akkor az arra utal, hogy bár meg tudtad keresni a pénzt de nem tudsz hosszútávon hatékonyan gondolkodni. Ezt támasztja alá az is, hogy már magad is érzed fogyóban a pénz de még most sem állsz le. Magadat még megmenthetnéd így pedig senkit nem fogsz, te is ott végzed ahol azok akiken segíteni akarsz.
Az is érdekelne, hogy miért a kérdés? Miért most gondolkodsz nőn, amikor gazdag voltál, biztonsagot adhattál volna egy nőnek, családot alapithattál volna akkor elmentél szétszórni amikor látod elfogy akkor kellene egy nő? Hogy eltartson mert te már elég jót cselekedtél a földön most valaki ezt "adja vissza"?
A következő :te néger vagy? Vagy miért afrika? Itthon nincs éhező, rászoruló? Miért tök idegeneket mentesz a saját "fajtád " helyett. Hány néger jön Európába adakozni, menteni? Akinek ott van pénze az is szarik a tobbire, nincs szociális érzékük. És legtöbben nem is tesznek semmit saját magukért. Emlékszem Palik Laci első Dakar versenye után megkerdezték egy interjúban őt, mi az ami legjobban szembeötlő neki Afrikában, azt mondta: hogy ott senki nem dolgozik. Ülnek a viskók előtt, táncolnak, nézik a naplementét de meg nem művelnék a földet. Nyilván ez általánosítás de nagyjából így van. Miért mi mentsünk meg olyakat akik saját magukért nem tesznek? De ez csak költői kérdés volt.
Szóval nőként én nem kezdenék veled.
"kockázatvállalási képesség"
Kockázatvállalási képesség nem létezik. Mindenki képes kockázatot vállalni.
Kockázatkezelési képesség viszont van. Ha valaki képes kockázatot kezelni, az tőzsdei vagy devizakereskedéssel bármennyi pénzt képes csinálni.
Nem vagyok rasszista, nem azért mondom, de tényleg nem értem, miért nem itthon csináltad.
Miért nem adtad a pénzt a kórházaknak? Vettél volna gépeket, mentőket, vagy csak slozipapírt.
Miért nem építettél hajléktalanszállókat, elzárható szobákkal? Miért nem vettél házakat azoknak a szerencsétleneknek, akiknek árvízkor elmossa a vályogházukat a víz?
Egy szóval sem írtam, hogy más nővel szeretném eltartatni magamat. Az igazat megvallva ha lenne majd nőm, neki is szívesen adnék a pénzemből. De én nőtől nem fogadok el egy forintot sem, mert megalázónak tartanám, hogy ő tart el engem. Tehát ha majd mondjuk csöves leszek és az utcára kerülök, akkor sem fogok elfogadni egy forintot sem a páromtól (már persze ha addig nem hagyna el), mert nekem megalázóbb lenne a büszkeségemnek, hogy a párom tart el mint ingyenélőt mintsem, hogy az utcán lakjak.
Azért pont Afrika, mert úgy hozta az élet, hogy ide kellett jönnöm.
Meg azért is, mert Magyarországon nincs igazi szegénység. Az emberek olyan dolgok miatt nyafognak, hogy nincs meg nekik, amik itt az átlagembereknek sincsenek meg. Például otthon ha valaki nem mehet nyaralni, mert nincs pénze rá, akkor sír, mert az élet kegyetlen vele, ellenben itt meg ha valakinek van pénze elég ételre, akkor az már ujjong, hogy jó élete van.
Meg nehéz komolyan venni azokat a szegényeket, akik ha megkapják a segélyt, akkor az első dolog, amit vesznek az az alkohol és a cigi. Amikor pl a hentestől vittem haza a maradékot, és az elvileg szegény cigányok meglátták, hogy én ezt eszem akkor undorodni kezdtek és megkérdezték, hogy "én ilyenek meg tudok enni?" míg itt ugyanazért az ételt az emberek ínyenc csemegének tartanák és örülnének ha ehetnének ilyet, nem pedig finnyáskodnának mint a magyarországi "szegények". A kedvencem meg az, amikor panaszkodnak az emberek, hogy mennyire nincs pénzük, de a háttérben ott virít a plazmatévé.
Rosszak a kórházak itthon? Akkor mit mondjanak azok az emberek, akiknek még kórház és egészségügy sincs a városukban?
Mellesleg ha te #12-es is annyi pénzt kapnál mint amennyit az afrikaiak kapnak a munkájukért, akkor neked sem lenne semmilyen motivációd dolgozni.
A földet meg azért nem művelik, mert nem tudják. Mi sem azért műveljük a földeket ilyen magas szinten, mert csak úgy a semmiből nekiálltunk művelni. Ezt mind megtanultuk. Vannak itthon mezőgazdasági egyetemek, traktorok, kombájnok stb, amiket mind megtanulunk kezelni.
De Fekete-Afrikában nulla oktatás van, senkinek nincs lehetősége megtanulni ezeket kezelni. Azért nem művelik a földeket, mert nem tudják. Nem volt lehetőségük megtanulni. Amit használni tudnak, az megreked mondjuk egy rozsdás kapánál. Tehát ha mondjuk az amerikaiak nem költetének dollármilliárdokat "demokrácia-segítő" szabadságharcosok felfegyverzésébe (mint pl Pat Robertson az Lord Resistance Army-ra stb) hanem azt a pénzt mezőgazdasági iskolákra költenék, ahol a négereket megtanítanák földet művelni modern eszközökkel, akkor most senki nem éhezne Afrikában.
Nem. Több okból kifolyólag:
- irtó erőltetetten, nyálasan, hatásvadász módon fogalmazol... szakadt pénztárca néhány kipotyogó ÉRMECSKÉVEL... (azt hiszed, választékosan, szépen fogalmazol, pedig nem)
- aki ennyire nem figyel oda a saját jólétére, az majd a párja jólétére oda fog figyelni? (és nem, nem azt várom el, hogy eltartsanak, hanem hogy ne húzzanak le a posványba)
"nehéz komolyan venni azokat a szegényeket, akik ha megkapják a segélyt, akkor az első dolog, amit vesznek az az alkohol és a cigi"
Téged meg túlságosan is könnyű komolyan venni, amikor nem látod át, hogy a gyerekeik száraz kenyérnek jobban örülnének, mint a te ködös afrikaid a mócsingnak. És ezek a megoldható helyzetek, amik fölött hozzád hasonlóan elnéz mindenki. Tudom, mert így kellett felnőnöm.
Nem nézem el. Igenis tisztában vagyok vele, hogy a roma gyermekek is nap mint nap szörnyű dolgokon mennek keresztül, csak mert a szüleik olyanok amilyenek (tisztelet a kivételnek). De sajnos az a probléma, hogy Magyarországon nem is akarja a hatalom ezt megszüntetni, felülről akadályozva van a roma emberek felzárkóztatása. Szimplán hatalmi okok miatt, mert ha nincs egy buta iskolázatlan réteg, akkor nem lesz kiknek megvenni egy zsák krumpliért a szavazatát. Afrikában ugyanez az helyzet. Ha egy vezető függetleníteni akarja országát és megerősíteni, akkor a külső hatalmak szimplán megöletik. A történelemben mindig is kellettek legyenek iskolázatlan szegény tömegek, akiket aztán kenyér és cirkusz ígéretével sakkban lehet tartani. Ez ellen pedig harcolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!