Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, mi a tervetek ebben a megváltozott társadalmi helyzetben?
"ja, egyre több nőnek van büfészakos diplomája."
Nekem speciel mérnöki van, es messze nem voltam egyedüli nő a szakon.
Ilyenkor mindig benyogi ezt valaki, mintha a diplomás férfiak mind nehéz szakon vegeztek volna.
Én sose foglalkoztam ilyennek. Két diplomám van, dolgozok, jól keresek és a párom most végez BSc-n.
Klasszista és fasiszta dolognak tartom azt, hogy a diplomás a jó parti, nem minden tehetséges fiatalnak van lehetősége tanulni. Pl. az én párom népírtás elől menekült a családjával külföldre és íratkozott be egyetemre egy harmadik országban, nem érzi hazájának egyiket se a három ország közül, én meg magyar középosztálybeli családból valóként kb. bele volt az ölembe dobva a két diploma, de fele annyi fogalmam nincs a túlélésről vagy empátiáról vagy a nehézségekről, mint neki.
Arról nem beszélve, hogy a diploma nem jelenti azt, hogy az illető értelmes, érzékeny és hűséges is. Tudom, milyen csoporttársaim voltak, lusta, mások munkáján élősködő haszontalan alakok, de a Pistikének két diplomája lett, biztosan nagyon okos lol. Nem az, csak elég ember rakott alá türelmet és támogatást, hogy lediplomázzon.
A tanítóképzősök is diplomázottak, de legtöbbjük kb. a Schobert Norbi életmódkönyve, Lovasszínház Jimmy musical-bemutatója meg NLCafé színvonalon mozog
Ebben sajnos van valami.
Tizes hozzászóló vagyok, én is tanárként dolgozom, és valóban kevés kolléga olvas szépirodalmat, vagy komoly filozófiát, de azért arányaiban többen, mint egy boltban vagy építkezésen. És szinte mindannyiunknak van igénye a színházra, múzeumokra, kiállításokra, vitaestekre, és akad közöttünk bőven aki remek művészeti hobbikat űz. Én szívesen ismerkednék tanárral vagy könyvtárossal, mert akkor is nagyobb az esélye kifogni egy művelt embert, mint a gyártósoron. De ennek a lehetőségét sem zárom ki.
Amúgy aki azt írta, egy informatikus más téren művelt: a szaktudást ne keverjük a műveltséggel. Senki sem érthet mindenhez. Mindenkinek van egy szakja, amint végzett, amihez ért. Az pedig, hogy mennyire ismeri és érti!! valaki a világirodalmat, történelmet, filozófiát, milyen földrajzi ismeretei vannak, látja-e az összefüggésket a világ eseményeiben, ezt nevezhetjük műveltségnek. És valamilyen szinten mindenki rendelkezik ezzel. Csak nem mindegy, hogy mi a forrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!