Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van az, hogy a kapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy a kapcsolatok többsége semmitmondó érdekeken alpulnak és nem őszinte érzelmeken?

Figyelt kérdés

Ha őszinte érzelmet érzek valaki iránt, akkor azt taszítom. Ha valakit nem szeretek csak úgy elvagyok vele, azt bevonzom.

Nem értem, miért ilyen a világ, hogy az őszinte érzelmeket bünteti?!

A kapcsolatok,amiket magam körül látok többségében felszínes érdekkapcsolatok. Ha valaki csak érdekből keresi egy másik társaságát az egy cseppet sem riasztó. De ha érzelmeket érez iránta, akkor "jaj segítség, ez megőrült". Ha érzelmekkel fordulnak felénk az elriaszt minket, bezzeg ha ki akarnak használni, akkor helybe megyükn a pofonért.

Miért olyan ritka,miért olyan kevés az olyan kapcsolat, ahol a felek ténylegesen szeretik egymást és őszinte érzésik vannak egymás felé?

2019. szept. 29. 13:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi! Nekem a házasságom ilyen. Valójában tök frankón működik minden, mint egy jó üzleti vállalkozás. Az érzelmek meg megbeszélés szerint.
2019. szept. 29. 13:42
 2/8 A kérdező kommentje:

De majdnem minden házasság ilyen, a szüelimé is, az ő barátaiké is. És barátaim kapcsolatai is iylenek és ők azt mondják, h ez a normális és nem kell itt érzelgősködni, hanem el kell fogadni, hogy így működnek a dolgok.

Most komolyan velem van a baj? Mert úgy veszem észre, h kisebbségben vagyok a véleményemmel, h inkább nem jövök össze senkivel, amíg nem találok olyat, akivel tényleg szeretjük egymást. Sokan azt mondják, h álomvilágban élek.

Az a baj, hogyha valaki iránt érzek valamit,akkor sokkal hülyébben viselkedem és ez taszítja őt és sokkal szívesebben megy egy olyan érzéketlen manipulátor karjaiba, aki csak úgy tesz mintha szeretné,de közben meg nem.

2019. szept. 29. 13:45
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

Nem veled van a baj. A világ jelenleg a felszínességet, látszatot díjazza. A facebookon meg instagramon meg amerikai filmeken felnőtt, családjaik által elhanyagolt fiatalok olyan párokat keresnek maguk mellé, akivel lehet utazni, akinek csillogó az élete, jól áll anyagilag, sok külföldi fotója van a közösségi oldalai albumában, meg frappáns társasági ember. Magyarán ma a filmsztár-lét az etalon, mert egy ilyen élményközpontú világban élünk. Csak nem ettől lesznek boldogok az emberek és kiegyensúlyozottak a kapcsolatok. A családok feladata lenne, hogy ránevelje a fiatalokat, hogy a hűség, türelem, szimpátia, jólneveltség és jó család mennyivel fontosabbak hosszú távon. Ezt ma senki nem végzi el. Azonkívül a magyar emberek általában elfojtanak, nem feldolgoznak. Vagyis a saját korábbi sorsuk rabjai, újra és újra ugyanazokat a mintákat követik és nem értik, miért nem halad előre az életük.

Keresgélj kevésbé felszínes körökben. Ülj be egy fiatalok által látogatott vallási körbe. Nem kell vallásosnak lenni, mondd, hogy útkereső vagy. Nézd meg, ott milyen embereket látsz majd.

2019. szept. 29. 13:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert mindenki elvárja, hogy legyen már kapcsolata a másiknak. PL.: a szülők presszionálják a kölykeiket az unoka miatt. Meg is szokott lenni az eredménye...

Ne másnak, hanem önmagának feleljen meg az ember.

2019. szept. 29. 14:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert a legtöbb ember érdekember. Igazából ezen nincs mit ragozni, maximum keresgélhetsz éveken vagy évtizedeken át, aztán vagy találsz valakit, vagy nem.
2019. szept. 29. 15:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen világot élünk. Egyébként annyit még hozzátennék, hogy azok a kapcsolatok is, amelyek őszinték, és valódi érzelmeken alapulnak egy idő után átmennek érdekkapcsolatba, megszokássá silányulnak vagy véget érnek. A mai emberek 90% képtelen arra, hogy "megdolgozzon" egy jó kapcsolatért és ne dobjon a kukába mindent aminek már kicsit is baja van és esetleg több időt, energiát kellen rászánni. Ugyanezek okok miatt tart ott az egész világ ahol. Az emberi kapcsolatok is, mint minden más a fogyasztói társadalom jellmező szintre süllyedtek, ahogy kidobjuk a megunt ruhánkat ugyanúgy bánunk egymással is. Mindannyian tárgyak, eszközök vagyunk.
2019. szept. 29. 16:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én marhára nem vagyok érdekember, de a házasságom is egy híg f*s lett. Kiderült hogy a feleségem asszexuális, így egy világ omlott össze bennem. Így, szex nélkül már tényleg felszínes vagyok, semmi értelme hogy a kisújjam is megmozdítsam. Nem, nem a szex miatt, hanem azért, mert nem lett volna szabad neki férjhez mennie, elém kellett volna tárnia azt, hogy bizony az élete hátralevő részében nem akar már szexelni.
2019. szept. 29. 17:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Felesleges a mások kapcsolatát elemezgetned, csak a magadéval törődj. Nekem volt egy 7 éves kapcsolatom, a férjemmel meg 9 éve vagyok együtt. Egyik sem felszínes érdekkapcsolat. A saját párválasztásodért és kapcsolatodért te vagy a felelős.
2019. szept. 29. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!