Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki lány létére csak szakiskolát végzett, de szívesen tartozkodik műveltebb ember közt és örül, hogy hall okos dolgokat, akkor mennyi esélye van összejönni műveltebbel?
Ez dicséretes. Az viszont nem, hogy tragikus a helyesírásod. Én pont ilyen nővel ismerkedtem mostanság, tök aranyos, rendes, de a helyesírása nem a legjobb. Plusz ő korábban kalandozott pasasokkal. Nekem ez a két dolog elvette a kedvem tőle diplomás férfiként. Hiába aranyos, mondjuk töltött galamb is, meg állva a hónaljamig ér. Vonzalom gyilkos kombó ez mind nálam.
Az a baj, hiába van meg sok ilyen embernél a szándék a fejlődésre, tapasztalataim szerint nagy a szellemi szakadék, mert egy kevésbé olvasott, tanult ember nem látja a dolgokat olyan összefüggéseiben, mint egy művelt, tanult embertársa. 31F
Nem ezen múlik, hanem azon, hogy milyen ember vagy valóságban. Soha nem néztem senkinek a végzettségét, ha valaki meg tudott mozgatni, csak azt hogy milyen ember valójában. Egy végzettség annyira elenyésző dolog, hiszen mindig van lehetőség, hogy képezd magad..
24/F
Nekem nem az iskolai végzettség számít. Vannak ennél fontosabb értékek is, tanulni pedig bármikor lehet, neked pedig még ambícióid is vannak, ami mindenképp pozitívum.
Egy diplomás 31 éves férfi vagyok..
Kezdetnek tedd le az érettségit. Utána akarj bárkin élősködni (szellemileg ezúttal).
Tudod, az ezzel a probléma, hogy ha te összejössz egy művelt pasival, és hallgatod az okosságait, meg amit gondol a világ dolgairól, a maximum, amit ki tudsz hozni magadból, hogy visszaböfögöd azt, amit a pasitól hallottál. Mármost az értelmiségi lét ennek homlokegyenest az ellentéte: az ember az egyetemen megtanul információkat gyűjteni, validálni, rendszerezni, új tudás megszerzése érdekében felhasználni, érvelni pro és kontra. Meg még ezer készség és képesség, amire csak az egyetem tanít meg (vagy az élet, de az tovább tart).
Mondok egy kézzel fogható példát. Bocs, hogy politikai, most épp ez jutott eszembe. De lehetne szó akár irodalomról vagy filmekről is.
A tanult/művelt pasid azt mondja egy kocsmai beszélgetés során, hogy a Lölő Orbán strómanja. Te hazamész, legjobb esetben kikeresed az idegen szavak szótárából a stróman szót, majd legközelebb már te hangoztatod ugyanezt. Aztán elmész és leszavazol a fityeszre, mert fogalmad sincs, hogy ez az egy félmondat azt jelenti, hogy kilopják a szemedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!