Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik lépés lenne jobb a jövőre nézve?
Sok gond lehet az együttélésből. Ha beépíted a tetőteret, majd elköltözöl, ott maradnak a szüleid egyedül egy még hatalmasabb házban. Oké, ki is lehet adni, de akarnak ők oda albérlőt? Az albérlő fog úgy vigyázni rá, mintha a sajátja lenne? Ha üresen áll, csak gond van vele. Fűteni/nem fűteni télen? Ha nem fűtöd, dohosodik minden, elfagyhatnak a csövek, ha a vizet leengeded, azonnal elkezd belülről korrodálódni. Ha odaköltözik a párod, netán esküvő is lesz, válásnál jönnek a problémák, főleg, ha közösen hozzáépítettetek, ki kell őt fizetni. Esetleg ez megelőzhető házassági szerződéssel. De ha ő is felújítja, az a korrekt, hogy válásnál kifizeted. Ha kifogsz egy olyat, akkor az illető nem a 100.000 Ft-os felújítást fogja követelni, hanem közli, hogy azzal 1 millió Ft-ot emelt a ház értékén, és behajtja rajtad az 1 milkát.
Oké, ugyanilyen viták lehetnek közös házon is, de mégiscsak más, ha eközben legalább a szüleid otthona nem forog veszélyben és még mindig bármikor hazamehetsz, akkor is, ha kiforgattak mindenedből.
Meg úgy egyáltalán, sokkal jobb közösen épített/létrehozott fészekben/albérletben megkezdeni a közös életet, ahol nem nehéz azt mondani és azt érezni, hogy a "miénk." Nekem ez a véleményem. Ettől függetlenül adósságba én se verném magam, de van 3 millió Ft-od, a párodnak is lesz valamennyi, addig még gyűjtögethetsz is. Én nem kapkodnám el a döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!