Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért beszél sok ember ismerke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért beszél sok ember ismerkedés témában arról, hogy a világ nem fair?

Figyelt kérdés

Egyszerüen nem értem. Valaki elmagyarázná?

Nem tudom értelmezni, a világ nem fair meg nem fair.. A világ pont leszarja szerintem az emberek igényeit.

Plusz azt sem értem mi ez a hülyeség, hogy jár valami. Nem jár semmit! Ha kell valami, azt meg kell szerezni, el kell érni, küzdeni kell érte. Aki nem képes küzdeni, az életképtelen ez a rideg valóság.

Szerintetek gáz a világnézetem?

Nem értem azt sem, hogy sok ember siránkozik, hogy milyen adottságai vannak. Nekem sem osztott túl jó lapokat az élet.

A valóság az, hogy akik rosszabb lapokkal indítanak, azoknak nem hogy jár valami kompenzáció a fair play miatt, hanem 3x-osan kell odatennünk magunkat.

És ebben semmi különös nincs. A világ az ilyen.

Az egész világ szerintem így épül fel. Az állatok között sem az hal éhen, amelyik megsebesül, hanem amelyik képtelen vadat elejteni. Ha képes hozni az átlagot törött lábbal, mert valamivel kompenzál, pl taktikával vagy akármivel, akkor túlél. De ha egy teljesen egészséges állat egyszerűen képtelen elejteni egy vadat. Senkit nem izgat, hogy egészséges e, a világot a legkevésbé sem.

Nekem túl szélsőségesek a nézeteim, vagy itt vannak felnőtt emberek, akik még nem nöttek fel?

2019. szept. 13. 08:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Sokmindenben egyetertek veled, kerdezo.

Sokan pl. azt nem ertik, hogy a "fair" mint fogalom nem is letezik- a vilag nem fair.

A fairseget csak az emberi tudat talalta ki.

A vilag olyan, amilyen- amihez kisebb-nagyobb mertekben alkalmazkodni tudunk.

Es igen, az eletunket alapvetoen befolyasolja, hogy hova szuletunk stb es vagyunk, akiknek az "atlagot" vagy "normalist" elerni is munkaba kerul. (tegyuk hozza, az atlagos is a normalis sem letezik a valosagban, csak, mint fogalom az emberi agyban/tarsadalomban).

pl a 21. szazadban normalis, hogy a furdoszababan van csempe, melegviz.

Nagyon kesoi gyerek vagyok, (a most 80 eves) apamnak maga a furdoszoba is atlagon feluli luxus volt, amikor a hazat epitette.

Nem, hogy a csempe, melegviz...be lett epitve a kad, mosdo, wc...

Aztan, 17 evesen az elso keresetembol bojlert vettem.

Nekem ez luxus- mivel kislany koromtol hideg/langyosvizben furodtem minden nap.

Aztan, ha bejonne valaki aki "atlagos-jo" korulmenyekhez van szokva, a furdoszobankba, atlag alattinak talalna.

Szoval, ez felvet melyebb filozofiai kerdeseket is.

De igen, olyan, hogy fair es jogos vagy jar vmi nem letezik.

2019. szept. 13. 12:14
 12/18 anonim ***** válasza:
46%

Minden fair. A termeszet mindent kompenzal. Csak van, aki a jot nem veszi eszre.

Peldaul incel vagyok. De az IQ-m joval atlag feletti, tobb nyelven beszelek, es olyan helyen elek, amit ti csak kepen nezegettek :)

Mig a batyam, aki tizeneves kora ota meno volt a csajoknal, sok, evekig tarto kapcsolata volt csinos, fiatal nokkel, most eppen azon gondolkodik, hogy szalljon ki a tolokocsibol.

Bizony...

P.S. Ja, en se furdok meleg vizzel. Ahol egesz evben 35°C van, minek a meleg viz :D

2019. szept. 13. 14:06
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ja, en se furdok meleg vizzel. Ahol egesz evben 35°C van, minek a meleg viz :D"

Részemről nem vagy irigylésre méltó. Számomra a mérsékelt égövi óceáni (hűvösebb, kiegyenlítettebb) éghajlat az ideális.

Nagyon nehéz elviselni a gondolatot, hogy nem minden ember egyforma, és ezért nem minden ember vágyik ugyanarra a dologra, ugye?

2019. szept. 13. 16:29
 14/18 anonim ***** válasza:
Az egyen perspektivajabol kell nezni a fennallo helyzetet...
2019. szept. 13. 17:35
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"Miért beszél sok ember ismerkedés témában arról, hogy a világ nem fair?"

Lefordítva kb. azt jelenti,hogy nem én tehetek róla.Nem akarják vállalni a felelősséget a saját életükért.Mindig más a hibás,a sors,a genetika,az isten,a kormány,a másik nem,egyszóval bárki,csak nem ők.Ők "jó" emberek,nekik "jár"a(minden/bármi),alanyi jogon.Összegezve,ez egy önfelmentő szöveg.Ezzel nyugtatják magukat.

2019. szept. 13. 18:52
 16/18 anonim ***** válasza:
52% Hogy te mekkora görény vagy...szerinted a bátyád azért került tolókocsiba, mert népszerű volt a nőknél és az élet így kompenzál? Neked azért nincs nőd, mert egy érzelmi nyomorék vagy.
2019. szept. 13. 20:57
 17/18 A kérdező kommentje:
Szerintem olyan is előfordul, hogy magas IQ-t a világ alacsony EQ-val kompenzálja :)
2019. szept. 13. 21:46
 18/18 anonim ***** válasza:

Azert kerult ilyen helyzetbe, mert picit "tultolta" az extrem sportot. Ami osszefugg a noknel valo (nehai) nepszerusegevel.

Illetve, hogy igy jart, az anyagi helyzete (ami kifejezetten jo volt azelott) is kisse megromlott.

Szoval megint oda lyukadunk ki, hogy a sors egyik kezzel ad, masikkal elvesz. Vagyis mindenkinek megvan a maga keresztje.

Szoval.... Es itt jon a lenyeg.... Az lesz sikeres es elegedett hosszu tavon, aki a sikereit fel tudja aldozni a vilag oltaran. Tehat az onfelaldozas keszsege van tesztelve. Ami nem onfeladas, sokan keverik.

Szoval, ha a csempe nelkuli putri furdoszobabol, budai villaban kotottel ki, ugy tartod tavol a betoroket es a negativ elemeket, ha nem felejted el, honnan jottel, es mint egy jo pasztorkent kezen fogod a sorstarsaidat.

2019. szept. 14. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!