Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vergődnek sokan a mamahotel téma körül, amikor alapból egy mamahoteles ország vagyunk eredetileg is?

Figyelt kérdés

A magyar ember mindig is a szüleivel élt, sőt a nagyszüleivel és dédszüleivel is. 3-4 generáció lakott egy házban évszázadokon át. Még a magyar népmesékben sem volt olyan, hogy a szegény ember legkisebb fia elment és saját egzisztenciát teremtett magának... ilyen szó szerint még a mesében sincs. Pedig hát sok minden van a magyar népmesékben, hogy a szegény legény legyőzi a hétfejű sárkányt, megmenti a világszép hercegnőt, egymaga legyőzi az ellenséges király egész seregét meg hasonlók, de olyan sehol sincs, hogy saját egzisztenciát teremt.

A mai napig nem ismerek a mai magyar valóságban se senkit, aki saját maga gyűjtött volna össze pénz akár egy nyamvadt önerőre. Akinek van saját lakása, mind a szülei, rokonai vették neki, vagy megörökölte. De olyat egyet sem ismerek, hogy valaki a klasszikus értelemben fogta magát és magának teremtette meg az egzisztenciát. Ilyen nincs. Legalábbis ebben az országban nem, de akik kimentek külföldre azok között is ritka. Azok is inkább csak egy fiatal, max egy új BMW-t tudtak virítani önerőből. Lakást azt nem.

Szóval akkor mégis mi ez a mamahotel vergődés?

2019. aug. 2. 16:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%
En sem igazan ertem. Az altalam ismert parok kozosen es szuloi segitseggel teremtettek meg az otthonukat, senki nem gondolta, hogy ez egyedul a fiatalember dolga. Teljesen abszurd ez a gondolat.
2019. aug. 2. 17:36
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy vagy

1.Minimum 40 vagy, ha ez tisztességes úton volt

2.Adócsaló "vállalkozó" vagy

3."Ügyeskedésből" van

2019. aug. 2. 17:36
 13/17 anonim ***** válasza:
35%

:D 10-es vagyok

26éves nő aki tisztességesen végig túlórázta az elmúlt éveket, GYÁRI mezei kis munkásként. Nem nyaraltam, nem cigiztem. Nem szórtam a pénzt. Ennyi a titok

2019. aug. 2. 17:40
 14/17 anonim ***** válasza:
67%

Mi annak idején nagyon kevés szülői támogatással és jó nagy hitellel vettünk egy lepukkant lakást, amit lassan felújítottunk. Most a 4. otthonunkban lakunk. Mindig picit nagyobbra cseréltük az előzőt.

Én nagyon hamar önálló lettem, egy szobát béreltem. A férjem is elköltözött a szüleitől az egyetem alatt, így találkoztunk.

Nem mindenkinél gond amúgy a mamahotel. Van olyan ismerősöm, aki teljesen függetlenül él a szüleitől, bár velük egy házban. Anyagilag, külön van, de egyszerűbb neki így élni. Az én szüleim eléggé féltettek engem, főztek rám, kimosták a ruhámat, gyerekként kezeltek, amíg otthon laktam, így kicsit nehezenbb volt felnőnöm, ezért igyekeztem önállósodni. Többeket ismerek, akik gyerekként élnek otthon a szüleikkel. Ez így szerintem nem egészséges. Ez az, ami miatt sokan nem szívesen kezdenek kapcsolatot egy "mamahoteles" partnerrel. Van egy olyan ismerősöm, akinek az anyukája készíti oda az ebédjét minden nap, mos rá, még a teácskáját is ő szervírozza. 40 éves elmúlt. Ez ciki.

2019. aug. 2. 17:44
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Jó, ez így tisztességes, de ezt nem tudja ám mindenki végigcsinálni. Persze nem a cigimentességre értem, hanem az állandó túlóraparádét. Engem egy idő pszichotikussá tenne ha nincs megállás, csak rohanás mindig.

2019. aug. 2. 17:47
 16/17 anonim ***** válasza:
49%

Párom maga teremtette meg a lakása árát. Külföldön ugyan de segítség nélkül. Jelenleg itthon magán vállalkozó és új autója is van és a családja semmibe nem szállt be. Lehet ha valaki akar.

De senki nem vár el saját tulajdonú ingatlant azt várja a nők egy része hogy külön éljen. Ehhez ott az albérlet akár többed magaddal. És ezt is általában csak 30 év körül "várják el". És egy nőtől szerintem ugyanúgy el kéne várni. Az más kérdés hogy a férfiak többsége nem tarta ezt fontosnak. Szerintem ez olyan mint a mozgás fejlődés. Egyedül pár nélkül is meg kell hogy legyen az igényed az önállóságra és az egyedül önfenntartás ennek egy lépcsőfoka ami nem jó ha kimarad.

2019. aug. 2. 18:07
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Eprom!

"Akinek van saját lakása, mind a szülei, rokonai vették neki" Szóval egy vasuk nincs az embereknek, de mire felcseperedik a Herczegnő, alátolnak egy berendezett lakást autóval a garázsban? Remélem ezt te is meg fogod lépni. Nyomorogsz egy albérletben, mire a 2 gyeereked nagykorú lesz, előhúzol 100 misit és alájuk tolod a lakást autóval. Nézz körül! az emberek 70++ %-a saját lakásban él. Nekik sikerült. Csilliárdos szüleik voltak. Rossz helyre születtél.

2019. aug. 2. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!