Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolat külföldivel. Vannak tapaszatalataitok?
Másfél éve vagyok a külföldi párommal, akinek angol az anyanyelve, és az a közös nyelvünk is. Nagyrészt távkapcsolatban voltunk eddig, de töltöttünk már hosszabb időt együtt élve (3 hónap). Jövő hónapban költözünk össze.
Nekünk/nekem nem okoz gondot, hogy én nem az anyanyelvemen beszélek vele. A kapcsolatunk szuper, mindenben passzolunk, és a más kulturális háttér meg érdekesebbé is teszi a kapcsolatot - gondolok itt a különböző ételekre amiket egymás által megismertünk, új fűszerekre, kifejezésekre és új politikai szemszögre.
Szerintem a kapcsolat minőségét nem befolyásolja, hogy ő más nemzetiségű.
Csak akkor, ha közel lakunk. A távkapcsolat szar. Hülyével a magyarok közül sem jövök össze, szóval a közel anyanyelvi angol alap.
Onnantól meg ugyanolyan, mintha magyar lenne.
Orosz barátom van. Angolul kommunikálunk, a rokonokkal is többnyire sikerül így, vagy tolmáccsal, mert vannak közeli ismerősei a családnak, akik már jól beszélnek magyarul.
Viszont tanuljuk egymás nyelvét, ami egy átlagos kapcsolattól itt eltérő, az pont az, hogy a külföldi akárhonnan jött, nem fog feladni mindent, ami az ő kultúrájának a része, tehát ezekhez a dolgokhoz alkalmazkodni kell valamilyen módon. De a személyisége dönti el, hogy ebből is mit hoz át, mondjuk a vallás nem mindenki számára egyformán fontos, de mondjuk a különböző ünnepi szokásokhoz az emberek nagy többsége ragaszkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!