Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párok, akik a munkahelyükön jöttek össze, ti hogy oldottátok meg a jeleket, a kedvességet, találkákat . Úgy hogy a többiek ne vegyék észre? Hogy lehet titokban épitkezni?
Köszi a válaszokat.
L
A főnököm volt, és a munkahelyen nyolcan dolgoztunk együtt. Egy évig tartottuk titokban. Egyedül voltam egy irodában, Ő is. Napközben dolgoztunk, de egy-egy ölelésre nem okozott gondot beugrani a másikhoz, már ha volt időnk...
Jó kis közösség volt, ezért nagyon meglepődtek a többiek amikor egy év után "színt vallottunk".
Az nem gond,hogy a kapcsolatot építsétek, az már problémásabb ha vége szakad, és továbbra is együtt dolgoztok.Nálunk szerencsére ez nem történt meg.
“Ezt most úgy írod, mint ha a szerelem meg lenne tiltva. Szerintem nincs ilyen a munkahelyi szabályzatban”
Multinál nagyon sokszor borzasztó komoly szabályok vonatkoznak a munkahelyi kapcsolatokra, főleg, ha alá-fölé rendeltségi viszony van. Én találkoztam már olyan helyzettel, ahol a cég helyezett át kollégát, vagy jelezte, hogy valamelyikük távozzon, mert olyan munkakörben voltak.
Ettől még sokan összejönnek, meg sok esetben a céget sem zavarja, de érdemes tudni, hogy bizony gyakran vannak szabályok.
Munkahelyi kapcsolat valóban nincs megtiltva, de ha pl. főnök-beosztott, vagy bármi módon egymástól függő a munka, rögtön előnyt látnak felfedezni benne.
A másik amit írnak is, a munka rovására mehet, legalábbis ezt vélelmezik, ha munkaidőben akár pár percet is együtt töltenek a párok.
A rosszindulatú munkatársak mindent kitalálnak, meg annak az ellenkezőjét is.
“Munkahelyi kapcsolat valóban nincs megtiltva”
Előző munkahelyemen a kollektív szerződésben implicit szerepelt, hogy amennyiben beosztottja, utalványozhat neki, értékelheti a munkáját, ellenőrizheti a munkáját (értsd mondjuk ügyintéző és revizor), stb, akkor bármilyen kapcsolatot azonnal jelenteni kell (elmaradás esetén munkajogi következmények), és a compliance iroda döntése alapján, meghatározott időn belül ezt a függőséget meg kell szüntetni.
Az esetek egy részében ez áthelyezés (ha megoldható), máskor mind a két fél kap egy közös megegyezéses felmondó papírt, és az egyiküknek kötelező aláírni.
Ezeket a feltételeket minden új belépő a munkaszerződésével együtt aláírja.
Ezt azért igen erősen lehet úgy értelmezni, hogy a kapcsolat tiltva van. És nem egy olyan nagy cégnél jártam, ahol hasonló protokol volt.
Amúgy a cégek egyrészt a csalást akarják elkerülni, másrészt, főleg nyugaton (EU-USA) nagyon komolyan veszik a munkahelyi szexuális zaklatás témát, és el akarják kerülni, hogy a pár fél év múlva szakít, az alacsonyabb beosztású meg bepereli a céget, hogy a főnöke kényszerítette a kapcsolatra, félt, a cég meg nem tett semmit ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!