Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vágyak nélkül lehet élni?
3-as. Amit írsz, azt te is csak olvastad (én is olvastam), de semmi több, mint posztmodern iránymutatás arra, hogyan élj egy olyan világban, ahol minden csillog, de szinte mindenki magányos vagy szomorú.
Én meg azt mondom, ha valaki szembemegy a természetes érzéseivel, az ugyanolyan pszichés torzulás, vagy egy szándékos pszichés elnyomás.
Ha valaki azt mondja nincsenek vágyai, az pontosan azt akarja mondani, hogy "a rohadt életbe, én is ember vagyok, tele vagyok vágyakkal, de ez a világ magasról sz*rik a fejemre... hahóóó, én is akarok egy szeletet a boldogság tortájából, de magányos vagyok... itt vagyok, de a körön kívülre száműzött az élet"...stb.
Kérdező! Neked meg az a vágyad, hogy legyen egy barátnőd, de elárulom, hogy a saját gondolataiddal rakod magad a partvonalra. Egyszerűbb siránkozni, nyavalyogni, másokat, a körülményeket okolni, megmagyarázni a bizonyítványodat, mint lépni.
Elárulok egy titkot! Nem jön el a globális, sőt még a személyes megváltód sem! Pontosan olyan életet élsz, mint amilyet a gondolataid, a viselkedésed és a cselekedeteid. Mégis mit vársz így?
Két dolgot tehetsz:
Nyalogatod a sebeid, teóriákat gyártasz, megmagyarázod magadnak hogy te milyen okos és jó ember vagy, de hát ez a világ nem értékeli a zsenialitásodat...
Vagy pedig összeszeded magad és abbahagyod a pityergés. Elkezdesz olvasni, elkezded fejleszteni magad minden téren!
Az első variáció egy nagyon kényelmes semmittevés, nyakig ülni a langyos fosba. A második variáció meg rengeteg energiát, kitartást követel meg tőled.
Amíg az elsőnél egy orbitális nagy nulla ember maradsz, addig a másodiknál egy energiától, önbizalomtól repdeső sikeres ember.
Válassz! Nem nekem, magadnak. Az életet mindenki önmagának éli. Ha te saját magasról nem tudsz pozitív véleményt alkotni, akkor szerinted a többi ember mit tegyen?
Még mondok valamit! Tudod mi a legdrágább kincs az ember életében? Az IDŐ! Te hogy bánsz a saját időddel? Ahogy megszülettél, elindult a visszaszámlálás!
Szóval a te életed, úgy cseszed el ahogy csak akarod.
Szó sincs itt semmiféle elnyomásról. Valójában a vágy maga egy elnyomása.
A vágy valójában azért jött létre, hogy a vágyak hajkurászásának segítéségével az egós elme elnyomja azt a mértéktelen fájdalmat és szenvedést, amit pont hogy az ő létezése okoz. A vágy valójában 100%-ig emberi sajátosság, ugyanis nincs még egy élőlény a földön az emberen kívül, akinek vágyai lennének. A földet elpusztító fogyasztási őrület is egy vágyalapú rendszer. Látsz ilyen rendszert az állat vagy növényvilágban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!