Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi lehet a dolog mögött? Bővebben lent
A szituáció : van egy lány aki az osztálytársam most már 4 éve. Első látásra megtetszett és az évek során beleszerettem. Sajnos a középsuli eleje óta pasija van. Tudtom szerint semmi gond nincs közöttük, minden rendben megy. Én egy elég közvetlen és központi figura vagyok , elég könnyen ismerkedek ,kivéve ha az illető bejön .A vak is észrevette már akkor, hogy nekem nagyon tetszik és biztos vagyok hogy ő is tudja ezt már 9.óta ( minden szülinapjára kapott tőlem egy kis apróságot , nőnapkor és bármilyen osztályon belüli virágadáskor én adtam neki a virágot ,szóval ha 9.óta nem is az évek során rájöhetett) . Kicsit mintha az első évben távolságtartó is lett volna velem (gondolom e miatt). Később viszont egyre jobban lettünk ,imádja a poénjaimat és volt rá példa hogy komolyabb dologról is beszélt velem (ez mondjuk annyira nem sűrűn fordult elő). Most az utolsó évünkben sokszor kereste a társaságomat és kb minden nap beszélünk Facen a legtöbbször pedig ő ír(ha mást nem egy egy meme-t vagy zenét küld). A pasijáról viszont soha nem beszélünk . Lényeg a lényeg nem igazán tudom ,hogy ezek a dolgok mit jelenthetnek .Kettőnkről még soha nem beszéltünk hogy mi lenne ha... ÉS nem is akarok mert csak bekavarna ,vagy elveszíteném.Úgyis jól tudja, hogy ha nem lenne barátja akkor egy szavába kerülne összejönni velem , úgyhogy azt a lehetőséget kizárnám hogy engem választana a barátja helyett .Amúgy is szétbarmolni egy 4 éve jól működő kapcsolatot nem szeretnék és valószínűleg nem is bírnék . Esetleg egy "B" tervként tarthat számon, ha valami rosszul alakulna a barátjával akkor ott leszek majd én ? Vagy csak szimplán barátként gondolna rám ?( én ezt mondjuk nem tudnám megtenni egy csajjal hogy 4 éven át ilyen közel tartom magamhoz úgy ,hogy soha nem lehetne köztünk semmi és neki pedig bejövök , mert tudom hogy ez hogy fájna neki .Ilyen esetben én vagy tisztáztam volna vele a dolgokat , vagy megszakítottam volna a kapcsolatot már rég) Kíváncsi vagyok hogy ti hogyan látjátok a szituációt . Tudom ,tudom nagyon egyszerű válasz az :engedd el és elfelejted . De ő az a lány akire nevetve várok még 4 évet ,ha tudom hogy később lehet köztünk valami .
19/F
Fuuhh, hát nem semmi, hogy eddig vársz rá 🙌
Én úgy csináltam, hogy egy hónapig gondoltam, hogy barátság lehet. Aztán inkább talizgatni hívtam a lányt meg ilyenek. Jött is. Aztán végül megmondta, hogy nem lehet köztünk ilyesmi, csak barátság. Felőlem meg nem lehetett csak barátság, így meg kellett szakadnia a kapcsolatnak.
Szóval nem sok értelme van annak, amit te csinálsz, hogy csak állsz egyhelyben, és csak vagy, és nem jutsz előbbre az életben. Csak sóvárogsz...
Vagy szerezd meg a lányt, vagy mondj le róla, és keress mást!
Szerintem.
Égy csak tékozlás. Sajnos nem úgy vagyunk összerakva, hogy ki tudjuk kapcsolni az ösztöneinket. Eldughatjuk hátra, de attól még ott van. És szereted és vágysz rá. De sosem lesz...
biztos vagy benne, hogy tudja, hogy még mindig tetszik neked? 4 év sok idő, simán hiheti azt, hogy már rég túl léptél és most már csak barátok vagytok és ennyi, semmi több
nem ismerem a lányt, magamból indulok ki, de szerintem ez is egy lehetőség
amúgy ha nem tudsz csak a bartja lenni, érdemes lenne tisztázni vele a helyzetet, mielőtt feleslegesen vársz rá még évekig
Szia! Velem is kb. ez volt, csak én vagyok a lány, és a fiúnak volt párkapcsolata. Nagyon sokáig húztam a dolgot, mindig ott voltam neki. Utólag, évekkel később el is mondta, hogy tudta, vagy legalábbis nagyon sejtette, hogy odavagyok érte. De annyira nem volt magabiztos, hogy 100%-os legyen benne, pedig a vaknak is feltűnt: tehát, tényleg nem biztos, hogy a lány tudja. Erre vagy erősen utalnod kell, megmondanod, vagy... itt jön a kettes opció: én egy idő után megelégeltem, hogy ugyan van barátnője, mégis olyan minőségi időt töltött velem, mint egy kedvessel, de mégsem én kellettem neki. Akkor azt mondtam, ne beszéljünk egy darabig, mert én ezt nem bírom. Mert szeretném, hogy barátok legyünk, de ahhoz nekem helyre kell tennem dolgokat magamban. Tehát, dönthetsz amellett is, hogy csak barátok maradtok, és akkor viszont erősen erre kell koncentrálni. Az is érdekes tapasztalat lehet, hogy keres-e, hiányzol-e neki, leesik-e neki a tantusz, hogy te vagy igazi és nem a mostani párja. Én ebben reménykedtem - nem így történt. Annyira nem, hogy ők már házasok, és már én is, mással. :) És sokkal jobban jártam. :D De amikor kapcsolatom lett, akkor tudtam tényleg barátként kezelni, és lehullt a rózsaszín köd is, így megláttam a negatív tulajdonságait is. Nem sokat ugyan, de azok közül volt olyan, ami miatt tuti, hogy mindig gondok lettek volna köztünk, és nem viseltem volna el vagy ő engem.
Bocsi a litániáért... szóval a szünet is jó lehet sok mindenre.
De őszintén szólva, ha te kellenél neki, mégha ő maga sem tudja igazán eldönteni, hogy a mostani párja az igazi vagy te, akkor is mutatna feléd valamit, nem? Ha te kellenél neki, valamit tenne. Legalább vívódna.
Szóval én is azt tanácsolom, hogy valahogyan járj a dolog végére, mert ez így nagyon rossz. Magadtól is elveszed az éveket.
Tegyük fel, 4 év múlva ő lesz a párod, az alatt a 4 év alatt is lehet olyan barátnőd, akivel jó tapasztalatokat szerzel, amik hozzájárulnak a jellemfejlődésedhez. Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy lehet, hogy jobbat is találsz nála, de tudom, ez most elképzelhetetlen. Lépj! :)
Megértem, hogy nem akarod 'beégetni' magad azzal, hogy kitálalsz neki. Én a helyedben felhoznám valaminek a kapcsán a párját, ebben nincsen semmi, lányként mondom mindig beszéltem a srác haverokkal/barátokkal a páromról ha szóbajött.
Ha szívesen beszél róla, ugyanúgy mint bármi másról, akkor okésak köztük a dolgok, nem kell neki kitálalni, de azt így el is engedheted. Akkor csak barátként néz rád. Tarts tőle távolságot, stb, amit a többiek is írtak, mert lehet hogy most úgy érzed, nem nagy ár, de a fiatalságod éppen most szalad el melletted, amikor élményeket szerezhetnél, akár még boldog is lehetnél más mellett, te pedig csak úgy hagyod veszni ezt az időt. Ne tedd, később nagyon meg fogod bánni. Plusz, azt mondom, hogy ha nektek igazán együtt kell lenni, akkor feleslegesen vársz rá, mert úgyis úgy alakulnak majd a dolgok, hogy egymásra találjatok :)
Nade a második verzió, ha nem nagyon akar beszélni a párjáról, az esetleg reménykedésre adhat okot. Akár egyébként nyíltan rá is kérdezhetsz, hogy minden rendben van-e köztük, stb. Mert ha nem, akkor elképzelhető, hogy azért került mostanság közelebbi viszonyba veled, hogy legyen hova 'átnyargalnia' a süllyedő hajóról. Ez esetben lehet, hogy érdemes bepróbálkozni nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!