Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik, hogy 15 év házasság után még mindig szerelemmel szeretjük a párunkat? Ha nem is szerelemmel, szeretettel?
Én már a páromra csak úgy tudok nézni,mint lakó társra.Idegesít a viselkedése,a stílusa,a humora,ahogy öltözik.
Megcsalni nem akarom,de félek ,hogy az eddig volt szeretet és tisztelet is végleg oda lesz
A kérdésedre válaszolva, igen, létezik, de persze ez sok mindenen múlik. 18 éve élek a párommal, 14 éve házasságban. Szerelmesek vagyunk egymásba. Rózsaszín köd már nincs, ismerem minden rezdülését, tudom mikor mire hogy fog reagálni. De a szerelem nálunk megmaradt! Fogalmam sincs min múlik ez, az az igazság. Sokáig azt gondoltam, hogy biztos nekünk azért van meg, mert mindent megbeszélünk, odafigyelünk egymásra, és vállaljuk a vitákat, ha olyan a helyzet, nem "gyűjtögetjük" a haragot, és képesek vagyunk bocsánatot kérni, és beismerni, ha hülyék voltunk. Nyilván ezen is múlik. Ami még fontos, hogy mindketten akarjátok. CSak az egyik fél nem elég. ÉS van akinek így sem működik valamiért. Na az nem tudom, hogy min múlik...
Én nagyon hálás vagyok minden esetre.
Igen, ahogy írják is, biztos,hogy van ilyen. De szerintem a hosszabb kapcsolatok/házasságok alatt a szerelem átalakul szereteté. Jobb esetben. Roszabbikban esetleg félrelépésekkel őrzik meg a valamennyire összetartó szeretetet, még rosszabban, elviselik egymást.
Attól is függ,hogy a házasság évei alatt mit él át együtt a pár. Ha anyagilag, egészségileg, rossz családi háttérrel,esetleg problémás gyerekkel tarkított a kapcsolat nagyobb esély van a súrlódásra, vitákra, feszültségre és ezzel együtt a szerelem tompulására.
Mindenki házasságában van nehézség, de körülöttem is vannak olyan párok akiknek könnyebb az élete, és olyanok is sajnos, akiknek minden téren nehéz. A problémák ugyan összetarthatnak, de ehhez nagyon toleránsnak kell lenni és hasonlóan gondolkodni.
Remélem hogy igen.
Talán a következő házastársam jobban választom ki.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!