Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Valóban okosabbak a nők a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban okosabbak a nők a férfiaknál?

Figyelt kérdés

Egy lelkes feminista a következőt írta a topicomba:

"Azt gondolom, hogy a mai nők sokkal okosabbak, mint a szüleink voltak, és még a férfiaknál is. Ugyanis mióta kijöttek a konyhából, azóta dupla olyan energiával képzik magukat, mint a férfiak. Nem csak az IQ-juk magasabb, de az EQ-juk is. Ami szerintem nagyon fontos. Szóval a mai nők lassan fényévekre vannak a férfiaktól. Egy nőnek szerintem ma 10x több feladata van, mint egy pasinak, de a lényeg, hogy sokan 10x többet is teljesít. Szóval én büszke vagyok a nő társaimra."

Nos, ez egy normális válasz volt az eredeti kérdésre, viszont pár pontba lereagálnám:

1. Nyilván a mai nőknek lehetőségük van okosabbnak lenni a szüleiknél, mivel az emberiség tudása nőtt. Más kérdés, hogy ki mennyire él ezzel a lehetőséggel, és mit ért "okosság" alatt. Az átlag nő jól beszéli az idegennyelveket, viszont alapvető természettudományos ismeretekkel nem rendelkezik, tehát nem érti az anyagi világot. Ebből fakadóan ezoterikus, kicsit sem csoda, hogy a női magazinok tömve vannak horoszkópokkal, vagy hogy a pünkösdista felekezetekben számos nő megtalálható. Több férfira is igaz ez, azonban a tudomány területén több vezető tekintélyes tudós is férfi nemű (pl: Krauss, Venter, Dawkins, Cox). Bár több nő is PhD fokozatot szerzett, de inkább a háttérben dolgoznak, és nem jönnek elő óriási felfedezésekkel.

2. Az viszont mindenképpen igaz, hogy a nők ma talpraesettebbek, életrevalóbbak, mint a férfiak többsége. Keményebb jellegűek, miközben számos pasi elpuhult. Az IQ szintet illetően nincsenek adataim, az öröklődés kérdése, szóval nem hinném, hogy a konyhából kijövetel ezen valamit változtatna (bár ha azt értik rajta, hogy az öröklött IQ-t maximálisan kihozzák önmagukból az érthető. Az EQ-t illetően meg mindenkét nem alacsony szinten van, a nőkre ez különösen igaz hiszen - a lázadás ellenére tény, - hogy az érzelmek irányítják őket. Egyesek ezt beismerik, mások nem. Max a "fiúslányok" kivételek, de azok az esetek egy részében nem is heterók, hanem leszbikusok, és a kapcsolatukban ők "a férfi", tehát egészen másképp működnek.

3. 10x-szer jobban teljesít... Legyen így, bár ez csak a lúzer pasikkal szemben kibaxás, nekem sosem volt az, mivel olyan körben mozgok, ahol 120%-al végzem a munkám, legyen az lényegében bármi.

2019. márc. 8. 10:24
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Az érzelmi intelligencia kérdésén kívül mindenben egyetértek veled. A nőknek kimutathatóan magasabb a beleérző képessége és szociális érzéke, mivel szükség van ezekre a tulajdonságokra a gyerekneveléshez. Tehát EQ-ban a nők vezetnek. Ami az IQ-szintet illeti, a férfiak jóval szélesebb tartomanyban mozognak, tehát sokkal több a kiemelkedően intelligens férfi, de a kiemelkedően hülye is. Ha tehát az intelligenciát klasszikus értelemben veszed (matematikai gondolkodás, logika, tárgyi tudás), akkor a férfiak javára billen a mérleg. Ha hozzáteszed az intelligencia egyéb típusait, ott már átnyaltabb a kép.
2019. márc. 8. 12:29
 22/36 anonim ***** válasza:
Csak ezt hitetik/hitetjük el velük, hogy örüljenek és csendben maradjanak.
2019. márc. 8. 12:50
 23/36 anonim ***** válasza:

Igen.

Több ismerősömet a nő kiba..ta a lakás -házból az ügyvédnő segítségével amiben a nőnek egy forintja nem volt. tudsz hasonló példát a környezetedől? Ellenkezőt?

2019. márc. 8. 14:13
 24/36 anonim ***** válasza:

11:22

"A nok szorgalmasabbak"

Az egyetemen - Informtika - Eminensek voltak. A szakmában, ahol dolgozom viszont erős poecsszag van. A munkahelyemen 1 db. nő nincs. Kettőt ismerek akiokos és megtudott maradni a szakmában. 95% kikopott.

2019. márc. 8. 14:18
 25/36 anonim ***** válasza:
#24: Ezt megerősítem részben. Ismerek 4 infós lányt. Egyetemen nagyon jó szintet hoztak, aztán munkában koppantak.
2019. márc. 8. 14:20
 26/36 A kérdező kommentje:

15-ös:

Egyetemista lányokról beszélsz nekem, amikor azok egy része valamelyik neoprotestáns szektában hallelujázik (az ugyancsak egyetemista pasik mellett). Ismerek olyan egyetemista lányokat, akik tagadják az evolúciót, holott biológia szakon vannak. Mit érnek a nagy szorgalmukkal, ha egyszer ugyanolyan ostobák maradnak az egyetem után, mint előtt voltak? Ha már példát hozol, akkor legalább legszűkítenéd a kört, nem pedig egzakt értelemben határoznád meg.

2019. márc. 8. 14:55
 27/36 A kérdező kommentje:

@21

Nyilván a férfiakra jellemzőbb a logikus gondolkodás - mármint klasszikus értelemben, mert manapság számos pasi csajként rinyál - míg a nők érzelmesebbek. A nők jobban ismerik a testbeszédet is egyébként, de ez nem az ő érdemük, hanem az evolúcié, ami az anya-gyerek kapcsolat miatt adatott nekik. Tehát elismerem, hogy van, amiben a nők jobbak.

Őszintén szólva nincs sok fogalmam az EQ-ról. Amennyire én tudom, az érzelmi intelligencia azt jelenti, hogy valaki mennyire tudja kontrollálni az érzelmeit. Ha azt értjük rajta, hogy valaki mennyire empatikus - ami mások érzelmeire való ráhangolódást jelent - akkor a mai 21. századi női generáció megbukik ezen a szinten. Kamaszkoromtól csajozok, és a sok tapasztalatom alapján azt látom, hogy a nők csak azokkal empatikusak, akik fontosak nekik (pasijuk, barátnők, család stb...), az emberek többségét nagy ívben leszarják. Mármost, ha ez így van, akkor semmiképpen sem empatikusak (legalábbis többségében biztosan nem), mert az empátia számomra azt feltételezné, hogy az alapvető viszony az embertársak felé az, hogy odafigyelek rájuk, és igyekszem megérteni a helyzetüket.

Egyébként hozzáteszem: Az alapnézet nálam az, hogy nem állok kifejezetten sem a férfiak, sem a nők oldalán.

2019. márc. 8. 15:06
 28/36 anonim ***** válasza:

Az IQ férfi ágon öröklődik.

Noha a kikristályosodott IQ lehet a túlképzésből fakadóan a nőket helyezné előtérbe, azonban a fluent rész genetikai vonzata ezt szépen kiegyensúlyozza.

Az EQ-ról pedig; motiváció kérdése az egész. Az, hogy valaki hajlandó e felvenni a másik nézőpontját, veszi e a fáradtságot az érzelmi odafordulásra, stb... lényegében elhatározás kérdése. Ezért az efféle érzékeket mérő tesztek során nincs lényegi nemi különbség.

A talpraesettség pedig a szocializáció függvénye. Az előzőhöz hasonlóan, motiváció kérdése.

2019. márc. 8. 16:02
 29/36 anonim ***** válasza:

hát ez inkább ilyen agresszív feminista... férfi vagyok és az hogy kinek mennyi feladata van az változó életkor munka családi háttér alapján (de a nem az pont nincs köze hozzá) egy részt azért is nagyon agresszív ez az egész mert

1. a nők azért maradtak a konyhában mert az evulució alapján sokkal jobban meg állták a a helyüket mint a férfiak, a nők azért nevelték otthon a gyereket mert olyan hormonok szabadultak fel benne amik még jobban ragaszkodtak a babához pl ahogy az anya állatok védik a kicsinyüket, másrészt a történelem tele van olyan nőkkel akik nagy dolgokat vittek végbe, a középkorban sok olyan volt aki még lovag is volt sőt a vikingeknél még a nők is harcoltak... ez csak pont a tudás hiánya hogy a nők mindig otthon voltak...

2. szerintem ma már nagyon olyan kevés ember van aki lenézi a nőket legalábbis az én generáciom mind oda van értük (értitek :D) ahogy elnézem inkább a rasszok a döntő szerepek...

3. az intelligenciának több fajtája van e közé tartozik az iq és az eq az hogy most ki mennyire fogékonyabb a másikra az személytől függ nem nemtől, mellesleg van még egy csomó másik intelligencia

4. és ha már iq igen a nők többségében valamivel okosabbak de csak átlagosan a férfiak tényleg vagy nagyon buták vagy nagyon okosak mig a nőknek van egy átlagos eszük de persze vannak kivételek is de mint a férfi feltalálok, tudosok többen vannak minta női tudosok

5. sok olyan nőt láttam aki nagyon nincs fényévekre ugyan olyan prűd vagy épp r i b a n c sok azt is eljátssza hogy az ilyen régi illetlen formát veszi fel azaz mutogatja magát az intim részeit csak hogy felfigyeljenek rá és akképpen is viselkedik csak mert figyelemre vágyik, nos az ilyen nagyon undi tud lenni!

hozzá teszem mindegy hogy mi vagy ki vagy megkülönböztetés mindig érni fog mindenkit

vagy azért mert más a bőröd színe, vagy épp mert külföldi vagy-más nemzetiségi, más a hajad színe-frizurád, férfi-nő vagy, más a gondolkodásod, vallásod, érdeklődési köröd, érték rended, társadalmi helyzeted, származásod, gazdag vagy épp szegény,

szóval jah ezeken a dolgokon túl kell lépni alapból is szerintem a feminizmus a gyülölködésből van, egyik faj egyik vallás és egyik nem sem jobb a másiknál mert nem ez határozza meg az adott ember mibenlétét hanem a tettei

2019. márc. 8. 23:39
 30/36 anonim ***** válasza:

„Max a "fiúslányok" kivételek, de azok az esetek egy részében nem is heterók, hanem leszbikusok, és a kapcsolatukban ők "a férfi", tehát egészen másképp működnek.”

Ezen a részen elmosolyodtam. :D Herótom van már attól, hogy nekem, személy szerint NEKEM akarják megmagyarázni bizonyos férfiak, hogy márpedig a logikai-matematikai képességeim gyengébbek az övéknél, miközben a tények nem erről tanúskodnak, illetve én is mindig annak ellenére teljesítettem jól, hogy egy lusta dög voltam/vagyok a mai napig. Az attitűdöm, kiállásom se nőies. (Mondjuk nem tudnám megmondani, hogy pontosan milyen mértékben irányítanak az érzelmeim és mennyire a ráció, egyensúlyt érzek ezen a téren.) Viszont hetero tényleg nem vagyok. :D

Nem intelligensebbek a nők, arról van szó, amit leírtak már előttem, tehát a férfiak esetében nagyobb a szórás. Nyomatékosítanám, hogy ettől függetlenül közöttük is átlagosból akad a legtöbb, pont ezért tartom viccesnek, amikor da Vicire meg Teslára verik magukat, mintha az ő érdemeik a férfiak (a férfinem) érdemei lennének így, kollektíve.

Radikális feministákon feleslegesen húzzátok fel magatokat, ahogyan mi is feleslegesen húzzuk a hímsovinizmuson, kicsit unalmas is már, hogy állandóan egymás torkának ugrunk ahelyett, hogy eleresztenénk az előítéleteinket és az egyének kiismerésére fókuszálnánk, meg úgy általában békén hagynánk az ellenkező nemet. Önállóan kell elérni saját sikereket, nem másokéval igazolni a felsőbbrendűségünket.

2019. márc. 9. 00:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!