Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban okosabbak a nők a férfiaknál?
Egy lelkes feminista a következőt írta a topicomba:
"Azt gondolom, hogy a mai nők sokkal okosabbak, mint a szüleink voltak, és még a férfiaknál is. Ugyanis mióta kijöttek a konyhából, azóta dupla olyan energiával képzik magukat, mint a férfiak. Nem csak az IQ-juk magasabb, de az EQ-juk is. Ami szerintem nagyon fontos. Szóval a mai nők lassan fényévekre vannak a férfiaktól. Egy nőnek szerintem ma 10x több feladata van, mint egy pasinak, de a lényeg, hogy sokan 10x többet is teljesít. Szóval én büszke vagyok a nő társaimra."
Nos, ez egy normális válasz volt az eredeti kérdésre, viszont pár pontba lereagálnám:
1. Nyilván a mai nőknek lehetőségük van okosabbnak lenni a szüleiknél, mivel az emberiség tudása nőtt. Más kérdés, hogy ki mennyire él ezzel a lehetőséggel, és mit ért "okosság" alatt. Az átlag nő jól beszéli az idegennyelveket, viszont alapvető természettudományos ismeretekkel nem rendelkezik, tehát nem érti az anyagi világot. Ebből fakadóan ezoterikus, kicsit sem csoda, hogy a női magazinok tömve vannak horoszkópokkal, vagy hogy a pünkösdista felekezetekben számos nő megtalálható. Több férfira is igaz ez, azonban a tudomány területén több vezető tekintélyes tudós is férfi nemű (pl: Krauss, Venter, Dawkins, Cox). Bár több nő is PhD fokozatot szerzett, de inkább a háttérben dolgoznak, és nem jönnek elő óriási felfedezésekkel.
2. Az viszont mindenképpen igaz, hogy a nők ma talpraesettebbek, életrevalóbbak, mint a férfiak többsége. Keményebb jellegűek, miközben számos pasi elpuhult. Az IQ szintet illetően nincsenek adataim, az öröklődés kérdése, szóval nem hinném, hogy a konyhából kijövetel ezen valamit változtatna (bár ha azt értik rajta, hogy az öröklött IQ-t maximálisan kihozzák önmagukból az érthető. Az EQ-t illetően meg mindenkét nem alacsony szinten van, a nőkre ez különösen igaz hiszen - a lázadás ellenére tény, - hogy az érzelmek irányítják őket. Egyesek ezt beismerik, mások nem. Max a "fiúslányok" kivételek, de azok az esetek egy részében nem is heterók, hanem leszbikusok, és a kapcsolatukban ők "a férfi", tehát egészen másképp működnek.
3. 10x-szer jobban teljesít... Legyen így, bár ez csak a lúzer pasikkal szemben kibaxás, nekem sosem volt az, mivel olyan körben mozgok, ahol 120%-al végzem a munkám, legyen az lényegében bármi.
Nem olvastam végig, bocsi, csak addig, hogy az IQ-ra gondolsz "okos" alatt.
Nők között több az átlagos IQ-jú.
Férfiak között több a kiemelkedően alacsony és a kiemelkedően magas IQ-jú.
Szóval több "nagyon buta" férfi van, mint "nagyon buta" nő, viszont több "nagyon okos" férfi is van, mint "nagyon okos" nő.
2. Nagyon eltalàltsd kèrdező,szàmos pèldàt fèrfitàrsaim borzalmas èletkèptelensègère.
Sok nő màr 20-n èvesen komoly pozikba kerülnek meg magas fizukat kapnak,komolyan nagyon sok ilyen ,,kislànyt" làttam,volt olyan aki 24 èvesen nettó 600e fizu,pedig egy ève volt vezető,diplomàja nincs.
Aztàn itt nyaralgatnak,ilyen luxus wellnesz,olyan USA,Florida,egzotikus helyek.
Haverom Tinderen ismerkedett aztàn 24,26 èves lànyok vezetői beosztàsban,meg sorolta hol jàrt a haver köpni nyelni nem tudott,ő negyed ennyit nem utazott 30x èvesen,pedig perfekt nyelvtudàsa van,diploma.
Na erre mondjon valaki valamit?
Ez mièrt van,hogy a kislànyok lassan hamarabb èpìtenek karriert mint a fèrfi tàrsaim a korosztàlyokban?
Meg kocsi van alattuk,addig van olyan kètdiplomàs haverom kb. 20 ève dolgozik,szobàt bèrel nincs sajàt autòja, nem utazgat,nincs ,,èlete".
Ez is furi.
A 24 èves kislàny ismim iszonyat mekkora karriert ugrott ezzel a nettó 600e-el tervei vannak,utazgatni akar ès fog.
Ezzel szemben sok fèrfitàrsam beposhad a nettó 2-3 kilòkba,szobàt bèrelnek talàn elutaznak vidèki helyekre de se külön lakàs(albèrlet) se egzotikus èlet pedig zöme 30 körül jàr,amikor elkezdtek dolgozni ezek a kislànyok mèg akkor kezdtek pelyhedzeni alul kb,mègis sokan előbbre jàrnak,előtte 4,5 èvvel meg egyszerű recepciòsok vagy alacsonyabb munkakörben voltak addig ez a 40 körüli haverom műszaki pàlyàn màr règ dolgozott de konkrètan úgyanúgy szobát bérel meg ugyanazt az èletet èli mint egy 19 èves taknyos gyerek,ezek a nők külòn lakàs 20-n èvesen.
Ez szerintem a fèrfitàrsadalomnak gàz,meg a fèrfiak kiherèlik sajàt magukat,nem csoda sok nő a mai fèrfiakat nem sokba nèzi.
Fur ez nagyon.
"Egy lelkes feminista a következőt írta a topicomba:"
Szóval egy szélsőséges, túltolt feminista. (Bírom a feminizmust, tök jó dolog, de az ilyen szintje egy vicc, ami nem az egyenlőségre, hanem a férfiak lealacsonyítására törekszik.)
Az, hogy a válasza 50%-on van (volt), megmutatja, hogy az oldal felhasználóinak nagyjából fele lenézi a férfiakat. Biztos az ő magas iq-juknak és eq-juknak köszönhető az a sok "ne rinyálj" válasz a férfiak problémáiról szóló kérdéseknél. Igazán magas érzelmi intelligenciára vall...
Amúgy nem szeretem ezt a ki az okosabb témát. Egyes dolgokban jobbak a nők, másokban a férfiak. Mérnöki szakon 100 emberből 10-nél kevesebb nőt láttam. Elvileg egy húzós szak, szóval akkor most a férfiak az okosabbak? Ettől még kétlem.
Személy szerint azt látom, hogy a nők manipulálhatóbbak, ösztönösebbek. Az instára is jobban rákattantak, mint a férfiak. Jellemzőbben maradnak rossz kapcsolatban, ahol akár verik őket. Ezt nem nevezném nagy e-nak és iq-nak.
Szerintem a nőknél az a gond, hogy kiskoruktól látják, hogy nőként a külsejükkel mit érthetnek el. Ezért idővel a többség nem is épít nagyon másra. A férfiak felé viszont évről évre nőnek az elvárások, amikről nem menő beszélni, mert a pc jegyében a feminizmust kell csak tolni. A férfiakból ezért egyre többen csúsznak el értelmileg és érzelmileg, míg a nőknél kevesebben járnak így.
Az IQ mint írtam, öröklődés kérdése, szóval azon nem lehet változtatni. Amit lehet: kihozni a maximumot, amit az ember örökölt. Ha valaki viszont az iskolás éveiben lelkiismeretesen tanult, akkor már ezen a téren alig van hová fejlődnie, talán pár pontot, vagy még annyit sem. Az IQ-ra büszkének lenni tehát olyan értelmetlen, mintha valaki arra lenne büszke, hogy dús hajat örökölt. SZERENCSÉJE volt, ez nem büszkeség kérdése. Ha valaki viszont a szerényebb képességei ellenére KÉPZI magát, na arra lehet büszke az ember
"A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában." (J.K. Rowling)
Az összes olyan pasit és csajt lenézem, aki az örökölt magas IQ-jára hivatkozik!
Szerintem inkább sokoldalúbbak a kíváncsi természetüknek köszönhetően, míg mi férfiak inkább 1-2-3 témában szeretünk jobban elmélyedni. Szerintem ez nem észbeli különbség, inkább csak hogyan vagyunk összerakva. Azért, ha régebbi időket nézünk, akkoriban is egy nő általánosságban rengeteg dologhoz értett, míg a férfi inkább a szakmájához vagy ahhoz kapcsolatos dolgokhoz, de azokhoz jóval magasabb szinten.
Napjainkban inkább az a különbség, hogy meg van engedve, hogy egymás pályáján játsszunk. Miért ne lehetne egy nő is ugyan olyan jó asztalos, mint egy férfi, ha ugyan annyit dolgozik fával vagy miért ne lehetne egy férfi ugyan olyan ügyes a főzésben vagy a pulóverkötésben, ha ugyan annyi időt és energiát szán rá. Aki meg sok mindenhez ért valamennyire, az tájékozott ugyan, de egyik területnek sem szakavatott mestere úgymond, mivel ideje véges, amit ráfordíthat az adott tevékenysége csiszolgatására.
#3: Ha kijönne egy fordított eredmény, vajon mennyi feminista tépné szét a kutatókat?
#4: "Sok nő màr 20-n èvesen komoly pozikba kerülnek meg magas fizukat kapnak,komolyan nagyon sok ilyen ,,kislànyt" làttam,volt olyan aki 24 èvesen nettó 600e fizu,pedig egy ève volt vezető,diplomàja nincs."
Egyrészt, nem olyan sok az a sok. Másrészt, én is láttam rengeteg ilyet egy ismerős által, plusz a szakmámból kifolyólag. Ezeknek a lányoknak a fele a testét is beletette a dologba, egy csomóan tök nyíltan kimondták.
Nem tudom. Szerintem tök felesleges ilyen kollektivista módon gondolkodni, hogy férfiak és nők. Persze, megosztható így is a társadalom. De úgy is, hogy magasak és alacsonyak, fehérek és nem fehérek, jobb- és balkezesek, stb.
Ami a társadalom alapvető -- és egyetlen -- egysége, az az individuum. Az, hogy te személy szerint ki vagy. Nem a nemi szerved, bőröd színe, magasságod, stb. határoz meg.
Én személy szerint csak sajnálni tudom azokat az embereket, akik a társadalmat ilyen kollektívákra tagoltan látják, és abból árad a büszkeségük (s ezáltal többnyire gyűlöletük). Legyél büszke magadra, amit kitartással, munkával és kreativitással elértél. Ne arra, aminek születtél.
@5
A feminista hozzászóló válasza 78%-on volt, amikor benéztem a topikba, természetesen én is diszlájkoltam, ezután csökkenhetett.
Feltételezem, hogy az összes diszlájkoló pasi volt, ami mutatja azt, amit már egy ideje mondok itt a fórumon: az itteni női kommentelő jelentős része feminista, tehát a véleményükre nem lehet adni. Semmi sem úgy van az átlag nő esetében, ahogyan írták, pl. ez a szélsőséges nézet a férfiakkal szemben is ritkaság kint a világban.
Sokan mondják, hogy lúzer pasik vannak ezen a fórumon. Igen, vannak. De talán még náluk is rosszabbak az ilyen feminista hozzászólok, akik egy része állítólag "boldog párkapcsolatban" él, mégis itt tölti az ideje nagy részét.
Én élőben ismertem szexi, okos csajokat, de egyikükről sem tudom, hogy ismerte volna a www. gyakorikerdesek.hu-t. Na, vajon miért? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!