Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Tudom, hogy el fogom felejteni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudom, hogy el fogom felejteni, de nagyon fáj?

Figyelt kérdés

Megismerkedtem nyár elején egy pasival. Nagyon szimpatikusnak tűnt, összejártunk, le is feküdtünk egymással többször is, de mindig éreztem, hogy semmi szenvedély nincs benn, olyan tárgyilagosnak tűnt az egész. Aztán megkérdezte, mit gondolok kettőnk kapcsolatáról, mert ő nem akar kapcsolatot. Utána kérdezte, hogy mit gondolok a vadabb szexről? Aztán elkezdte ecsetelni, hogy ő csak a bdsm szexet élvezi, és csikifétise van... Onnantól már semmi másról nem lehetett vele beszélni... Megbeszéltünk egy alkalmat, de nem jött el. Azt mondta, hogy jár pszichológushoz, és hogy ő függő, és ezért nincs kapcsolata... Azt mondta tizenéves kora óta van nála ez az egész... Arról is beszéltünk, hogy mindkettőnk anyja mentális beteg, és ugyanaz a bajuk, viszont ő utálja, és nem beszél vele. Azt mondta, sokat bántotta kiskorában, és lehet, hogy ezért szereti a bdsm-et. Úrnőt akart belőlem csak csinálni, de én erre képtelen vagyok...

Azért fogott meg, mert nagyon hasonlít rám sokmindenben, és mindig olyan párra vágytam, amilyen ő volt. Külsőleg is nagyon tetszett, pont úgy nézett ki, ami nekem tökéletesen megfelel... Ő is nagyon szereti a természetet, és egyébként nagyon művelt... Na meg mikor megtudtam,hogy aző anyukája is beteg ugyanúgy, ahogy az enyém, akkor az a hab volt a tortán, arra gondoltam, hogy végre valaki meg fog érteni, és végre valaki van, akinek elmondhatom az érzéseimet, stb... Sosem gondoltam, hogy van valahol egy férfi, aki ugyanolyan, mint én...

Segíteni akartam neki, azt hittem, hogy ha tudja, hogy én is átéltem, amit ő, akkor velem marad, de ennek ellenére azt mondta, hogy nem, mert ő olyan párt akar, aki normális családból jön. Én mondtam neki, hogy ez butaság, mi a normális fogalma? Másrészt mindenhol vannak problémák, és én a szüleimet nagyon szeretem és tisztelem, és folyamatos jó kapcsolatot tartok velük, rendszeresen látogatom, segítem őket. Én tudom, hogy az anyám nem azért volt olyan velem, amilyen, mert gonosz, meg ártani akart volna, hanem mert beteg. Én mellette maradtam így is. Orvosokat kerestem, és segítettem, és most már nagyjából rendben van (skizofrén).

Tudom, hogy ez a pasi lehet, hogy beteg, hiába jár pszichológushoz, mert még mindig nem jár jó úton... Tudom, hogy már nem fog megváltozni, csak olyan okosnak tűnt, és annyira jól indult, és annyira hinni akartam benne... Elképzeltem sajnos őt olyannak, amilyen nem is, és talán azt szerettem :( Sokszor volt már csalódásom, mindegyiken túltettem magam... Tudom, hogy ezen is túl fogom, és az eszemmel tudom, hogy semmi értelme nem lenne köztünk egy kapcsolatnak, csak szenvednék, de mégis a szívemmel nem tudok gondolkozni. Nem futok utána, meg ő nem tudja, hogy ez nekem fáj.

Én sajnos mindig a hozzá hasonlókat vonzottam be, tudat alatt, vonzottam azt, akivel gond van. Már beszéltem pszichológussal, és megpróbálom, hátha segít, de az a helyzet, hogy nagyon sokat olvasok, stb ilyen témában, és félek tőle, hogy sok újat nem tud mondani.

Terveim vannak, dolgozom, külön élek, stb, mindenem megvan.

2018. szept. 29. 18:32
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Sok helyen lehet találni, de "én,, csak olyat szoktam leírni amire azt hiszem tudom a választ.

Viszont van itt pár pl Chong An Sunim csatornáján:

https://www.youtube.com/watch?v=DOtpXm283nA

Amúgy az oszloposhoz is nekem több mint 2 hónap kellett 😂

2018. szept. 30. 09:02
 22/29 anonim ***** válasza:

Volt egy Dzsósú nevezetű zen mester aki meglátogatott két remetét.

Megkérdezte az egyiket - elérted?

A remete felmutatta az öklét.

Erre Dzsósú zen mester azt mondja: Itt sekély a víz, nem maradhatok.

Megy a másik remetéhez, azt is megkérdezi - elérted?

Az a remete is felmutatta az öklét.

Dzsósú zen mester meghajolt előtte, és azt mondta: Birtokában vagy a legmagasabb rendűnek, elérted a felébredést, és a szabadságot.

Kérdések:

Miért fogadta el Dzsósú az egyik választ, a másikat pedig nem?

Ha te lettél volna az első remete hogyan válaszoltál volna Dzsósúnak?

Ha te lettél volna a második remete hogyan válaszoltál volna Dzsósúnak?

Az első remete ökle, és a második remete ökle azonos vagy különböző?

2018. szept. 30. 09:21
 23/29 anonim ***** válasza:

Engem ez fogott meg, és nem ereszt el. Nagyon magas, tízes színtű koan.

Az egér macskaeledelt eszik, de a macskatál el van törve.

Mit jelent ez?

2018. szept. 30. 19:39
 24/29 anonim ***** válasza:

Hát ezt most nem tudom.

Majd holnap felteszem kérdésnek meditáció után, aztán meglátom mi lesz..

Ez elég húzósnak tűnik - pedig biztos valójában nem az :)

2018. szept. 30. 20:59
 25/29 anonim ***** válasza:

""Az egér macskaeledelt eszik, de a macskatál el van törve.,,

~ Talán abból lehet kiindulni hogy a törött macskatál látszólag nem teljes - de valójában mégis az.

Úgy mint ahogyan az egér megeszi azt - ami ő is lehetne. De viszont ez egy illúzió, mert csak a tudatában létezik. Ez is úgy tűnik hogy szükségszerű, és tökéletlen - viszont valójában egységes, és tökéletes.

(Még úgy érzem nem jöttem rá a valódi lényegére, de valószínűnek tartom hogy a tökéletes tapasztalás - és a tökéletlen fizikai világ ellentétei nyilvánulnak ebben meg.)

Még több gyakorlás kell.., úgy érzem...

2018. okt. 1. 10:31
 26/29 anonim ***** válasza:

Van a Bibliában egy történet. Nagy szeretet. Nagy részvét. Ha van benned, feltétel nélkül szeretsz, cselekszel. Az jelenti "én" véleményem, az "én" körülményeim, az "én" helyzetem nincs meg bennük. Csak mások segítése.

Salamon király története. Két nőt hoztak a palotába, akik a csecsemőn veszekedtek.

- Ez az én kisbabám!

- Nem, a baba az enyém!

A király egyik kezébe fogta a csecsemőt, másik kezével felemelte a kardját: Mivel magatoktól nem tudtok dönteni egyik fele egyikőtöké, a másik fele a másiké.

Már majdnem lesújtott a kardjával, az egyik nő felsikolt: Ne! Tartsd meg a babát.

És ezzel felajánlotta a másik nőnek a babát. A nő, aki felsikoltott, a baba igazi anyja volt.

A helyzet nem ugyanaz, ami a klán Keleti és Nyugati egerei számára létrehoz. Nem tudod ugyanazt megtenni, nem válaszolhatod, azt amit az édesanya válaszolt.

Mindkét oldal azt hiszi, hogy a macska jogosan az övé. Ha valamelyik előrelép s azt mondja: rendben , vigyétek a macskátokat.

Akkor valaki más jelenkezhet, és közölheti: Nem! Te nem adhatod oda. Az én macskám!

És a harc kezdődik elölről. Így ebben a helyzetben a feltétel nélküli szeretet mentheti meg a macskát.

Nézz meg egy cowboyfilmet. Az ilyen filmek tanítása nagyon egyszerű, mivel csak két dolog foglalkoztatja őket: a szeretet és a pénz.

Az ég kék. A só sós. A cukor édes... Mind ez igazság, de ez csak metafizikai jellegű. A fák zöldek. Kint ordít a szél. A fal fehér... Csak magyarázzák az igazságot, úgyhogy néha metafizikai jellegű válaszoknak nevezzük őket.

Minden nap találkozunk olyan helyzetekkel, amelyekre csak valamilyen világos, intuitív cselekvéssel lehet válaszolni. A szavak önmagukban nem elgendőek. PL. egy csésze. Ha azt mondod nem csésze, ragaszkodsz az ürességhez, ha azt mondod csésze, akkor ragaszkodsz a névhez, formához.

Csésze ez vagy, nem? Azt mondhatod: az ég kék. A fa zöld.

Kifejeznek valami igazságot, ez az igazság önmagától igaz, nem ez a helyes válasz erre a kérdésre. Nem kapcsolja össze közvetlenül a csésze természetét, és a te igaz természetedet. Csésze ez vagy, nem? Ki kell fejezned a csésze igaz természetét. Tehát felemeled és iszol belőle. Ez a korrekt helyzet:te és ez a csésze.

Helyes életet élni funkciót jelent.

Az ég kék. A fű zöld. Ez igazság. De ha valaki a szemed előtt szenved, hogyan funkcionálsz, hogy világosan érte legyen és segítsen.

Csak egy igaz szót mondjatok, és a macska megmenekül.

Sok kitűnő zen hagyomány azt tanítja, eggyé kell válnod a macskával: Miau! Miau! Miau!

De ez a válasz nem jó. Nincs együttérző funkció, ami összekapcsolná igaz önmagadat a macskával, amelyet elkaptak a konkrét egyedi helyzetben.

Nem a macska valamiféle visszatükröződését akarja, azt akarja, hogy valaki álljon ki, és mentse meg a macskát. Egy bódhiszattvát keres közöttünk. A "Miau" válasz, semmivel sem különb, mint egy papagáj. Akkor talán nem csak a macskát őli meg, hanem téged is.

2018. okt. 1. 19:38
 27/29 anonim ***** válasza:

Hűűha..., hát nagyon nem tudok erre semmit reagálni.

Kiválóan megoldottad ezt a macskás kérdést!

Nekem így nem jött be - mert nagyon ragaszkodtam a beszédhez/szavakhoz.

Most így azért érhetővé vált.

Lehetséges hogy nem nagyon értek én valójában ezekhez, mert csak olvastam róluk itt-ott, de egyébként teljesen egyéni gyakorló vagyok.

Az oszlopos kérdésnél nekem az ugrott be - hogy miért egyedül kéne ezt nekem megoldani?

Miért ne kérhetnék mástól segítséget ha egy ponton nem tudok egyedül túllépni.

Vagyis elég lenne lekiabálnom a barátaimnak hogy - hé emeljétek már meg egy kicsit az oszlopot!

Ennél érzetem hogy ez a megoldás, és így azért az "én,, nagy részét is sikerült a helyére tennem.

De most így úgy látom ez az egész koan kérdéses téma nem ilyen egyéni feladat.

Inkább akkor folytatom a gyakorlást, és nem várok semmit. Ez már legalább megy :)

2018. okt. 1. 20:04
 28/29 A kérdező kommentje:
Kérlek, olvassátok el, és küldjetek még válaszokat, köszönöm.
2018. okt. 8. 14:57
 29/29 anonim ***** válasza:

Bocsánat, elöre. Szerintem megvoltál neki néhányszor, és aztán ennyi voltál neki.

Egyszerű szélhámos, kb. a fele sem igaz, amit neked mondott.

2018. okt. 10. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!