Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mégis tud szeretni a narciszista szemelyisegu ferfi?
Van egy ismerösöm, aki folyton hóditani akar nöket de par het alatt dobja öket , nem fekszik le veluk , csak kivancsi ha a nök lefekudnenek e vele , es ha latja hogy igen, faképnél hagyja öket . Van egy hivatalos baratnöje , akinek elhozza a csillagokat , es csillog a szeme mikor róla beszel, folyton hivogatja meg a csaj is öt .
Azt mondjak nincsenek tartós kapcsolatai a narcinak de ez a kapcsolata tart több mint ket eve .
Folyton mondja hogy ad penzt a csajnak mert megteheti , stb de minden szemelyisegzavara mellett úgy néz ki , hogy szereti azt a nöt
Letezik ?
Tudom hogy narciszista , azelött sokat csalt , hazudott , stb es tanultam is erröl
Az, hogy szerelmes-e, te nem tudhatod ezekből.
Mit értesz a "narciszista" alatt?
Ha a valódi értelemben vett nárcisztikus személyiségzavarra gondolsz, akkor nem, olyan szerelmet nem tudnak érezni, amiben a másikat előtérbe helyezi magánál és az érdekeinál, vagy ami ezáltal egészséges lenne,pláne nem önzetlen. Szerintem tudnak "szeretni", csak másképp, ami normális embernek nem kelégítő hosszú távon..
Mivel engem is érdekelt, bezsélgettem itt a fenti szem.zavaros férfival. Teljesen jól leírta azokat a tulajdonságokat és viselkedést, mint a könyvekben olvashat az ember, de még a gonoldokoásmódját is jól lehetett látni, mert nyitott volt- látta, hogy érdekelt is- és elég részeletesen leírt sok dolgot a kapcsoaltairól, magáról.
Ahogy ő fogalmazott, szerelmet nem tudnak érezni - ő legalábbis eddig més nem érzett-. Az embereket nagyon jól és gyorsan magukhoz tudjék édesgetni, mert megynerőek tudnak lenni, és fenn is tudják tratani ezt a kapcsolatot: amíg ő így kívánja. Ezek a kapcsoaltok viszont mindig kicsit egyoldalúak. Szerelmet nem, de ő valahogy úgy fogalmazott, hogy valamiféle társszerződés alapú kapcsolatot ki tudnak alakítani. Ami nem az a hideg kihazsnálás alapú, hanem amolyan nem támadom meg féle.
Önmagánál jobban úgysem tud mást szeretni, kár hiú ábrándokba lovallni magad. :)
Nem akarok spekulálni, mert nem ismerem a haverodat, de az hogy neki mi a célja azzal, hogy te úgy lásd, hogy csillogó a szeme, meg így-úgy törődik a kapcsolatával, csak ő tudja. Lehet szimplán arról van szó, hogy ez is xy.adik dolog nála, amitől többnek érzi magát, és meg tudja neked mutatni ezt: fenn tud tartani egy kapcsolatot, ami látszólag tökéletes, meg full happy. Meg közben azt is léthatod, hogy mennyire machó bika a csávó. ( Azt meg megjgeyzem, hogy eleve statisztikailag nagyobb az eséllyel csalnak a nárcik, márcsak az alaptulajdonságaikból fakadó nekem minden jár, gátlástalanság, normák be nem tartása miatt is)
Szubjektív véleményem az, hogy én elhiszem, hogy ő is tud szerelmes lenni, hiszen nem pszichopátiáról beszélünk, azok a hormonok nála is dolgozhatnak. De ahogy fentebb írtam, ez a szerelem sosem lesz az az egészséges kapcsolat, vagy önztelen forma, mint egy nem nárcinál.
"De miert tartja biztos pontnak mikor az ö anyagi helyzetevel könnyen helyettesithetné?"
Ezt meg hogy érted? Miért dobná el szerinted, ha amúgy jól és harmonikusan megvannak, amíg kiszolgálja az igényeit? Pláne, hogy mellette ugyanúgy csajozgat...
Én pont, hogy nem látom értelmét annak, hogy kidobja. Ugyanúgy megcsinál mindent (szinte vagy nem őő tudja), mint szingliként, és a nője még csak nem is hisztizik vagy veszekszik vele, van kihez haza is menni, aki emg otthon várja. Nincs ebben semmi kirívó.
Szakítani majd akkor fog, ha terhes lesz neki valamilyen oból kifolyólag, vagy megunja.
Valószínű, hogy a lány olyat tud neki, adni, ami az ő egójának jól esik. Mindenki szereti, ha szeretve van, és egy nárcisztikusnál ez különösen fontos, hogy azt érezze, hogy ő különleges, és szerethető.
Vannak érzései neki is, de ez is az önszeretetéből ered. Magyarul valószínűleg azt szereti a lányban, hogy a lány szereti őt.
A dolog egészen addig tud működni, amíg a lány együttműködő, és engedi, hogy a pasi azt tegye és úgy, ahogy ő akarja. Ami viszont valószínűleg mindig hiányozni fog a kapcsolatból, az az önzetlenség, meg a lemondás, mármint a pasi részéről. Alakulni, alkalmazkodni egy minimális kereteken belül a pasi is tud, de csak addig, amíg ez nem túlzottan megterhelő az egójának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!