Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi a véleményetek arról, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek arról, hogy egy kapcsolatban, a párjánál fiatalabb nőt megbélyegzi a társadalom?

Figyelt kérdés
Jómagam és pár barátom ilyen kapcsolatban él. A korkülönbség nyílván nem 2-3 esetleg öt év, hanem 10-20 év. Amikor megjelenünk valahol látom, hogy az emberek méregetnek, néha gúnyos megjegyzést is tesznek. Nem értem miért fáj ez néhány embernek.

2018. aug. 10. 13:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
37%

Nekem nem az jut eszembe, hogy a csaj pénzre hajt, az sem, hogy a pasija biztos csalja, hanem, hogy fujj.

Az idősebb félt ítélem el magamban minden esetben.

Egyszerűen visszataszítónak tartom, ahogy egy idős test/lélek egy fiatal testtel/lélekkel kerül ilyen kapcsolatba.

Mindkét embert betegnek gondolom pszichésen, de az idősebbet több felelősség nyomja az élettapasztalatából(lehetőségeiből) adódóan, ezért rá haragszom, hisz minden idősebb tudja, hogy a fiatalabbal valami nem oké, ha gerjed rá és lelki vagy fizikai társának tekinti.

Erre a fiatalabb felek rá is szoktak jönni x év után szerencsére, de olyankor csak az erősek képesek kihátrálni, más így hal meg..

Tedd fel a kérdést, mit gondolnál, ha egy korodbeli egy 10+évvel fiatalabb párt választana?

Persze vannak a karakán fiatalabb felek is, olyankor egyértelmű az érdekkapcsolat, ez viszont nagyon ritka.

Ismerek pár ilyen kapcsolatot.

12+éves különbségekkel. Sehol sem tartom normálisnak/szimpatikusnak az embereket, már azelőtt így volt, mielőtt kiderült volna.

Egyébként a harmincas nő 50hez közelítő pasi is látványos szokott lenni, hiába felnőttek.

2018. aug. 10. 17:11
 12/19 anonim ***** válasza:
17%
Én (pozitívan értve) bírom az ilyen párokat. Talán azért nem csipázzák az emberek, mert rájönnek, hogy nekik csak "ez" jutott, ha pedig tökösebbek lettek volna, akkor nekik is lehetne egy jobb kapcsolat5uk.
2018. aug. 10. 17:34
 13/19 A kérdező kommentje:

Érdekesek a vélemények. Nem gondoltam, hogy diplomával, cég vezetőként ennyire selejt vagyok. Nekem ez elfogadható. Én elfogadom azokat az embereket is akik a saját nemükhöz vonzódnak. Van egy olyan sejtésem azok akik elfogadhatatlannak tartják vagy ellenzik a korkülönbséget, azok a más nemi identitásúakat sem fogadják el.

Hát még ilyet, nem vagyunk egyformák.

2018. aug. 10. 17:56
 14/19 anonim ***** válasza:
79%

Teljesen elfogadom a melegeket, sőt, abszolút mindenféle fétis kiélését is pártolom, amíg az emberek életének csak egy kis részére van hatással. A párkapcsolat nem ilyen.

Attól, hogy valaki művelt, vagy sikeres, még lehet sérült lelkileg. Gondolom nem nehéz példát találnod híres és sikeres emberekre, akiknek gondjai voltak, pl Napoleon, de sorolni lehetne sokáig.

A párkapcsolatosdit azért ítélem el nagy korkülönbséggel, míg mondjuk egy szadomazo szexkapcsolatot nem, mert az ember egész életére, sőt, mások(gyermekek,közvélemény) életére hatással van.

A melegeket, transzokat nem lehet "gyógyítani", viszont valamilyen elfojtott komplexust igen, erre van a pszichoterápia. Ugyanúgy ki lehet gyógyulni az extrém vonzalomból/fétisekből, mint mondjuk egy testképzavarból vagy egy szociálisfóbiából.

2018. aug. 11. 09:12
 15/19 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Előző!

Azt írod: "A melegeket, transzokat nem lehet "gyógyítani", viszont valamilyen elfojtott komplexust igen, erre van a pszichoterápia. " - erre van valamilyen bizonyítékod is, hogy így van?

2018. aug. 11. 10:29
 16/19 A kérdező kommentje:
Akkor azt gondolod, például Amerikában, ahol engedélyezett a meleg házasság, egy ilyen pár csak ideig-óráig van együtt és nem szerelem? Ha mi össze házasodnánk, az ideig-óráig tart és miután gyereket vállalatunk az nem szerelemből van!?
2018. aug. 11. 15:14
 17/19 anonim ***** válasza:
36%

Én 25 vagyok, párom 16, lassan egy éve együtt.

Lehet betegezni az embert, de nem értem miért kell a testnek korlátoznia a szerelmet, ha egyszer csak megtörténik, és ez miatt mást megszólni, elitélni.

Én sem tehettem róla, egyszerűen érzem azt, hogy igen, vele életem végéig szivesen lennék.

Soha nem voltam ilyen boldog mással, mint vele, nagyon hasonló emberek vagyunk, terveink is közösek. Én most tanulok egyetemen, ő pedig óvónő képző szakiskolába jár.

Amugy kérdező, az idősebbet jobban megszólják szerintem. Családja első pillanattol elfogadott, vannak 'jóakarók', akik pedig párom lebeszélnék rólam, azzal sem törödve mennyi mindent megtettem a kapcsolatunkért, nyilván nem ide irom le és ezt én sem értem.

Régebben megszokotabb volt a nagy korkülönbséges kapcsolat mégsem kapott ekkora ellenszelet a társadalomtól. És sok bizony tartott akár haláluk napjáig is.

2018. aug. 17. 01:24
 18/19 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló. Nagyon örülök, hogy te is boldog vagy. Teljesen egyet értek azzal amit írsz.
2018. aug. 17. 16:46
 19/19 anonim ***** válasza:
Túl sokat törődsz mások véleményével. Az ő véleménye nem a te dolgod, nem kell ennyit foglalkoznod vele. Megváltoztatni úgysem tudod, így felesleges olyan nagy hévvel próbálkozni. Hallod ezeket a hangokat és reakciókat, de fogd fel úgy, mint egy kihívást, elbizonytalanító kis hangokat. Magabiztos, erős nő vagy, és tudod mit akarsz. Akkor hidd is el. Ha másoktól nem is kapod meg a támogatást, de te meg tudod adni magadnak. Legalább tudod, hogy hű maradsz önmagadhoz és ez az, ami egy hatalmas boldogsággal tölt el. Téged nem befolyásolt a világ. (Meghallgatni érdemes, amit mondanak mások, viszont neked kell eldöntened, hogy egyet értesz-e vagy elutasítod.) Nem kell ezért lehordani a másikat, mert nem értesz vele egyet. Így is elég csalódás neki, hogy nem sikerült meggyőznie(tagadhatja, de különben nem adott volna tanácsot elsőnek). Legyetek boldogok és egymással és magatokkal törődjetek. A szitkozódás nem hoz boldogságot.
2018. aug. 18. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!